wszystko było nudne jak flaki z olejem , ma miec jakis morał ktorego ja nie widze . Jeszcze gorsza
od 1 która też była klapą. NIE ogladajcie tego
sory że czasami nie ma ó a jest o nie ma ć a jest c , ale jak słabo wciskam to tak się dzieje , a ja szybko pisze i nie zastanawiam się też nad interpunkcją a innych błędow nie ma . o co ci chodzi? p.s. z duzej litery po prostu czasami nie chce mi sie pisac
Skoro 1 ci sie nie spodobala to po co poszlas na 2 ?
I powiedz mi co dla ciebie tam bylo nudne, poniewaz nie uzasadnilas.
Słyszałem wiele komentarzy złych i dobrych ale nigdy nikt nie powiedzał że film był nudny nawet w przypadku tych złych .
Taka recenzja znaczy że gustujesz w czym innym nie powinnaś/powińeneś oglądać takich filmów i tyle skoro ci się nie podobają.
Ja dużo widziałam recenzji że film był nudny . Nie można wyrazic swojej negatywnej opini o filmie który mi się nie podoba a większości kraju Tak. To jest wolny kraj i wyrażam swoją opinię . Filmy , ktore uważam za bardzo dobre niektorzy wyzywają od okropnych ale akceptuje to . Wam sie ten film podoba - ok , mi nie
Film ci się nie podobał? To twoje odczucia i masz do nich prawo. Jednak można chyba uzasadnić swoje zdanie? Mówiąc, że film ci się nie podobał powinnaś uzasadnić czemu. Mówiąc tylko negatywne zdanie dodając "dużo widziałam recenzji że film był nudny" nie uczyni to twej wypowiedzi wiarygodną.
Ale, nie chodzilo ci o jws2 piszac ten post czy nie chodzilo ci o jws2 w zdaniu "dużo widziałam recenzji że film był nudny"?
Troche nie zrozumialam :/
"Słyszałem wiele komentarzy złych i dobrych ale nigdy nikt nie powiedzał że film był nudny nawet w przypadku tych złych ." Napisal ze nie widział zeby ktoś napisał że jakikolwiek film był nudny . Poszukajcie troche . Przecież na ten komentarz odpowiadałam
Nawet jeśli nie chodziło ci o JWS2, to i tak podpieram to co powiedziałem. Uzasadnij swoją opinię: "wszystko było nudne jak flaki z olejem"- żebym mógł ją szanować. Póki co to zdanie jest dla mnie wyssane z palca- zapewne nie tylko dla mnie.
#SPOILER-Moim zdaniem motyw o znalezieniu nowych smokow i osoby ktora planuje założyć armie smoków wydaje sie zbyt oczywista . Własnie tak sobie wyobrażałam ten film . I skończyło sie happy end`em. Wydaje mi się ze gdyby np szczerbatek zginąl film byłby dużo ciekawszy . Bajka jest dla dzieci , ale dzieci widzac taką śmierć płakałyby pokazujać jak przywiązały sie do tego filmu i tego bohatera
Bez przesady. W filmie zginal ojciec. Bez Szczerbatka 3 czesc nie mialaby sensu.
I jeszcze....
1. To nie bajka tylko film animowany
2. Nie jest dla dzieci tylko dla wszystkich. Dawno jestem pelnoletnia, a
uwielbiam filmy animowane.
Wiem troche źle to napisałam . Chodzi mi o to ze dużo dzieci to oglada . Wiem że to film dla całej rodziny itp.
"Wydaje mi się ze gdyby np szczerbatek zginąl film byłby dużo ciekawszy" - hm, wnioskuje po twoich komentarzach, że jesteś żądna "prawdziwego dramatu"? ;)
To tylko twoja opinia. Jednak brak u ciebie jakichkolwiek argumentów. Jak mnie się film nie podoba to go po prostu nie komentuje - zatrzymuje opinię dla siebie. I nie namawiaj innych by filmu nie oglądali - to będzie tylko ich sprawa czy oglądną czy nie.
Ale niech przynajmniej szanują zdania innych. Jeśli tego nie rozumieją - to nie da się do nich inaczej dotrzeć.
Film byl bardzo wciagajcy, bo jesli jestes na nim w kinie i nie czytales streszczenia to nie wiesz co sie stanie i historia trzyma w napieciu.
Ja przez moment sadzilam,ze nie bedzie od razu happy endu i zakoncza na pogrzebie Stoick'a i dokoncza bitwe w nastepnej czesci
Czy sequel lepszy od oryginalu rzecz dyskutliwa, ale kwestia gustow. Przed wszystkim byl inny
Był inny , ale nie w moim guście . Ok 85 % kraju ubóstwia ten film i nie można go źle ocenic . Wlaśne zdanie (inne) jest czymś złym?
