Ciekawe czy już coś wiadomo na temat polskiej obsady dubbingowej. Na razie wszystko ucichło. A taka bezczynność mnie wykańcza...
Jeszcze sporo czasu zostało do premiery, pewnie dopiero gdzieś na styczeń, luty będzie wiadomo.
Mam nadzieję, że zostaną wszyscy aktorzy z pierwszej części.
Oglądałam polską wersję zwiastunu... Słyszałam Mateusza Damięckiego... Więc jesteśmy na dobrej drodze by usłyszeć te same głosy co w jedynce.
Już wiele razy analizowałam zwiastun i jakoś nie mam do końca przekonania czy to aby na pewno jest Mateusz Damięcki... Ale nie zmienia to faktu, że baaardzo bym sobie tego życzyła :)
Tylko Mateusz tak wrzeszczy xD Po za tym, oglądałam fantastyczną 4 gdzie dubbingował tego co się pali (mniejsza z tym) w serialu i w filmie... I wiem, że tak wrzeszczy tylko on. Ale słuch mam dobry, więc będę się upierać, że to on... Idzie styczeń, mogę się założyć, że w styczniu będzie kolejny, obszerniejszy zwiastun tego... Tak było ze Strażnikami i wszysctkimi pozostałymi dreamworksa... Jakieś pół roku wcześniej zwiastun w kinie... Pozdro xD
To nie był Mateusz Damięcki, to był Grzegorz Drojewski w trailerze. On podkłada głos Czkawce w serialu.
Ale mam nadzieję, że nie będzie go dubbingować w filmie, tylko normalnie Mateusz.
W zwiastunie do pierwszej części podkładał Drojewski, owszem... Ale w dwójce na pewno jest Damięcki... Przysłuchajcie się bardziej.
Jakby to był Damięcki to bym na pewno za pierwszym razem poznałam, po za tym na wikipedi (tak wiem, że to nie jest najlepsze źródło informacji) jest napisane, że to Drojewski.
Ale ja cały czas mam na myśli zwiastun zapowiadający 2 część Jak Wytresować Smoka, a ty ciągle mówisz o pierwszej części.
Ech... Może i faktycznie, ale na 100% nie jest to Damięcki. Głos zdaje się być znajomy, ale nie wiem skąd.
Przysłuchaj się... Najlepiej założyć słuchawki i walnąć dźwięk na maksa xD Ja tam będę utrzymywać, że to Damięcki... XD
Nie wiem, może on po prostu umie tak manipulować głosem, w każdym razie mam nadzieję, że Damięcki będzie dubbingował Czkawkę w filmie i że Julia Kamińska będzie dubbingować Astrid.
Co do Astrid też mam taką nadzieję, ale skoro Damięcki już jest, to ci pewnie zostaną też... Kołakowska nie pasuje mi trochę do Astrid ;/ Po za tym... Damięcki musiał mieć troszeczkę zmieniony głos... Mutacja Czkawki chociażby... XD
No, trochę denerwuje mnie jej wszechobecność. Wszędzie można ją usłyszeć.
Oby nie zmieniał go w filmie, bo przecież Jay Baruchel nie zmieniał jakoś głosu w trailerze i raczej nie będzie też tego robić w filmie.
Bo jak na razie Czkawka w polskiej wersji trailera brzmiał... że tak powiem... o prostu nie przypadł mi do gustu.
Ja też wątpie czy to Damięcki.. co nie musi wcale oznaczać, że nie on będzie Czkawką. W końcu nie od dziś wiadomo, że dubbing w trailerach bajek jest inny niż w faktycznym filmie, przykład: "Uniwersytet Potworny", "Zaplątani". Przecież jak wytwórnia wypuszcza zwiastun, to dubbinguje się tylko zwiastun, a przecież nie będą ciągać aktorów do nagrania kilku słów. Robią to pierwsi lepsi, a dopiero do dubbingu pełnej wersji angażują kogo trzeba ;)
Drojewski to na pewno nie jest. Bardzo podobny do Damięckiego ale... No właśnie ale... nie dowiemy się dopóki twórcy nie powiedzą czegoś konkretnego i tyle... ^^
Filmweb podaje, że jest 20 czerwca, ale nie wiem czy to prawda >.>
Mam nadzieję, że tak.
Też mam taką nadzieję... Bo będzie mi łatwiej iść do kina ;D W sumie nie mogę się doczekać... A tak w ogóle: Nie ma to jak Smoki na TVNie xD Mimo, że znam na pamięć, to i tak oglądam xD
No, chyba nawet dzień wolny wtedy będzie 8D
Dokładnie, nie ma to jak oglądanie filmu i mówienie o nim na tumblrie ;)
Filmy do kina wychodzą zwykle w piątki... Względnie przed jakimiś świętami... Ale nie chcę żeby był dzień wolny, bo w mieście jestem w internacie i będzie mi łatwiej, a tak to bym musiała specjalnie jechać do miasta xD Ale... Dla Smoczków zrobi wszystko... Nie... Wróć... Dla przystojnego Czkawki zrobię wszystko ;D
Ja już mam wszystko zaplanowane, chce zamówić bilety do IMAX i bym się na film z rodzinką wybrała. Co prawda do najbliższego IMAX'a jest godzina drogi, ale jaka jakość.
