PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606582}

Jak wytresować smoka 3

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019
7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58938
6,4 29 krytyków
Jak wytresować smoka 3
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 3

Pod opisem ,na stronie Multikina przeczytałam że warto,że można się wzruszyć. Ale pomimo tego,że ja nigdy nie biorę do serca opinii innych(bo nie raz bywało że na filmwebie film był och ach a My 20 minut i wyłączaliśmy)to jechaliśmy na luzie,nie oczekując rewelacji.
Ale nie zawiodłam się,ani ja,ani mój mąż i najważniejsze synek.
Bardzo podobały nam się podchody Szczerbatka i białej

ocenił(a) film na 9
11koala19

Było wszystko co powinno...
Łzy,śmiech ,akcja ,fajne efekty ...
Jak dla nas bajka nie mogła skończyć się dramatycznie dla bohatera.
I tak było...
Najważniejsze że dziecko zadowolone (7lat)

ocenił(a) film na 9
11koala19

A no i wg Nas oczywiście zawarta jest ta dojrzałość przyjaźni,siła wsparcia ...
Dla niektórych widzę błędem było rozerwanie więzi przyjaźni ale właśnie o to chodziło.
Wypuścili smoki tam gdzie będą żyć bezpiecznie.
Wśród swoich.
To jest poświęcenie w imię dobra tych których kochamy.

ocenił(a) film na 10
11koala19

Zgadzam się w pełni. Dla niektórych zakończenie może być zaprzeczeniem sensu wcześniejszych części filmu, gdzie Czkawka dążył do połączenia dwóch światów - smoków i ludzi. Ale właśnie w filmie chyba chodzi o to, że smokom w ich własnym świecie będzie lepiej niż pośród ludzi, bo zawsze znajdą się ludzie, którzy będą traktować je przedmiotowo. Przyjaźń tak na prawdę się kończy, bo jednak.. nikt i nikim nie zapomniał jak to ukazują ostatnie sceny filmu. Co jest dużym pozytywem, że film nie kończy się sceną ślubu. Zachęcam do zapoznania się z serialem, który ukazuje losy bohaterów pomiędzy 1 a 2 częścią filmu (jeśli oczywiście jeszcze serialu nie znacie). Genialna opowieść, genialna bajka. Filmy i serial - historia, z która nie tylko bawi, ale też wzrusza, wyciska łzy, uczy, pokazuje wartości jaki człowiek powinienem się kierować w życiu. Animacja idealna. Dla widzów młodszych i starszych.