Witam. Dowiedziałam się ostatnio, że współtwórca filmu JWS1,2 zdradził w pewnym wywiadzie,
że jakoby JWS3 mogłoby zakończyć się, w oparciu o książkę, słowami " Smoki istniały kiedy
byłem chłopcem" . Czyżby smoki miałyby zniknąc w 3 części? A może to Drako Krwawdoń w
akcie zemsty doprowadzi do uśmiercenia smoków? Czy nasze drogie gady opuszczą wyspę
Berk?
Moim bardzo skromnym zdaniem, scenariusz 2 i 3 ma nikłe szanse na wystąpienie w animacji.
Choć Jak wytresować smoka spotkało się u mnie ze szczerym zaskoczeniem, bo większosc
filmów animowanych jakie oglądałam zazwyczaj miały na pierwsze miejsce postawiony wątek
miłosny typu: księżniczka znajduję księcia i odwrotnie, ale nie czułam sie zawiedziona. A skąd te
zaskoczenie? No cóż choćby proteza Czkawki, stracony ogon Szczerbatka ,a w JWS2 śmierć
Stoika. (Przyznam się bez wstydu, że płakałam przy tej scenie, aż mój pies widząc że szlocham
przed komputerem, zawył smętnie do blasku lampy na suficie) Muszę przyznać,że tu bohater
miał naprawdę parszywe szczęście- Wonder Bros nieźle nim poturbował. Czy mogliby zadać
naszym bohaterom taki cios? Osobiście bym poszlatkowała zardzewiałym nożem
Według mnie JWS3 mógłby opierać się przykładowo na historii Sczerbatka, lub potomka
Czkawki. Choć wiem że 2 scenariusz był tak długo klepany w historii animacji( przykładowo Mała
Syrenka, Zakochany kundel itd.) to jednak miło by mi się oglądało, bo jestem zażartą fanką
filomów animowanych i takich właśnie wątków.
A waszym zdaniem?
Za wszystkie błędy ortograficzne, interpunkcyjne i inne, kaleczące naszą dzisiejszą polszczyznę
szczerze przepraszam i proszę o wybaczenie
ja bym niechciała żeby wygineły smoki ( w jak wytresowac smoka) jagby tak było to przyznam sie bede ryczeć ;(
Mimo wszystko ;) nawet gdyby nie nakręcili 4 części to na pewno pojawią się kolejne sezony serialu i krótko metrarzówki :)
Jak smoki znikną to by musiały wrócić w 4 części tak jak W specjalnym odcinku ,,Gift Of The Night Fury'' ale bardzo niechce by zniknęły bo jednak to smutne i bym chyba wyszedł rozpłakany z sali. A co do śmierci kogoś to myśle że teraz smoki powinny ucierpieć bo jednak czkawka już stracił noge i ojca.A ze smoków to tylko szczerbatek kawałek ogona stracił to teraz czasna wichure lub sztukamięsa bądź Hakokła
Jeśli znowu ktoś w filmie zginie osobiście pojade/polecę do wytwórni DraemWorks i sobiscie skopie reżysera w dupsko
Mam jakieś przeczucie że 3 cz będzie jak czkawka będzie miał 25lat ( mam nadzieję że mu się bardzo głos nie zmieni ) albo jakoś tak . Mam nadzieję że nie rozdzielą smoków z wikingami w końcu to świetny film i taki zasługuje na świetne zakończenie lub żeby powstały następne części w końcu nikt nie mówi że ma to być ostatecznie ostatnia część . Możliwa jest też opcja ze inna firma po prostu wykupi dreamworks i tam po prostu ich nie rozdzielą , albo rozdzielą , albo spaprzą albo po prostu nie zrobią ;p
Mi się widzi że w JWS 3 będą dodane inne nocne furie. Tak sądzę chociażby patrząc na tytuły odcinków trzeciego sezonu "Jeźdźców smoków". Myślę że jest to jakieś powiązanie, bo to by było dziwne gdyby w serialu były nocne furie a w filmie nie.
Świat HTTYD to NASZ świat tylko w czasach wikingów. W 3 części ma być wytłumaczone czemu ich już nie spotykamy więc tak, wyginą ;)
Osobiście uważam, że byłoby to dobre zakończenie, bardzo nieszablonowe.
Jakby smoki zniknęły to moim zdaniem by zniszczyli tym całą historie JWS. Przecież opowiada ona o przyjaźni smoka i wikinga i o ich przygodach że nic ich nie rozdzieli. Przyznam że jeżeli smoki by zniknęły czy cos w tym stylu to wyszedłbym zapłakany z kina i nie wrócił.
A co do śmierci Astrid to mam takie same zdanie. Nie powinna zginąć, Czkawka już wiele stracił niech nie odbierają mu wszystkiego co ma.
