Cześć dzisiaj chciałabym skomentować ciąg dalszy sagi o smokach i wikingach. No wiec:
W odniesieniu do 3 części:
Czytając gdzieś natknęłam się na ludzi którzy piszą że "fajnie by było gdyby Czkawka i Astrid mieli dziecko". A więc moim zdaniem NIE ponieważ dziecko jedynie by zepsuło trzecią jak i ostatnia część sagi, ponieważ film został by oparty na dziecku a nie na przygodach Czkawki, Szczerbatka i innych. Nie lepiej by było gdyby Astrid i Czkawka dowiedzieli się o dziecku pod koniec części jako "szczęśliwe zakonczenie" lecz tak to dawało by to kontynuację do czwartej części, a jak dobrze wiemy najprawdopodobniej jej nie bedzie ( a to szkoda bo fajnie jak by była ). Wiec jak widać dziecko wogule nie pasuje do ostatniej części sagi.
W odniesieniu jako do trzeciej i ostatniej części:
Przeglądając stronę na temat "JWS" natknęłam się na temat w którym było napisane ze w jakimś wywiadzie gdzie główny producent "JWS 3" chce zakończyć trylogię tekstem "smoki istniały kiedy bylem chlopcem" który wystąmpil również w ostatniej części książkowej serii "JWS" co ma być powiązaniem. Lecz ja sobie nie wyobrażam ostatniej części bez smoków. Przecież one występują w samym tytule filmu. Jak będzie wyglądać Czkawka bez Szczerbatka. Przecież dotychczasowe filmy opowiadały o tym ze przyjaźń zawsze zwycięża bez względu na wszytko. A przecież kiedy Szczerbatek zniknie to nie będzie ten sam animowany i piękny film. Jeśli naprawdę będzie tak jak było w wywiadzie to ja tego filmu nie obejże z przyjemnością tylko z ciekawości jak to wyszło
Jeśli popełniła jakieś błędy ortograficzne to góry przepraszam
Dziękuję