PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606582}

Jak wytresować smoka 3

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019
7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58941
6,4 29 krytyków
Jak wytresować smoka 3
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 3

Moja sis mówiła, że film będzie oparty na książce a właśnie się dowiedziałam czego ma ponoć dotyczyć fabuła 12 tomu Jak wytresować sobie smoka (ponoć ostatni)
Dokładna fabuła powieści jest jeszcze nieznana. Historia zostanie zamknięta, a więc dojdzie do ostatecznego starcia między Czkawką a Alvinem Przecherą, a także dojdzie do wydarzenia, które spowoduje, iż smoki wrócą do oceanu i na zawsze znikną z życia wikingów.
I z tego co jeszcze wyczytałam
Do zakończenia historii bardzo silnie będzie nawiązywać film Jak wytresować smoka 3.
Ja chyba się powisze T^T

użytkownik usunięty
Kira96

!!!! UWAGA NA SPOILERY !!!!
Tak się składa, że wiem skąd ta informacja, i sama ją pisałam :) Za wszelkie niedopowiedzenia i pomyłki z góry przepraszam, ale jestem pewna na 99%, że fabuła będzie miała taki właśnie zarys. Uzupełniłam tamte informacje, nie chcę nikogo wprowadzać w błąd.
Synopsis zawarty na końcu poprzedniej książki mówi tak:
"Jak Czkawce uda się zostać następnym Władcą Zachodniej Dziczy teraz, gdy nie ma żadnego z Insygniów? Przecież Alvin nie może zostać królem? I przecież to nie może być KONIEC smoków?"
Tak naprawdę opis tej fabuły to domysły, ale w sumie jest dość oczywista, jako że konfliktowi między Czkawką a Alvinem poświęcone są wszystkie poprzednie tomy tego cyklu, i jak na razie zło triumfuje, no a na początku pierwszego tomu jest wzmianka, iż "smoki istniały", a potem że "powracają do oceanu, nie zostawiając ani kła, ani kości, by ludzie mogli je pamiętać i wspominać" (własne tłumaczenie z książki How to train your dragon, Cressida Cowell).
Ale nie ma się czym martwić! W sumie takie, a nie inne zakończenie jest najlepsze. Wikingowie to historyczne plemię, a ponieważ żyli obok smoków, to idąc tym tropem smoki... także były historyczne! Czemu więc ich nie ma teraz? To wytłumaczy książka. Zresztą, według książek smoki nie wyginęły, tylko zniknęły. Żyją dalej, ukryte w oceanie. Mam nadzieję, że DreamWorks nie zinterpretuje tego inaczej i nie doprowadzi do zagłady smoków, tylko również do ich zniknięcia. To by była optymistyczna wizja :)
I tak, tom 12 będzie ostatni. To na bank.

a ja bym chciała żeby smoki zginęły. No taki nie happy end byłby fajny. Pewno byłoby smutno ale właśnie takie coś bym chciała. ale to już zależy od twórców