PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 176495
7,3 38 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Premiera

ocenił(a) film na 10

Film już miał premierę w Cannes więc czemu trzeba czekać jeszcze do 13 czerwca? Aż tak długo robią kopie
filmu?

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

To juz znamy jedną osobę, która ocenia bez oglądania filmu... ;)

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Zacytuje mój post z wątku o ocenach "Spróbowałam od tak dać ocenę i się nie zaliczyło. Może trzeba być aktualnie we Francji by zagłosować?". Ocena była więc tylko próbą :) Tak czy siak, jako osoba obserwująca już od dawna wszelkie nowości o filmie (pierwszy raz o drugiej części usłyszałam bodajże dwa lata temu) a także fanka HTTYD wiem, że na pewno nie zawiodę się na filmie więc czemu nie mogę już wystawić oceny?

użytkownik usunięty
Blue_eyedLioness

Nie możesz wystawić oceny bo nie obejrzałaś filmu. Skąd wiesz czy Ci się spodoba? Bycie fanką nic tu nie zmienia.

ocenił(a) film na 8
Blue_eyedLioness

Wybacz, ale takie myślenie jest bardzo głupie. Osobiście jestem fanką Transformersów, ale gdybym przed obejrzeniem 3 części dała "10" to strzeliłabym się sama po buzi. Więc to że jesteś fanem danego tytułu nie upoważnia cię do oceniania przed oglądnięciem. Można się sparzyć i dużo osób się sparzyło.

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

Tak długo robią dubbing

ocenił(a) film na 8
Blue_eyedLioness

Można powiedzieć, że to taka prapremiera. Robi się ją dla wąskiej grupy, szczególnie dla aktorów podkładających głos. USA oglądnie sobie 13 czerwca, my natomiast 20. To chyba całkiem dobrze biorąc pod uwagę, że przykładowo w takiej UK premiera ma być dopiero w lipcu o ile mnie pamięć nie myli.

użytkownik usunięty
Blue_eyedLioness

Rejczel do 20 czerwca.

ocenił(a) film na 9
Blue_eyedLioness

Wolisz poczekać miesiąc i mieć w filmie dobry dubbing? Czy dwa dni i dubbing prosto z dupy?

Viggosen

Ja bym wolał z napisami.Szybciej będzie.

ocenił(a) film na 9
Mortimer2000

Bajka z napisami?? :D

ocenił(a) film na 10
Viggosen

To dobry pomysł czemu nie morzna się Angielskiegi pouczyć

ocenił(a) film na 9
Alfawolf

Niby tak. Ale dzwnie bym się czuł na takiej bajce :D

ocenił(a) film na 9
Alfawolf

A pozatym. Angielski dubbing jest w tej bajce ciulowy :/

ocenił(a) film na 10
Viggosen

Co ty jest super

ocenił(a) film na 9
Alfawolf

Słuchając czkawki po 2 minutach mam go dość :/

Alfawolf

Też tak uważam. Oglądam cały drugi sezon serialu z angielskim dubbingiem, który jest naprawdę fajny. Chciałabym zobaczyć film w obu wersjach językowych. Tak dla porównania.

ocenił(a) film na 8
Alfawolf

Bajka z napisami dla dzieci? Żebyś miał i dubbing i napisy osobno, musieli by wykupić drugą licencję, a Smok raczej w Polsce nie jest oblegany tłumami,więc najwyraźniej w świecie się im nie opłaca.

ocenił(a) film na 10
Chinatsa

Mu chodzi oto że Angielski dubbing jest kiepski to przyzwyczajenie do Polskiego mi to przeszł jemu też przejdzie

ocenił(a) film na 8
Alfawolf

Jak anglojęzyczny film może mieć angielski dubbing? :)

ocenił(a) film na 10
WielkiSzuM

Eee normalnie zrobili go w kraju gdzie mówi się po angielsku więc w filmie mówią po angielsku, postacie mają inne głosy więc to nie lektor tylko dubbing proste chyba no nie

ocenił(a) film na 8
Alfawolf

Doczytaj Chłopcze...

ocenił(a) film na 9
WielkiSzuM

Tak sie mówi. Każdy kraj ma swój Dubbing. Polski Angielski Niemiecki Itp...

ocenił(a) film na 8
Viggosen

Tak się mówi? Czy tak jest w Twoim przekonaniu...

ocenił(a) film na 9
WielkiSzuM

Tak się mówi Naprawdę ;)

ocenił(a) film na 8
WielkiSzuM

To jest dubbing, jakikolwiek język byś tam nie podłożył - chyba logiczne że animowanym postaciom trzeba "podłożyć głos" bo same mówić nie potrafią, żadne stworzonko w formie cyfrowej nie potrafi ani mówić ani wydawać żadnych odgłosów. I nie ważne czy stworzonka wyprodukowano na angielskich maszynkach czy nie, nie są angolami, a podkładany głos nie należy do nich - czyli maja dubbing angielski. Uf.

Chłopcze...

ocenił(a) film na 8
Domine_Mortis

Uf. Wiem, ale nie o to mnie w tym wszystkim chodziło... Gdyby kto inny napisał kilka linijek powyżej, nawet nie podjął bym tematu ;)

Viggosen

Sporo razem oglądałem :) Kraina Lodu, jest o wiele śmieszniejsze w oryginale i piosenki są genialniejsze :)

ocenił(a) film na 9
filmowy_laufer

To się zgada. Ale mi chodzi ze HTTYD mi się Oryginał nie spodobał :C