wszystko było nudne jak flaki z olejem , ma miec jakis morał ktorego ja nie widze . Jeszcze gorsza
od 1 która też była klapą. NIE ogladajcie tego
Bez komentarza ........ :)
Ale dobra
Fabuła nudna nie trzyma w napięciu
Cała seria nudna i nieciekawa, postacie kiepskie
Muzyka denerwująca
Smoki wyglądają zbyt cukierkowo
Bez komentarza? Ktos poprosil o uzasadnienie...tylko. A warto uzasadnic swoja wypowiedz, ktora jest bardzo subiektywna.
Fabula to kwestia gustu- mi jak i calej mojej rodzinie i wiekszosci osob, ktore ogladaly ten film bardzo sie podobala. Niektorym moze sie nie podobac ale to normalne.
Postaci- kiepskie? U nich widac nawet wlosy na karku, wszystko jest bardzo dopracowane. Kazdy smok ma wlasny rodzaj ognia, w zadnym innym filmie o smokach nie widzialam takiej roznorodnosci.
Muzyka- tu chyba malo kto sie zgodzi. Muzyka swietnie oddaje skandynawski klimat filmu i jest niesamowita. Komus moze sie podobac lub nie, ale dla osob ktore sie taka muzyka interesuja ( jestem po szkole muzycznej) to niesamowita przyjemnosc dla uszu. Oczywiscie nie twierdze, ze innym sie nie ma prawa podobac- rytm, dzwiek i tempo wpada w ucho nie tylko zwyklym ludziom ale tez krytykom.
Smoki- to tez kwestia gustu. Niektorym moze sie nie podobac przez to ze niektore ledwo co przypominaja grozne europejskie formy tych bestii. Sa 'zrobione' pod zwykle gatunki zwierzat ( gronkiel-dzik, furia-drapiezny kot, oszolomostrach-slon, chmuroskok-sowa itp). Na poczatku, kiedy nie znalam tego filmu forma smokow bardzo mi sie nie podobala, ale po obejrzeniu calkowicie zmienilam zdanie. Myslalam, ze jestem kreatywna (tworze concept art- glownie smoki i potwory), ale ten film ukazal mi inna forme tej kreatywnosci. Muzyka z tego filmu czesto jest dla mnie natchnieniem do tworzenia czegos nowego- warto posluchac soundtrack.
Uzasadnienia swojego zdania nie warto zostawiac 'bez komentarza'. Jesli Tobie film sie nie podoba nie oznacza, ze jest slaby, bo w swojej kategorii jest czyms niezwyklym jak Wladca Pierscieni w gatunku fantasy.
Przepraszam za brak polskich znakow i mozliwe literowki...pozdrawiam.
bo w swojej kategorii jest czyms niezwyklym jak Wladca Pierscieni w gatunku fantasy.
to twoja subiektywna ocena zobacz ile osób oceniło jak wytresować smoka 2 poczekaj jak obejrzy go więcej osób .......
A czy ja mowilam, ze nie jest? Wladca Pierscieni tez nie wszystkim sie podoba. Jak dotad JWS jest bardzo dobrze oceniony na calym swiecie.
Pogadamy jak JWS obejrzy tyle osób ile władce obejrzało zobaczymy wtedy jaka ocena/miejsce będzie .......
Pisz wszystko w jednym komentarzu, bo trudno ogarnac. Dla Ciebie sa kiepskie- dla znacznej wiekszosi nie.
Trudno, zeby JWS mial tyle ocen i obejrzen co WP skoro wyszedl wczesniej. Na ten czas JWS jest swietnie oceniany- obydwie czesci.
Niech sobie będzie dobrze oceniany na ten czas za rok pewnie straci swoje wysokie miejsce jak to już nie raz bywało na filmwebie ....
Moze, JWS1 ma nadal wysoka ocene a od premiery troche czasu minelo. Nie tylko tutaj ale tez na zagranicznych portalach.
To tylko internet, wyluzuj :D Masz swoj gust i sie jego trzymaj, nie walcz z tymi, ktorzy uwazaja ten film za swietny, bo calkowicie ich rozumiem. Ciebie rowniez.
