Ciekawe czy już coś wiadomo na temat polskiej obsady dubbingowej. Na razie wszystko ucichło. A taka bezczynność mnie wykańcza...
Głównie myślę o Valce i o tym co Czkawka myśli o byciem szefem trybutu i zakładaniu rodziny.
Ja myślę, że Czkawka pod koniec zostanie wodzem... Bo to już dla niego czas... Ma te 18 lat i wiem, że fabuła będzie się opierać też na tym. A zakładanie rodziny? To bajka... Na pewno maksymalnie wezmą ślub, albo i nie... Nie wiadomo. Z resztą... Nie ma co gdybać, lepiej jest poczekać i samemu się przekonać... I lepiej bez żadnych spoilerów, bo to zabawy nie byłoby sensu. Jedynie czego bym chciała się dowiedzieć to tylko dubbingujący.
A ja nie wiem, na pewno będzie pokazane, że był by świetnym wodzem, ale czy nim zostanie, to już nie jest takie pewne. Bo pewnie Stoik musiałby... umrzeć albo po prostu przekazać synowi władze, ale nie wiem, czy się to stanie...
A moim zdaniem raczej Astrid i Czkawka nie wezmą ślubu, ewentualnie w trzeciej części pod koniec filmu. Ale oczywiście, będą ze sobą chodzili, bo inaczej się nie da .
Ale czekaj, czekaj... nazwałaś Jak wytresować smoka bajką?
Źle się wyraziłam... Film Animowany... Do bajki mu daleko.
A w ogóle oglądasz serial?
Jeśli tak, to jakim twoim zdaniem są bliźniacy? Mnie rozwalają na kawałeczki.
To film animowany, a bajka to utwór literacki z morałem. Strasznie mnie wkurza, gdy ktoś tak mówi.
Serialu nie oglądam. Miałam taki zamiar, ale niestety od wakacji nie mam już cartoona networka, a na internecie nie chce mi się oglądać.
Ale ogarniam co się mniej więcej dzieje w nowych odcinkach.
Bliźnięta zawsze dają czadu ;D
Użyłam skrótu myślowego...
Nie masz Cartoona? To witaj w klubie... Ja Smoków nigdy nie obejrzałam na Cartoonie... Od półtora roku nie mam tv w pokoju... A na zwykłej cyfrówce nie ma... Polecam bajki.tv tam można sobie ściągnąć za darmo w jakości hd... Obraz wygląda jak z DVD XD Widzisz więcej szczegółów niż w tv... A po za tym ta przyjemność: Włączasz kiedy chcesz i oglądasz kiedy chcesz... Ja bym inaczej nie przeżyłabym...
Bez bliźniaków nie byłoby serialu... Oni podtrzymują poziom...
Wracając do dwójki Smoków... Mam nadzieję, że wyjaśnią coś, co się stało z mamą Czkawki... Strasznie mnie to ciekawi, mam nawet kilka teorii na ten temat.
Tak z czystej ciekawości się pytam: Interesowałoby Cię opowiadanie o Smokach? Mam taki odpał, że chcę pisać, ale nie wiem czy ktoś by to marnotractwo czytał.
Ech ja parę odcinków widziałam jak jeszcze CN miałam, jakoś mnie nie porwało.
A no, coś mi się zdaje, że to będzie bardzo dobrze wyjaśnione...
Uuuuu... Opowiadanie? Ja jak najbardziej tak! A masz może konto na deviantart.com?
Mam... Fajnie... Mam już zarys... Ja osobiście polecam odcinek 14... Jest zajefantastyczny, jeden z lepszych xD
A możesz podać?
Może obejrzę, jest to na liście serialów do obejrzenia. Ale lista jest dłłłłłłłłłłłłlluuuuga.
To jest "Kiedy szaleje piorun" Czy coś w tym stylu. Ja wiem tylko że odcinek 14... Czkawka tam... obrywa xD
Na blogu... Ale tego nie jestem pewna... Mam pewne wahania co do tego. Musze się jeszcze zastanowić.
Spoko... Ale nie wiem dokładnie, jedynie co jeszcze mnie ciekawi to zachowanie Czkawki w 2 części... W 1 to taki dzieciak, w 2 to już nastolatek... I jestem ciekawa czy pokłócą się z ojcem xDD Byłoby bardzo ciekawie.
