PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606582}

Jak wytresować smoka 3

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019
7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58941
6,4 29 krytyków
Jak wytresować smoka 3
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 3

Tak jak w temacie, mam nadzieję, że w JWS3 Czkawce, nie dodadzą elementów "Prawdziwego
wikinga" Jakim był jego ojciec. Nie mogłam się przyzwyczaić do starszego Czkawki, a co dopiero
jakby on mial brodę, i (nie daj boże) dzieci! Mam nadziejet, że Dream Works wymyśli coś
kreatywnego, i najlepszy film animowany, jak dotąd stworzył, nie skończy się jak np. "Shrek" .

Gidzia365

Wydaje mi się, że wiek postaci ma tutaj kluczowe znaczenie. Wprowadził świeżość do animacji, której brakuje w wielu tego typu produkcjach. Na dodatek dzięki temu wszystko staje się logiczne, bo przecież jak wytłumaczyć tak doskonałą współpracę Czkawki z Nocną Furią? :)

Dla mnie Shrek 4 to zupełnie inna część, ale nie wydaje mi się, żeby była gorsza. Ona po prostu mniej śmieszy, a bardziej moralizuje. Muszę jeszcze dodać, że najprawdopodobniej powstanie Shrek 5. :D

ghost_cinema

oby nie popsuł relacji miłości i przyjażni do Gupty i Charliego mrówkojada w 5cz.epoki lodowcowej,rio 3 i telewizyjnego serialu jako duet

Gidzia365

Cos czuje w kosciach (XD) ze zrobią cos w guscie jak w 3 czesci Epoki Lodowcowej (chyba ta czesc :P). Mysle ze Czkawka a Astrid wybiora sie w dalekie strony w poszukiwaniu 2 Nocnej Furii, a Asdrid bedzie w ciazy i zacznie rodzic, a pewnie gdzies niedaleko bedzie Drago.
Ale mam nadzieje ze nie bo nie lubie jak bochaterowie animacji maja dzieci :/.
A Czkawka w 2 czesci ma 20 lat a i tak jest chudy i dosyc niski. Jakos nie widze go z broda, i uwazam ze gdyby go tak zrobili, to zepsuliby jego charakter.

Nike04

Mam nadzieję, że DreamWorks się jakoś "wykaże" i zaprezentuje coś nowego :D właśnie ja czuję, że to będzie zaskakujące

Gidzia365

Ja tez mam nadzieje ze zrobia cos oryginalnego *o*
No ale jezeli jednak tak bedzie (O BOZE NIE KRACZ D:) to mozecie winic mnie bo ostatnio wiekszosc tego co mowie sie sprawdza xD.

Nike04

U mnie tez! Hah xD Piąteczka

Nike04

Jak na dzisiaj wiemy, że RACZEJ dzieci i ciąży nie będzie bo akcja podobno ma się kręcić głównie wokół Szczerbatka.

Gidzia365

OBY BYŁ SZCZERBATEK I Czkawka głównymi bohaterami. Bo jak bohaterem będzie Syn czkawki to się wkur***
(wtedy niebędzie szczerbatka prawdopodobnie

materek21

też mam taką nadzieje

materek21

Dokładnie!!!

Gidzia365

(Wyobrażam sobie Czkawkę z brodą) WTF?! *O*

Gidzia365

Czkawka musi mieć brodę, bo jest wikingiem. Nie było wikingów bez brody, jak jakiś nie miał brody to nie był Wikingiem. :)

aagnieszkanow

A Pyskacz? On co prawda miał wąsy, ale zawsze to nie broda ;) Poza tym myślę, że skoro Czkawka zdążył już wprowadzić tyle zmian (choćby oswojenie smoków) to dlaczego brak brody, miałby stanowić jakiś większy problem? Ten chłopak to taki trochę rodzaj buntownika :D Pamiętajmy jeszcze o tym, że nikt nie powiedział, że i tym razem będą ich postarzać. A nawet jeśli to chyba już nie tyle, mam nadzieję...
Z resztą, zobaczy się ;)

aagnieszkanow

Nie było wikingów bez brody i Przed czkawką nie było wikingów na Smokach

Ja go nie chcę z brodą.

aagnieszkanow

Nie musi mieć. Może mieć tylko delikatny zarost. A poza tym raczej nie będzie mieć bo przecież akcja będzie się pewnie toczyć jakieś 5 lat po JWS2.