Sorry o ile to innych filmów i animacji nic nie to ich ocen/miejsca na filmwebie to ocena/miejsce Jak wytresować smoka 2 razi mnie w oczy .......i to bardzo
> Smoki wyglądają zbyt cukierkowo – a coś ty chciał Smauga? ;p to bajka, te smoki są przerysowane, np. w Roszpunce i Frozen konie zachowują się jak psy, też są przerysowane, chyba bardziej Maximus ;) czy to coś złego? chyba nie. Oczekiwałeś takich emmmmmmmm ….. groźnych smoków ;)?
> Muzyka mi się podobała, ale w 2 cz. miałam wrażenie, że piosenka została „pożyczona” (melodia) z Brave – Merida, i tylko delikatnie zmieniona.
>Nudna i nieciekawa? Oj coś czuje wort, że chyba zrobimy analizę też tego flimu ;p? Motyw „boisz się tego czego nie znasz” chyba każdy zauważył ;) ale co ciekawe po obejrzeniu 2 cz. można fajnie zorientować się, że te smoki „alfa”, też są jak ludzie – w 1 cz. inne smoki służyły alfie, w 2 cz. mamy smoka chroniącego „opiekuna” oraz smoka „niewolnika” - i tu jest fajny motyw, że nie trzeba zawsze wszystkiego agresją zdobywać bo można też poprzez przyjaźń i oddanie.
> 2 to tak różnie , z tym napięciem ale jedynka trzymała jak dla mnie;)
Gust, gustem wort ..... ale żeby aż wnioskować o "nieporozumienie"? Tylko mi teraz nie mów, że masz wyżej oceniony zmierzch od tego filmu bo padnę trupem chyba ;p
Mi podobal sie ten z 'Ostatniego Smoka' i Haku ze 'Spirited Away' :-)
Fajne smoki sa tez w przecietnych fabularnie 'Wladcach Ognia'.
No i Mushu ;D
Ja byłam pod dużym wrażeniem jak zostały wykonane smoki w Harrym Potterze, sądziłam, że bez rewelacji ale bardzo podobał mi się ten z banku gringotta.
Super, bo to moj ulubiony filmowy smok :-) Lzy mi polecialy jak wydostal sie na wolnosc torturowany po tylu latach. Moim zdaniem jest o wiele lepszy, bardziej realny i mroczniejszy od Smauga.
Ale lepiej nie odbiegac od tematu.
Akurat dla mnie Smaug jest królem ;p i tak pozostanie chyba, że PJ nakręci "Dzieci Hurina" to będzie konkurencja ;)
No cóż... Nie będę się spierać o coś tylko dlatego, że Twoja ocena filmu jest kwestią gustu. Bo wszystko, na co zwraca się uwagę w filmie od gustu zależy.
Dla Ciebie fabuła była bez polotu. A mnie urzekła cała historia.
Tobie smoki wydają się cukierkowe. Ja zdziwiłam się, że zostały przedstawione właśnie w taki sposób. Przecież smoków typu ,,Smaug" mamy bardzo dużo.
Muzyka Ci się nie podoba. To chyba punkt najbardziej zależny od własnych upodobań. W końcu nie każdy musi lubić utwory orkiestrowe. Mi soundtrack się bardzo podobał. I pod względem oddania charakteru filmu, jak i pod względem muzycznym (sorry, takie wykształcenie :)).
Masz własne zdanie. I bardzo dobrze. Ale jeśli chcesz odpisać, to konstruktywność jest mile widziana.
I nie rozumiem czemu zajmuje tak wysokie miejsce na filmwebie obok władcy pierścieni ja jak czytasz forum akceptuje różne gusta ale nie to przez to tracę wiara w oceny na filmwebie :(
oj tam, wg, mnie miejsce nietykalnych jak nie pierwsze powinna zająć Lista Schindlera, która jest hohoho daleko, a nie mam takich problemów ;p
Po prostu uważam że jest wiele dużo lepszych filmów i nie mają takiej wysokiej oceny
Też tak myślę że jest więcej fajniejszych filmów które powinny być wyżej w rankingu niż Jak wytresować smoka 2
Wort ja już dawno przestałam wierzyć w racjonalność rankingu i ocen jak został mi sprzedany tekst, że Igrzyska są ponadczasowe bo opowiadają o temacie z którą mamy do czynienia w codzienności i przez to ten film zasługuje przynajmniej na top 10/ 5 już nie pamiętam które "top" ;p
A ja plecam- chociazby po to, by przekonac sie, czy film jest naprawde tak dobry jak wiekszosc uwaza.