Właściwie to w pierwszej części był młodym nastolatkiem, a w drugiej części to już młody dorosły, że tak powiem. W książce miał te 10-11 lat.
Na pewno się pokłócą, nawet storyboardy już do tego widziałam.
W filmie miał 13 lat, a w 2 będzie miał 18... Ze swojego doświadczenia wiem (choć to śmieszne, bo mam 18 lat xD) że nastolatkowie właśnie w moim wieku są bardziej buntowniczy niż na początku, gdy ma się te 12, 13 lat... W ogóle dowiedziałam się jednej ciekawej, rozbrajającej rzeczy na temat dwójki ale spojlerować nie będę... No chyba że chcesz, ale to wtedy na PW czy coś.
Właściwie, to w pierwszym filmie maił ze 14-15 lat, a w drugim 19-20. Nie wiem czemu gdzieś indziej było napisane, ale co zrobić.
Jeśli chodzi o spiolery, to ja to pewnie już wiem. Jak na razie przechwytuję wszystkie wiadomości na temat filmu, jak tylko się pojawiają.
Nie... Czkawka w 2 ma 18 lat... Tak powiedział twórca filmu... Chociaż chciałabym, żeby miał te 19 lat, bo wtedy ja też będę tyle mieć (w trakcie wychodzenia filmu do kin)
No dobra, a wiesz, że Śledzik będzie zarywał do Szpadki? XD Mnie to tak rozwala xDD
No i pojawiły się zdjęcia jako okładki książki, gdzie w tle widać Śledzika i bliźniaków, ale są bardzo daleko więc widać, jakby się w ogóle nie zmienili.
Nah, ja mówię jak wszyscy mówią. Ja będę mieć w trakcie premiery lat 17 i pół (dlaczego musiałam się w grudniu urodzić :I).
A no oczywiście, ze tak. Jak tylko to zdjęcie zobaczyłam http://images.wikia.com/howtotrainyourdragon/images/8/8d/Original_3.jpg
Uważam, że to ciekawy pomysł i mnie się on podoba.
A byli na okładce książki. I widać, że Mieczyk ma dredy XD
Hah... Wikingowie zwykle mają związane włosy... U Czkawki najbardziej rozwala mnie malutki warkoczyk XDD Jest zajefantastyczny.
Na nowym plakacie dobrze je widać.
http://www.webpagescreenshot.info/i3/52960ad56407c2-86750056
Faktycznie, nie zauważyłam tego drugiego. Ale są takie fajne, że aż takie niewidoczne. Kurde, dlaczego film musi być dopiero w czerwcu.
Lepiej się cieszmy, że premiera w Polsce ma być 20 czerwca, a nie jak w Niemczech np. 31 lipca.
Dobra, będziemy się cieszyć... XD Widziałaś ten filmik od _Michciu_?
W życiu się tego nie spodziewałam xD Już wiem czemu ruchy są tak charakterystyczne.
HAHAHAHAHA!!!
Oczywiście, że widziałam, przecież ja pierwsza założyłam tutaj forum z linkiem do filmiku i nie mogłam przez niego spać, bo o pierwszej godzinie go obejrzałam.
Ja dzisiaj muszę, bo chyba tylko z 4 godziny dzisiaj spałam, ale to nie pierwszy raz kiedy zarywam noc z powodu tego filmu. Na prawdę kiedy już przyjdzie mi go obejrzeć będę tak podekscytowana, że chyba nie będę mogła stać w miejscu spokojnie.
A i z tego co słyszałam, ta scena z filmiku, może być w nowym trailerze. Mam wielką nadzieję, że to prawda, bo Astrid i Czkawka są po prostu <3
Mają być parką... Jestem ciekawa jak im to wyjdzie... XD W sumie Astrid też wygląda nieźle, choć dużo się nie zmieniła. Wygląda już jak kobieta, a nie jak dziewczyn, których wszystkich bije... Choć w 2 też może bić. XD
Oni nie mają być parką, oni są parą. Mnie się podoba, ale chce zobaczyć animację w HD z nią. Ja uważam, że trochę przystopowała z tym biciem, jak to ujęłaś.
Ale i tak uważam, że tylko do Czkawki się odzywa w taki sposób ja w filmiku. Do innych... to już się okaże.
