Zauważyłem, że wyniki smoków na świecie są rozczarowujące produkcja DW zarobiła według mnie
tylko 491,080,877 $ i nie przebiła nawet pierwszej części, strasznie słabo. Pociesza mnie fakt, że w
Polsce smoki zarobiły prawie 6 mln $.
Może tylko Polacy potrafili docenić ten film :P.
Jak dla mnie to JWS 2 powinien zarobić co najmniej 600.000.000 $. Niestety nie jestem za dobrze poinformowana, ile zarobiła pierwsza część i ile średnio zarabiają dobre filmy :(. Jeśli mógłbyś mnie poinformować, byłabym wdzięczna ;).
Wejdź sobie na http://www.boxofficemojo.com/ tam wyszukaj dowolny film i przy napisie worldwide masz zarobki filmu na świecie.
Z tego co widzę, to w chwili obecnej box office HTTYD2 wynosi 535,517,593 hajsu, więc nie jest tak źle.
Nie mam pojęcia. Na wiki JWS2 była fotografia z wszystkimi datami premier na całym świecie, ale nie wiem, gdzie jest teraz. Poszukaj, może znajdziesz.
Ale film będzie jeszcze puszczany przez następne parę tygodni w kinach, poza tym kiedy wyjdzie na DVD, box office na pewno wzrośnie (chociaż w sumie nie wiem, czy to się liczy do box office).
Szczerze to nie wiem czy w Japonii w ogóle będzie ten film bo nie widze nigdzie informacji o premierze w tym kraju. W sumie to już widziałem takie przypadki więc ie zdziwiłbym się.
Smiem zawazyc ze w 2010 roku jeszcze nie sciagano filmow tak bardzo jak teraz. Ci widzowie ktorzy wtedy pokochali animacje teraz sa o 4 lata starsi wiec wiedza gdzie szukac by ogladnac za darmo. Rodzice tez juz nie chodza z dziecmi do kin widzac ceny biletow co dopiero na 3D. Klasowe wycieczki do kin na animacje raczej koncza sie max w gimnazjum, potem to przeciez wstyd isc na bajke. Wiec nie dziwmy sie ile produkcja zarobila. Doliczajac ewentualne dochody z zabawek plus dvd i inne cuda druga czesc mimo wszystko moze miec wysokie zyski.
Ja na 3 czesc pojde w ukryciu ,najlepiej na wieczor, bo jak wyjdzie trojka to ja juz bede starym koniem :/.
Szkoda, mam tylko nadzieję, że nie zmienią planów i że trzecia część powstanie, bo pamiętam, że Kung-fu Panda 2 też nie zarobiła dużo i na trójkę trzeba czekać wieki... :(
Ach teraz przeczytałam notkę filmwebu, że jednak JWS 2 ma się dobrze. ;)
http://www.filmweb.pl/news/Czkawka+i+Szczerbatek+dolecieli+na+szczyt+%C5%9Bwiato wego+box+office%27u-106824