Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177960
7,3 35 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Po co ja się pytam. Modliłem się, żeby DreamWorks nie wymyślił kontynuacji. Jednak modlitwy nie zostały wysłuchane. Nie mówie ze film będzie zły, tyle, że niepotrzebna jest kontynuacja. Moim zdaniem historia jest zakończona.

Heian

Nie rozumiem ludzi takich jak TY. Skoro nie lubisz kontynuacji to ich nie oglądaj. Przecież nikt Ciebie nie zmusza do oglądania kolejnych części. Ja bardzo się cieszę że powstały kontynuacje Madagaskaru, Epoki Lodowcowej, Shreka , Toy Story. Jeżeli producenci mają chęci i pomysł na kolejną część, to bardzo dobrze, z chęcią obejrzę.

ocenił(a) film na 7
elvira_

Być może mają chęci, ale niekoniecznie musi być to dobre. Shrek po drugiej części powoli schodził z dobrze wyznaczonego toru, Epoka lodowcowa jakoś się wypracowała, choć też pewnie ma spore plusy i minusy, Toy Story akurat pozostawię bez zarzutu, ale jak dla mnie "Jak wytresować smoka" jest po prostu zakończone fabularnie. Były smoki, były bitwy, byli Wikingowie. W przypadku takiej "Kung Fu Pandy" da się coś z niej wykrzesać, ale z "Jak wytresować smoka" to jakoś trudniej...

akira894

Więc producenci mają nowe wyzwanie... ;) Zobaczymy czy jemu sprostają. Osobiście nie mogę się doczekać drugiej części.

akira894

Kung fu Panda 2 dla mnie nawet lepsza niż 1...
Ale zazwyczaj to racja - kontynuacje nie dorównują pierwszej części lub ją "niszczą" (np. Pocahontas 2)

psychopath

W kwestii Pocahontas muszę się zgodzić, bo chociaż druga część była już o wiele bardziej zbliżona do prawdy historycznej (mogli wspomnieć, że prawdziwe imię głównej bohaterki to Matoaka, no ale), w porównaniu z jedynką okazała się klapą.

Heian

Bo to jest na podstawie ksążki, która a kilka tomów

polonista_filmweb

Tak? To ja nie wiedziałem, że to na podstawie książki. Ale i tak to nie zmienia za wiele. Ja czekam na to z niecierpliwością i na pewno to pooglądam. Ale nastawiony jestem tak jakoś sceptycznie. Może mnie zaskoczy i dam 9 albo 10 :P

ocenił(a) film na 9
Heian

Siedź cicho! Ja będę oglądała kontynuacje!

byou

Przepraszam. Byłem młody i głupi gdy to pisałem. Jasne, że czakam na kontynuacje. J*bać Heiana z 2010. Boże, jaki byłem głupi.

ocenił(a) film na 9
Heian

Ale za to wyrosłeś na porządnego człowieka i zrozumiałeś swoje błędy, to się ceni!

ocenił(a) film na 5
Heian

Widzisz - jesteś jak czkawka. Lata mijają, a ty wyrastasz na ludzi. :-)

Zgaduję, że zdanie zmieniałeś po trailerach, szczególnie tym drugim? :-)

Moim zdaniem genialny jest - jeżeli zrobią dwójkę w tak genialny sposób jak jedynkę, ale z taką akcją jak zapowiadają teailery - to będzie co podziwiać w kinie. :-)

Alokasta

Staram się nie oglądać trailerów :P Zbyt dużo rujnują. Tak jak pooglądałem trailer Transcendence z Deppem i teraz wiem co się stanie, a tak mogło by być to dla mnie tajemnicą.
Po prostu byłem tak oczarowany jedynką i chciałem mieć ją tylko dla siebie i żeby tylko mi ktoś nie zepsuł tej historii. Teraz jestem jeszcze bardziej oczarowany jedynką dlatego czekam z niecierpliwością na kontynuację. I mam 23 lata i nie wstydzę się, że czekam na bajkę, chociaż to nie bajka. To animacja. Rewelacyjna!

ocenił(a) film na 5
Heian

Haha, bo to nie jest przesłodzona animacja dla dzieci. :-) Owszem - jest zawartość dla młodszego widza, ale animacja zawiera też głębszą treść, którą starsi widzowie wyłapią. :-) Pod tym względem mam wrażenie,że HTTYD jest dojrzalsze, niż większość innych animacji. :-)

Poza tym w tym filmie zachwycają ujęcia, prowadzenie kamery, oczywiście w "wirtualnym" tych słów znaczeniu, bo to w końcu animacja. :-) Muzyka też jest super i przede wszystkim film niesie przekaz.

Jeżeli trailer dwójki to nie jest pic na wodę, który jest 3x bardziej "epicki" niż będzie film - i film będzie równie dobrze pod względem reżyserii czy kreacji charakterów zrobiony jak jedynka, a fabuła będzie jeszcze szybsza, bardziej wyrazista i emocjonująca, tak jak zapowiada to trailer - to naprawdę jest na co czekać.

Trudno mi oceniać tylko po dwuminutowym filmiku promocyjnym, ale mam wrażenie, że HTTYD 2 będzie czymś bardziej w stylu kina przygodowego, czymś, co będzie bliżej takich "Piratów z Karaibów" tylko, że w formie animowanej. Mam na myśli, że to nie będzie tylko kolorowa animacja, ciesząca oczy dzieci - ale też emocjonująca fabuła.

Już jedynka się pod tym względem wyróżniła - dwójka zapowiada się jeszcze lepiej - i mam nadzieję, że się nie zawiodę. :-)

ocenił(a) film na 9
Heian

Nie ma problemu, ja mam 22 lata (w tym roku będzie 23) a też otwarcie mówię, że czekam na HTTYD2 z ogromną niecierpliwością. Nie ukrywam, że mam też obsesję na punkcie pierwszej części. Miałam ochotę oglądać ten film codziennie lub cały dzień puszczać sobie cały soundtrack z niego. Rodzina załamywała ręce i się ze mnie śmiała ;)

Nigdy żadnego filmu / animacji nie lubiłam aż tak bardzo, nawet gdy byłam jeszcze dzieckiem.

julie7

Ja mam 22 lata i również czekam z niecierpliwością na tę animacje! :) Jestem takim dużym dzieckiem, uwielbiam bajki, ale te historię ubóstwiam!

ocenił(a) film na 9
mademoisellee

Mógłbym powiedzieć to samo... z wyjątkiem wieku ;-)