Nie wiem, wszystko się zobaczy... Oni nie są parą, bo w serialu niby się całują, ale jak Śledzik coś wspomniał, to się odsunęli od siebie... To było takie dziwne... XD
Szczerze, wolałam to sobie wyobrażać, że to jest animacja w całości komputerowa, a nie jak w tym filmiku... Jestem w takim szoku... O.o Ktoś musi mnie ładnie walnąć.
Odsunęli się od siebie, bo się tego jeszcze wstydzili lub nadal wstydzą :P Ale są można tak powiedzieć: parą
To jest wioska... We wiosce łatwo plotki się rozchodzą... Ale... Nadal tego nie kumam... No, ale może w 2 przestaną się wstydzić? Zobaczymy...
Myślę, że Dreamworks nie posunął by się do czegoś takiego. Nigdy dotąd nie wprowadzał żadnego dramatu...
JA jestem na 100% przekonany, że w trailerze drugiej części głos Czkawce podkłada Mateusz Damięcki :)
Ja jednak nie. Jest kilka rzeczy, które nie dają mi spokoju i równocześnie powodują to, że nie jestem na 100% pewna czy to Mateusz Damięcki. Ale mam bardzo dużą nadzieję, że moje myślenie jest mylne i że to będzie jednak on :)
Jeśli chodzi o dubbing w drugiej części, to nie ma możliwości, by polscy aktorzy zmienili się jeśli chodzi o dubbing. Osobiście uważam, że polski dubbing jest w czołówce dubbingu jeśli chodzi o jakość, albo nawet na samej górze :) Z ciekawości, zapytam się Ciebie, co aż tak nie daje ci 100% pewności co do tego, czy głos w trailerze pokłada Mateusz?
Ja też się z tym zgadzam... Na 100% to jest Damięcki... Zwiastun mam nagrany na MP3 + całkiem mocne słuchawki... Poza tym pytałam się wielu osobom i mówią, że to ten sam głos... Nie mam pojęcia dlaczego w to nie wierzycie...
Wpiszcie sobie w youtubie " New Dragons 2 footage - Obama visits DreamWorks" i obejrzyjcie sobie 3 minutowy film gdzie Barack Obama odwiedza studio DreamWorks i ogląda jak powstaje film How To Train Your Dragon 2 :)
Bardzo polecam!
Obejrzałam... Byłam... zaskoczona... No kto by pomyślał... A Obama zrobił zajebistą minę... Jakby mu się podobało.
Ale nadal nie mogę uwierzyć, że tak robią ten film ;d
Chodzi mi o to, że w kilku miejscach barwa głosu Czkawki zmienia się tak, że wątpię w to iż Mateusz Damięcki byłby zdolny do takiej manipulacji własnymi strunami głosowymi. Szczególnie chodzi mi o moment w którym zwraca się do Szczerbatka per staruszku. Chyba, że to robota magików komputerowych i to oni coś pogrzebali w trakcie montażu. :D
Mogę ci zaświadczyć o głowę i na Czkawkę, że Mateusz umie manipulować głosem... Już to tłumaczyłam... Wysłuchałam się go jako Pochodnia w Fantastycznej 4 i w "Kochaj i tańcz" XDD Na bank to on, więc nie macie się o co martwić... Jeśli chodzi o nas, to rzadko zmienia się głos w 2... Jedynie dlatego, że aktor filmowy miał mutację głosu, no ale Czkawka jej nie miał, więc nie zmienił się aktor... Zawsze można napisać do znających się na tym i dopytać się co i jak.
Dzięki za rozwianie wątpliwości :D Teraz jestem spokojniejsza jeśli o te kwestie chodzi :)
Ja jestem strasznie zawiedziony dubbingiem serialu Jeźdźcy Smoków. Nie spodziewałem się takich zmian i jakości głosów aktorów. Po obejrzeniu jednego odcinka polskiej wersji, postanowiłem pozostać przy oryginalnej wersji dubbingu, który jest bardzo fajny i tak samo klimatyczny jak w filmie. A Wy co sądzicie o pl dubbingu serialu?
Moim zdaniem Drojewski i Kołakowska to psują... Ale lubię na tyle dubbing, że oglądam ich po pl... Jestem ciekawa dlaczego nie zrobili głosów z filmu... Może inne studio, czy coś?
[z tel] Nie wiem czy wiecie, ale juz jest 9 odcinkow sezonu nr 2 Riders of Berk i to co sie tam na razie dzieje to jest magia :) jest o wiele bardziej dynamiczny, pelen akcji, a w 10 odcinku ma sie pojawic Skrill :D