PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Już za mniej niż 5 godzin będę w kinie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8

Eliza Orzeszkowa napisała kiedyś coś takiego, że człowiek chcący dobrze pisać powinien najpierw zrozumieć i dogłębnie poznać wszystkie aspekty człowieczeństwa, odczucia właściwe ludzkości, a następnie zdystansować się do swoich przeżyć i oczyścić umysł. I dopiero wtedy zacząć pisać.
Mam wrażenie, że pierwszą lekcję odrobiłeś bez zarzutu. Tylko tego dystansu zabrakło.

Wyobraź sobie siebie za rok o tej porze, czytającego ten wpis. Emocje zdążą sto razy opaść, ledwo będziesz pamiętał, jak się kiedyś tą premierą ekscytowałeś. Spojrzysz na te 101 (liczyłam!) wykrzykników w temacie i 51 w treści... i co pomyślisz? Na pewno będziesz dumny ze swej głęboko merytorycznej uwagi o ponadczasowym sensie.

Wybacz, że to u Ciebie tak się wywnętrzyłam. Ten komentarz odnosi się ogólnie do wszystkich autorów podobnych wpisów.

Jeszcze jedno odwołanie do klasyka literatury.

"Oso­by używające więcej niż 3 wyk­rzyk­ników lub py­taj­ników to oso­by z za­burze­niami włas­nej oso­bowości."
Terry Pratchett

ocenił(a) film na 10
Irma100

Okej bardzo dużo mądrych wypowiedzi ale nie nalerzy wierzyć we wszystkie wypowiedzi pisarzy bo czasem przesadzają niekturzy poprostu chcą wyraźić swoją radość a nie że mają zaburzenia osobowości .
Uwarzaj co napiszesz bo niekturych możesz zapsuć nastruj jak się cieszy to jego sprawa inni lubią tak wyrażać emocje.

ocenił(a) film na 8
Alfawolf

Droga Alfawolf!

To nie kwestia wiary, ale poglądów. Pratchett deklaruje takie poglądy na tę sprawę, ja mogę mieć takie same lub inne. Nie mówię, że Lesio ma zaburzenia osobowości. Gdybyś znała lepiej dzieła Pratchetta, prawdopodobnie miałabyś więcej zrozumienia dla krytyki takich emocjonalnych wypowiedzi.

Filmweb jest w założeniu forum dotyczącym kultury. Raczej nie miejscem dla takiej ekscytacji. Są dziedziny życia, w których wypada okazywać radość w taki sposób, są takie, w których dobrym pomysłem jest powściągnięcie emocji.

Absolutnie nie pragnę zepsuć mu nastroju, zresztą chybabym nie umiała. Naprawdę uważasz, że TAKA RADOŚĆ da się stłamsić przez jakąś czepialską dziewczynę na forum? :D
Chodzi raczej o zwrócenie uwagi na zanik elementarnej ogłady oraz zdrowego rozsądku. Spójrz na to z tej strony - Lesio właśnie wykrzyczał się publicznie. Nie wniósł nic, niczego się nie dowiedział, jedynie dał upust emocjom. Zrobiłby to pod nazwiskiem i z odsłoniętą twarzą, chociażby na szkolnym korytarzu (bo zakładam, że jest jeszcze uczniem)?

Apeluję o powściągliwość i rozsądek.

Jeśli kogoś uraziłam, przepraszam :)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Irma100

Dobra nie sposub się nie zgodzić z tym że w szkole by tego nie wykrzyczał a forum jest od takich wypowiedzi tutaj ludzie przelewają emocje pisząc.Poprostu inni rużnie wykorzystują te stronne ale Lesio tak sobie napisał i tyle ma do tego prawo.
Takrze przepraszam jeśli cię uraziłem nie miałem takiego zamiaru nie ciągnijmy sporu dalej pozdrawiam .

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

I powtarzam bo najpierw napisałem dla Sasayaki i przeczytałem tylko wstęp od twojej wypowiedzi jestem facetem.

ocenił(a) film na 8
Alfawolf

Przepraszam, pomyliłam się, Drogi Alfawolfie :)

Jak za 5 godzin skoro premiera w USA jest za 2 dni?

ocenił(a) film na 10
Sasayaki

Po raz jestem facetem po dwa dla Sasayaki premiera w USA była wczoraj trzynastego czerwca a dziś jest przedpremiera

Alfawolf

Ok, dzięki. Wstępnie (pół roku temu) w USA miała być dopiero 15-16 czerwca (coś koło tego) widocznie ciut przyśpieszyli.

ocenił(a) film na 10
Sasayaki

Nie, bo w Ameryce premiera była wczoraj ?