W jednym z ostatnich trailerów dowiadujemy się, że szczerbatek może być ostatnią nocną furią i że jest w wieku Czkawki. Na tak smutną wiadomość mam taki link ( https://www.youtube.com/watch?v=tpKkb2obFBw ) do gościa który uważa, że może w tym przypadku jak pod koniec Kung Fu Pandy 2. :)
A jak wy uważacie, czy zobaczymy inne nocne furie dopieo na zakończenie trylogii?
To byłoby dość cukierkowe zakończenie serii. Moim zdaniem to nie w stylu HTTYD. Trzeba zauważyć, że filmy mają zwykle zakończenie ze smutnym wątkiem(kalectwo Czkawki, śmierć Stoicka). Kolejne furie? Nie sądzę. Oczywiście nie miałabym nic przecikwo temu, ale to nie filmy Disneya, w których zawsze na koniec widzimy piękny ślub, albo szczęśliwą rodzinkę.
Bez obrazy ale właśnie zepsułaś mi film, gdyż go jeszcze nie oglądałem więc do 20 czerwca prosił bym bez spoilerów z tej części. :(
Przecierz było uwaga spoiler więc to sygnał że morzna mówić o tym co w filmie nie pomyślałeś o tym ?
Tak, ale filmu w Polsce jeszcze niema, więc przeciętna osoba nie widziała filmu. ale wiem o co chodzi. :)
Film w Polsce już jest..
Słyszałeś o pokazach przedpremierowych?
Dziękuję za uwagę i bez spin..
Nie będzie innej nocnej furii - było mówione, że jest ostatnim przedstawicielem gatunku.
Valka mówiła że morze być ostatnim z gatunku a nie że jest i jeszcze mówiła że nie widziała nocnej furi z tak bliska więc pewnie inne jeszcze widziała
Ale,W jeźdźcach smoków sezonu 3 4 odcinek prawdopodobnie ma nosić tytuł wyspa nocnych furii
Jeśli uważasz moją wypowiedź za spoiler, to przepraszam. Trochę się zagalopowałam, poza tym na temat Stoicka były chyba już ze trzy dyskusje i wydało mi się to oczywiste. Jeszcze raz sorry.:(
Bardziej zdenerwowałem się na twórców filmy. Jak mogli Zabić Stoicka?!! (proszę nie odpowiadać ;P )
Koniec 3 części ma być wyjaśnieniem czemu nie ma już smoków.
Na inne nocne furię jest zerowa szansa.
Przynajmniej według książki smoki mają zniknąć. Jeśli chodzi o film to jeszcze nic nie wiadomo. W dodatku z tego co słyszałam, to film bardzo odbiega od książki. Teoretycznie w trzeciej części twórcy mają nam wyjaśnić co się stało z innymi Nocnymi Furiami (ale to tylko pogłoski).
I szczerze mówiąc to mam nadzieję, że smoki nie znikną - za bardzo polubiłam te poczciwe gadziny ;)
Film bardzo się różni od książki w książce nie było Astrid jak i w pierwotnym scenariuszu i zamiast Szczerbatka nocnej furi najniebezpieczniejszego smoka świata był mały Osesek , Ogrodowiec pospolity którego nosił na ramieniu bo był wielkości Straszliwca Straszliwego więc nie wszystko jest takie same niewiem nawet czy w książce Czkawka stracił matke .
Pozdrawiam.
Osesek nie był ogrodowcem pospolitym... To znaczy z początku brali go za Ogrodowca ale z tego co pamiętam okazało się, że tak naprawdę Osesek był Morskosmokusem Gigantikusem Maksimusem ;)
W książce Czkawka stracił matkę.
Astrid jest wzorowana postacią z książki. Nie pamiętam jak ta postać z serii miała na imię ale na pewno była księżniczką innego plemienia. W dodatku są podobne z wyglądu.
Był wywiad w którym DeBlois mówił, że jest duża możliwość, że zakończenie będzie takie samo jak w serii ;)
możliwe że poznają kogoś innego w 3 części kto ma nocną furie tylko że dziewczynkę (fajnie by było gdyby się nazywa błyskawica) :D
Raczej wyobrażałem se innego jeźdźca który jeździ na nocnej furii i był wychowywany przez smoki dzięki czemu zna smoczy dialekt / mowę i który z nieznanych pobudek zaatakował Berk :)
A i panuje nad całym stadem nocnych furii gdyż je "zbierał" ponieważ są to "najpotężniejsze" smoki. :]