A czy ktokolwiek powiedzial ze nie mozesz wyrazic wlasnej opinii? NIE!
Czy ktos cie hejtuje? NIE!
Mozesz mowic co chcesz, ale jesli chcesz byc brana na powaznie to musisz uzasadnic swoja wypowiedz.
Masz tu przykład : Oglądałem, i film jest bardzo fajny, jak dla mnie najlepsza animacja tej dekady, jak nudne to wyp... oglądać lego przygodę
Oglądałem, i film jest bardzo fajny, jak dla mnie najlepsza animacja tej dekady, jak nudne to wyp... oglądać lego przygodę.
mam więcej niż 10 lat, a chodziło mi o to że jak cię nudzi najpopularniejszy film tego roku, który każdemu się podoba, to po kiego grzyba go odradzasz, skoro bardzo niewielu osobą się nie podobał.
Bo mam swoje zdanie , a to jest wolny kraj i nie każdemu się podoba. Ja nie jestem każdy
dobra, trochę przesadziłem,ale według mnie głupotą jest odradzanie filmu który większości oglądających się podoba.
Właśnie większości . Jesli ktos chce pojsć na ten film do kina i poczyta recenzje że ten film jest świetny itp. a później pójdzie i przez cały film będzie się nudził to chyba będzie mu szkoda tej wydanej kasy na kino. Uwierz , mi było :)
Na każdym forum tak jest czemu niby na Jak wytresować smoka 2 ma być inaczej ??? no właśnie większości ale nie wszystkim
A ludzie i tak zrobią ci na złość i będą to oglądać, bo prawda jest taka, że jeszcze nie widziałam negatywnej oceny krytyków na temat filmu. A określenie "nudny jak flaki z olejem" - kiedy niby? Akcja leci NAPRAWDĘ szybko, więc nie wiem kiedy się nudziłaś. No i jeszcze nasuwa się pytanie: skoro pierwsza część była "taka okropna", to po co poszłaś na kontynuację?
Chyba już to pisałam . A mi nie chodziło o opinie krytykow tylko innych ludzi pod filmami ktore są naprawdę dobre . Moze akcja leci szybko ale dla mnie niektore momenty były przewidywalne , choć pewnie wy mieliscie wielka frajde.Jak widać oceniliscie film na 10 * , ale mi sie nie podobał! Poszłam na 2 , bo chciałam zobaczyc czy sie coś polepszyło bo widzę tylko pozytywne opinie , ale jednak mnie zawiodł ok . I nie wydaje mi sie ze ludzie zrobią mi na złosć jak to napisałaś tylko jeśli np . podobała im się 1 cześć lub chcą to obejrzeć to to zobaczą . Ogladanie filmu komuś na złosć jest strasznie niedojrzałe i hmm.... głupie.
No ale powiedz co ci sie nie podobalo, czemu uwazasz ten film za przewidywalny, uzasadnij swoja wypowiedz.
Bardzo przyjemny film rodzinny, podejmuje temat straty kogoś i „życia dalej” wraz z trudnymi wyborami lecz wciąż w lekki nie przytłaczający sposób. Jeżeli ma się ochotę na film poważny to się taki wybiera ale cieszę się , że ktoś robi takie filmy, które pozwalają się po prostu zrelaksować i na chwilę oderwać od dnia codziennego. W moim mniemaniu jeszcze daleka droga w dół aby nazwać ten film „badziewiem”.
Mało tego, bardzo fajnie nawiązuje do 2 części, trochę wstyd się przyznać ale nie zorientowałam się wcześniej, że np. spojrzenie nocnej furii gdy jest pod "wpływem" dużego smoka przypomina - albo jest takie same (przynajmniej dla mnie) w momencie gdy spotyka naszego bohatera w 1 części ale zanim ten uwalnia smoka - chodzi mi o to, że wtedy smok był przed pierwszym "kontaktem ludzkim" i był dziki - i gdy jest pod wpływem, znów wraca ta dzika natura + w końcu wiem o co chodzi z tymi dużymi smokami, oraz przez to kim są / co potrafią wiemy dlaczego w 1 części Szczerbatek nie słuchał Czkawki i poleciał "pod wpływem" ;p do tej wyspy smoczej, mało tego mamy pokazane rodzaje tych smoków "alfa" - ten z 1 cz. wykorzystywał inne smoki aby go karmiły, a w 2 cz. mamy przykład "smoka niewolnika" oraz smoka "opiekuna" wobec innych.