PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Nie do wiary, że ja o tej porze zakładam nowy temat, ale właśnie zobaczyłam filmik, w którym sam
Obama odwiedził Dreamworksa i na którym można zobaczyć scenę z Czkawką i Astrid
http://youtu.be/o_o5j-DmwqU

ocenił(a) film na 8
SweetNightmare

Przeglądam tumblr'a i właśnie też zamierzałem to napisać :D

ocenił(a) film na 10
timcer

Haha, ja niestety zobaczyłam video tuż po tym jak się na nim pojawiło i niestety nie wyspałam się przez to.

SweetNightmare

Ja też oglądałam ten filmik i znalazłam ten artykuł jaką technologię zastosowali żeby zrobić ten klip :)
http://www.kansas.com/2013/11/26/3143044/obama-to-visit-dreamworks-for.html

ocenił(a) film na 10
rita156

Technologię z tymi "kostiumami" (że tak się wyrażę) od dawna się stosuje, ale te są zdecydowanie bardziej ulepszone.
Z resztą mnie najbardziej interesował fragment z Czkawką i Astrid, są tacy uroczy >.<

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

Obama zrobił zajefantastyczną minę przy tym... A ja byłam przekonana, że to zwykła animacja komputerowa, a tu proszę... Jestem pozytywnie zaskoczona i chyba Obama też był. No właśnie... Ta scena... Przyjrzałam się scenie która jest pokazana na monitorze za prezydentem i sama końcówka, jak trzymają się za ręce i patrzą sobie w oczy jakby się mieli zaraz pocałować. Jestem ciekawa z czego się tak śmieją. Umie ktoś tak angielski żeby mi to wyjaśnić? Bo ja niestety z języka jestem kiepska. Ale wydaje mi się, że nabijają się ze Stoika.

ocenił(a) film na 10
kimiko95

A no, był strasznie zachwycony technologią.
Tak, ich rozmowa jest taka naturalna i oboje się tak... słowa nie opiszą tego po prostu. jest to lepiej przedstawione niżeli się tego spodziewałam.
Tu masz posta z ich rozmową http://dreamberks.tumblr.com/post/68213678707/x
Ja angielski jako tako rozumiem i mogę ci przetłumaczyć (tak na chłopski rozum, ale zawsze):
Czkawka: [...] i zaczął "Synu, musimy porozmawiać".
Astrid: "Nie teraz tato. Mam cały dzień, żeby się powygłupiać".
C: Po pierwsze, ja tak w ogóle nie mówię. Po drugie, co ty robisz z moimi ramionami? Tak, naprawdę świetnie mnie przedstawiasz (tu trochę improwizowałam z tłumaczeniem).
W każdym razie... "Synu jesteś dumą Berk i ja nie mógłbym być bardziej z ciebie dumny."
A: "Dzięki tato. Ja też jestem pod wrażeniem samego siebie.
C: Kiedy ja tak zrobiłem ze swoimi rękami?
A: Przed chwilą tak zrobiłeś.
C: Nie ruszaj się. (i tu już nie wiem jak przetłumaczyć, ale chodzi o to, że ma to wyglądać poważnie)

Mam nadzieję, że trochę pomogłam w zrozumieniu dialogu.

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

Trochę? Nawet bardzo pomogłaś... Sam dialog mnie rozwala xD
Nie mogę się doczekać prawdziwego tłumaczenia xD

ocenił(a) film na 10
kimiko95

Nie ma sprawy, ja jakoś ten angielski ogarniam w miarę swoich możliwości XD
Ja też. Ale tak bardzo chcę zobaczyć jakieś nowe sceny...

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

To świadczy o tym, że Czkawka z ojcem się nie za bardzo dogadują... No bo niby po co ich by naśladowali?

ocenił(a) film na 10
kimiko95

Chodzi o rozmowę Czkawki ze swoim ojcem, w której Stoik mówi, o tym, że Czkawka ma zostać w przywódcą trybutu (plus z tego co słyszałam, ożenić się i założyć rodzinę, ale co do tego to nie jestem pewna).

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

Heh, no to będzie ciekawie... Będę się pokładać ze śmiechu w kinie. No, ale nadal nie są zgodni i mi to pasuje...

ocenił(a) film na 10
kimiko95

A ja nie wiem jak będzie, jeszcze się zobaczy.

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

Dokładnie... No i ma być coś z matką, co mnie ciekawi... Może ujawnią jak ona zginęła.

ocenił(a) film na 10
kimiko95

No, mam osobiście kilka teorii...
Hej, a masz może gg albo skype?

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

Owszem, mam gg... W sumie chciałam spytać o to samo... Napisz do mnie na pw. Jeśli oczywiście na filmwebie coś takiego istnieje xD