Plus jeszcze mam w planach ze swoją znajomą się wybrać do kina niedaleko mnie, może na jej urodziny.
Ech, czasem trzeba się poświęcić, dla ulubionych postaci.
Ja już też powoli planuje... W styczniu może być nawet rozszerzony zwiastun... Nie mogę się już doczekać xD
Powinni w styczniu już coś dać nowego, a potem to już będzie coraz więcej nowego materiału ;D
I tak twierdzę, że szybko zleci... Pamiętam jak pół roku czekałam na Strażników... Teraz Smoki... Dobrze, że jest szkoła, to nim się nie obejrzymy a będzie czerwiec xDD
No dokładnie, ja też czekałam na Frozen tyle czasu i już za tydzień w kinach będzie. No, jak to dobrze, że to przez wakacje, bo nie wiem czy przez rok szkolny bym czas znalazła.
Do Krainy Lodu jakoś mnie nie ciągnie, ale może dlatego, że w małej ilości trawię Disneya... A po za tym... Szybko minie... Nim się obejrzymy a będzie 3 ;D
Mnie na początku tez nie ciągnęło, ale w trakcie jak nowe materiały się pojawiały, to coraz bardziej się nakręcałam. Ja Disney'a kocham, więc i tak bym obejrzała.
Tak, niestety, to oznacza też koniec serii i to mnie strasznie smuci...
nie mylisz się. Trzecią cześć i niestety ostatnią zapowiedziano na rok 2016. Mam nadzieję, że po premierze drugiej części nie zrezygnują z produkcji dodatków... ^^
Niestety, coś myślę, że ostatnia część będzie ostateczny końcem serii.
Koniec serii filmów ma być taki sam jak serii książek. Czyli smoki w jakiś sposób znikną.
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! to nie może być prawdą... W przypadku filmu to jak strzał w kolano....
Niestety... Z tego co czytałam, to jest prawda.
Coś czuję, że trzecia część będzie bardzo bolesna.
Zastanawiam się, czy Szczerbatek odejdzie wraz z resztą smoków, czy zostanie w wiosce z Czkawką...
Znając twórców... W 2 Czkawce odetną rękę do kompletu, a w trójce Szczerbatek umrze... Tak, wiem, jestem wredna... Ale nie sądzę, żeby miało się skończyć na 3 częściach... To samo miało być z Madagaskarem... Dreamworks lubi niekończące się tasiemce... Dlatego napisałam 2020 rok... Bo dodatki i te sprawy.
Nie... nie zrobią czegoś takiego. Czkawka stracił nogę, dlatego, że twórcom uważali, że gdyby wyszedł z walki ze smokiem bez szwanku (tak jak z resztą było w książce) było by to trochę niemożliwe. Dlatego zdecydowali mu zabrać jego nogę.
Szczerbatek nie umrze, bo to co by nie było główny bohater filmu, a główni bohaterowie w tego typu filmach nie umierają.
Na trzech filmach się skończy, a dodatków już po trzeciej części chyba nie będzie, niestety ;_;
Pożyjemy zobaczymy... Nie można z góry mówić "nie"... Z resztą... Fajnie że Czkawce zabrali nogę... To taki wyjątek w filmach animowanych... Nie dość że leworęczny to jeszcze inwalida. XD
to ma głębsze przesłanie :) Wyrobienie w dzieciakach empatii na te problemy i nauczenie tolerancji. :)
Czy ja wiem, Finn z pory na przygodę też jest leworęczny, a zawsze jak wyobraża siebie zamiast prawej ręki ma jakaś mechaniczną. Możliwe, że w przyszłości ją starci jak Czkawka nogę. Nie powiem to dość drastyczne posuniecie, ale ciekawe. Gdybym ja miała pracować nad filmem pewnie bym zrobiła ta, żeby miał ją tylko złamaną lub coś w tym guście.
Nie mam pojęcia co mogłoby stać się ze Szczerbatkiem w 3 części filmu. Jakby nie było jest on w pełni zależny od Czkawki. Bez niego nie wzbije się w powietrze. A w Dragons: Gift of The Night Fury Szczerbatek sam z własnej nieprzymuszonej woli rozwalił tą automatyczną lotkę, pozwalającą na samodzielne latanie...
W trailerze było widać, że Czkawka zrobił taki jakby mechanizm, dzięki któremu Szczerbatek może latać sam, kiedy Czkawki nie ma.
Może w trzeciej części pojawią się jakieś inne nocne furie i przez to Szczerbatek chciałby odlecieć... Nie wiem, pożyjemy, zobaczymy.
Dokładnie :) Cieszmy się 2 częścią ^^
A na zmartwienia jeszcze przyjdzie czas :D
Tak 8D
Jak na razie to nawet mało wiemy o samej drugiej części, co prawda mam kilka teorii, ale na razie nie mamy zbyt wielu informacji o fabule.
Jak na razie, to myślę jak mogą wyglądać, że tak powiem różne sceny filmu. Ogólnie myślę jak może toczyć się fabuła. Nie mam zbytnio tego poukładanego w głowie >.<