Jakby Astrid zginęła to tak samo bym wyszedł z sali i nigdy więcej bym już nie ogląda JWSł
Czytałem że JWS 3 zakończy się słowami Czkawki Istniały smoki,kiedy byłem chłopcem więc ( jeśli to prawda ) możemy się spodziewać że na koniec 3 części Czkawka będzie stary a smoków nie
będzie bo wygineły lub odeszły. Nie ma smoków? Raczej nie wygineły tylko odeszły. Jeśli odeszły to daje nam możliwą 4 część. Jeśli smoków nie ma to o czym będzie JWS 3? Ja uważam że są 2 opcje aby
JWS 3 było JWS 3. Na koniec filmu Czkawka jest stary?
Albo film dzieje się znów parę lat po akcji z poprzedniego (jak ostatnio) i na koniec smoki odchodzą a potem mamy szybki skok o kilkanaście, kilkadziesiąt lat i Czkawka wypowiada te słowa ( pewnie do
syna ( więc w 3 może mu się urodzić dziecko ( jeśli skok będzie o kilkanaście lat )) lub do wnuka ( co mniej prawdopodobne ale jeśli skok będzie o kilkadziesiąt lat to może tak być ) i ten syn lub wnuk w
potencjalnej 4 części je sprowadzą, uratują, odnajdą)
Albo film dzieje się od razu kilkanaście/kilkadziesiąt lat po akcji z JWS 2 i Czkawka sobie wspomina ( te wspominki byłyby parę lat po JWS 2 jak jeszcze smoki były i na koniec wspominków smoki
odchodzą ) na koniec syn, wnuk pyta się go czy smoki istnieją a on mówi Istniały smoki,kiedy byłem chłopcem ( co da jemu potomkowi wiele do myślenia i w potencjalnej 4 będzie je ( smoki )
sprowadzał/ratował/odnajdywał.
HTTYD to trylogia więc 4 nigdy nie wyjdzie (no chyba, że wykupi je łase na kasę studio)
Świat wikingów to nasz świat nie jakiś fantazyjna kraina dlatego ostatnia część będzie mówiła o tym dlaczego w naszych czasach nie ma smoków ;3
nie wiesz czy to będzie jednak trylogia jakbyś zapomniał było wspominane żę to PRZYNAJMNIEJ jest na 3 części
Blue_eyedLionESS, końcówka wyraźnie wskazuje na to, że jestem kobietą.
Pamiętam, że w jednym z wywiadów DeBlois mówił wyraźnie, że HTTYD jest trylogią która zakończy się zniknięciem smoków, bo jak już pisałam, ma to wytłumaczyć czemu nie ma już smoków w teraźniejszości.
Pisz poprawnie.
wiecie co teraz to ze mówią ze nie bedzie 4 części to nie znaczy ze niezmienią zdania może sie to jeszcze zmienic ;)
Mam swoje wyobrazenie na ten temat. Moglo by byc tak:
1: smoki to tylko iluzja, a czkawka to normalny wiking/ chlopiec ktory tylko sb to wyobrazal a teraz opowiada te historie swojemu synowi/wnukowi jako dziadek/tata
2: smoki odejdą byc moze szczerbatek znajdzie 2 nocna furie albo tzw sila wyzsza rozdzieli ludzi i smoki c:
Niektóre spekulacje odnośnie trzeciej części filmu Jak wytresować smoka mogą się pokrywać z prawdą lub też nie ale faktem jest to że Czkawka i Szczrbatek, Śledzik, Królewna oraz Astrid i pozostali bohaterowie filmu powinni wrócić zwłaszcza że w trzeciej części mielibyśmy Wojnę Smoków a więc konflikt między Drago a Czkawką i Smokami którym przewodzić będą nie nazywany jeszcze smok należący do Drago a Szczerbatkiem należącym do Czkawki a stawką tego konfliktu zbrojnego byłyby losy wyspy Berk, smoków, ludzi i innych mieszkańców okolicznych wysp wokół wyspy Berk. Co do syna Czkawki bądź córki możliwe że Astrid zajdzie w ciążę bliźniaczą i pod koniec filmu urodziła by syna i córkę a jeśli chodzi o wspomnianą wcześniej Wojnę Smoków to ciężarna Astrid brałaby czynny udział w wojnie. Zaś jakiś czas po niej ich dzieci odnalazłyby tajemną wioskę smoków i sprowadziłyby je znowu do Berk a Czkawka by je ochraniać po latach opowiadając te historię swoim wnukom wypowie te słowa : " Smoki istniały kiedy byłem chłopcem" . Oczywiście opowiadając tę historię wnukom na dobranoc a gdy one spać będą cichutko wskoczy na grzbiet Szczerbatka ( Oczywiście dorosłego już Szczerbatka ) i odleci gdzieś w nieznane razem z pozostałymi bohaterami filmu :D