A i powiem ci cos twórcy ja kwytresować smoka zrobili coś w tej bajce czeego w żadnej innej bajce brakuje i nie ma czyli np jak czkawka stracił noge osobiscie ja sądze ze tak jest lepiej bo nie wyobrażam go sobie z nogą to go też wyróżnia od innych albo śmierć stoicka czegoś takiego nie ma w innych bajkach i dlatego ta Bajka jest najlepsza wyróżnia sie od wszystkich innych jak widzimy Twórcy potrafią zaskakiwać
Też nie wyobrażam sobie Czkawki z obiema nogami. Śmierć Stoicka mną wstrząsnęła (choć nadal ta śmierć do mnie nie dotarła), ale uważam, że wyginięcie smoków to już przesada.
ja to widzę tak koniec 3 części smoki odlatują wszyscy płaczą ( na sali kinowej ) a potem taki napis i głos czytający go one powrócą w 4 części
wiem jak by na zawsze odleciały zrobił bym tak : namierzył domy twórców Jak wytresować smoka zrobił kilka bomb i plan idealny
A ja jestem za. Czekam na mocne zakończenie, wzruszające, a taki pomysł jest właśnie w moim typie ;P Nie chcę cukierkowego happy endu do bólu, owszem, musi być, ale nie do przesady, że wszyscy żyją i są szczęśliwi. Dla mnie takie zakończenie byłoby właśnie w stylu HTTYD, mocne, efektowne, łamiące serce.
dobra rozdzielić mogą. Ale wole rozdzielenie takie jak w Gift Of The Night Fury że wrócą w 4 części jak będzie albo po kilku dniach.Oczywiście szczerbatek by pewnie został bo niema z kim robić...
Kiepski pomysł. Biorąc pod uwagę, że docelowymi odbiorcami są dzieci, które oczami wyobraźni widzą Astrid i Wichurę, Sączysmarka i Hakokła, Śledzika i jego księżniczkę( Sztukamięs) Wyma, Jota i bliźniaki i oczywiście Szczerbatka i Czkawkę. Szczerbatek robi w filmie największą furorę, maluchy go uwielbiają, dorośli też. Gdyby smoki odeszły twórcy zrobiliby ogromną krzywdę widzom.