PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177582
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

W jednym z ostatnich trailerów dowiadujemy się, że szczerbatek może być ostatnią nocną furią i że jest w wieku Czkawki. Na tak smutną wiadomość mam taki link ( https://www.youtube.com/watch?v=tpKkb2obFBw ) do gościa który uważa, że może w tym przypadku jak pod koniec Kung Fu Pandy 2. :)

A jak wy uważacie, czy zobaczymy inne nocne furie dopieo na zakończenie trylogii?

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

To byłoby dość cukierkowe zakończenie serii. Moim zdaniem to nie w stylu HTTYD. Trzeba zauważyć, że filmy mają zwykle zakończenie ze smutnym wątkiem(kalectwo Czkawki, śmierć Stoicka). Kolejne furie? Nie sądzę. Oczywiście nie miałabym nic przecikwo temu, ale to nie filmy Disneya, w których zawsze na koniec widzimy piękny ślub, albo szczęśliwą rodzinkę.

ocenił(a) film na 9
momomai8

Bez obrazy ale właśnie zepsułaś mi film, gdyż go jeszcze nie oglądałem więc do 20 czerwca prosił bym bez spoilerów z tej części. :(

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Przecierz było uwaga spoiler więc to sygnał że morzna mówić o tym co w filmie nie pomyślałeś o tym ?

ocenił(a) film na 9
Alfawolf

Tak, ale filmu w Polsce jeszcze niema, więc przeciętna osoba nie widziała filmu. ale wiem o co chodzi. :)

nieznajomy43

Film w Polsce już jest..
Słyszałeś o pokazach przedpremierowych?
Dziękuję za uwagę i bez spin..

Nie będzie innej nocnej furii - było mówione, że jest ostatnim przedstawicielem gatunku.

ocenił(a) film na 10
1995

Valka mówiła że morze być ostatnim z gatunku a nie że jest i jeszcze mówiła że nie widziała nocnej furi z tak bliska więc pewnie inne jeszcze widziała

ocenił(a) film na 10
1995

Ale,W jeźdźcach smoków sezonu 3 4 odcinek prawdopodobnie ma nosić tytuł wyspa nocnych furii

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Jeśli uważasz moją wypowiedź za spoiler, to przepraszam. Trochę się zagalopowałam, poza tym na temat Stoicka były chyba już ze trzy dyskusje i wydało mi się to oczywiste. Jeszcze raz sorry.:(

ocenił(a) film na 9
momomai8

Bardziej zdenerwowałem się na twórców filmy. Jak mogli Zabić Stoicka?!! (proszę nie odpowiadać ;P )

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Koniec 3 części ma być wyjaśnieniem czemu nie ma już smoków.
Na inne nocne furię jest zerowa szansa.

Blue_eyedLioness

Przynajmniej według książki smoki mają zniknąć. Jeśli chodzi o film to jeszcze nic nie wiadomo. W dodatku z tego co słyszałam, to film bardzo odbiega od książki. Teoretycznie w trzeciej części twórcy mają nam wyjaśnić co się stało z innymi Nocnymi Furiami (ale to tylko pogłoski).

I szczerze mówiąc to mam nadzieję, że smoki nie znikną - za bardzo polubiłam te poczciwe gadziny ;)

ocenił(a) film na 10
Izohipsa

Film bardzo się różni od książki w książce nie było Astrid jak i w pierwotnym scenariuszu i zamiast Szczerbatka nocnej furi najniebezpieczniejszego smoka świata był mały Osesek , Ogrodowiec pospolity którego nosił na ramieniu bo był wielkości Straszliwca Straszliwego więc nie wszystko jest takie same niewiem nawet czy w książce Czkawka stracił matke .

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Osesek nie był ogrodowcem pospolitym... To znaczy z początku brali go za Ogrodowca ale z tego co pamiętam okazało się, że tak naprawdę Osesek był Morskosmokusem Gigantikusem Maksimusem ;)

W książce Czkawka stracił matkę.

Astrid jest wzorowana postacią z książki. Nie pamiętam jak ta postać z serii miała na imię ale na pewno była księżniczką innego plemienia. W dodatku są podobne z wyglądu.

ocenił(a) film na 10
Izohipsa

Był wywiad w którym DeBlois mówił, że jest duża możliwość, że zakończenie będzie takie samo jak w serii ;)

Blue_eyedLioness

Oby nie. Nie chciałabym ujrzeć smoko-apokalipsy ;P

ocenił(a) film na 8
nieznajomy43

możliwe że poznają kogoś innego w 3 części kto ma nocną furie tylko że dziewczynkę (fajnie by było gdyby się nazywa błyskawica) :D

ocenił(a) film na 10
PandaSylwia

nie nie :D to za wiele słodkości jak na HTTYD : ]

ocenił(a) film na 9
PandaSylwia

Raczej wyobrażałem se innego jeźdźca który jeździ na nocnej furii i był wychowywany przez smoki dzięki czemu zna smoczy dialekt / mowę i który z nieznanych pobudek zaatakował Berk :)
A i panuje nad całym stadem nocnych furii gdyż je "zbierał" ponieważ są to "najpotężniejsze" smoki. :]

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Są już dwaj tacy bohaterowie więc nie ma mowy by to powturzyli