Gidzia365

Ja liczę na to, że nic czkawce nie dodadzą żadnej brody :D nowej fryzury i ubrań typu jego ojca.

Jak widzieliście pod koniec JWS2 podczas walki szczerbatka z alfą nie pokazano, że drago umarł tylko, że gdzieś upadł.
Liczę, że czkawka będzie ojcem a Astrid matką a ich dzieci będą miały swoje smoczki :).
I jak ktoś napisał niżej wylecą na poszukiwania nocnych furii.

Naprawdę nie mogę się doczekać ja Jak Wytresować Smoka 3 :) i myśle, że nie tylko ja

zMajor

Wszystko tylko nie dzieci ;-; to znaczy z e dreamworks nie moze ribic 2,3,4 bo wszystko zmierza do.....dzieci ;-;

zMajor

Dzieci?!!!!! Tylko nie to!!!!!!
Nagle piękna trylogia zamieni się w typowego ściągacza kasy jak choćby ''Epoka Lodowcowa'' czy ''Shrek''. To na prawdę zniszczyło by tę animację. Nagle wszystko zacznie się kręcić wokół (przepraszam za wyrażenie) bachorów. Szczerze mówiąc od pewnego czasu należę chyba do tych nielicznych, których wątek miłosny w tej ''bajce'' nie wciąga - a wręcz przeciwnie - odrzuca (tylko błagam, nie zjedzcie mnie za to).

To co najbardziej pociągnęło mnie w pierwszej części to relacja Chłopiec - Smok. Gdy po raz pierwszy obejrzałam to w kinie, na Astrid prawie w ogóle nie zwróciłam uwagi. Dopiero później - kiedy oglądnęłam to kilka razy w domu, zaczęła mi się naprzykrzać (pominę już jej nieznośną, pierwszoplanową obecność w serialu).

Ale wracając do dzieci. Nie chodzi mi już tylko o to, że nie przepadam za Astrid. Dzieci to dzieci. Zrobili to już w wielu sequelach, choćby w dwóch wyżej wymienionych . Ale to był zupełnie inny rodzaj animacji - bardziej komiczny. HTTYD jest raczej bliższe pięknej bajki, może nawet baśni. Wszystko jest tu niezwykle realne - nawet smoki o infantylnym wyglądzie, poruszają się jak prawdziwe, piękne i pełne zmysłu zwierzęta. Gronkiel z tymi swoimi śmiesznie małymi skrzydełkami, jest tak realistyczny, że ma się wrażenie, jakby w świecie realnym mógł latać na prawdę. To nie jest Shrek czy Epoka Lodowcowa. Tu wszystko jest, że tak to ujmę...- ''na poważnie'' (nie znajduję innego określenia, przepraszam)
Zrobili by dzieci i co? trzeba wymyślić fabułę! Po pierwsze postarzanie. Okej, to ile tym razem? Pięć, dziesięć, piętnaście lat? Nie ciężko zauważyć, że Dreamworks upodobał sobie przedstawianie sytuacji jeszcze w czasie przebiegu ciąży - czyli tuż przed pojawieniem się dziecka.

Czyli wariant pierwszy; Astrid i Czkawka są już razem, ciąża, radość i takie tam... W pewnym momencie pojawia się niebezpieczeństwo. Główni bohaterzy walczą ramię w ramię i nagle zaczyna się poród... Dalej trzeba już sobie samemu dopowiedzieć bo ja nie mam pomysłu...Zakończenie w stylu Epoki Lodowcowej. Czyli słowem happy end. To już niestety trochę oklepane, a przecież ta seria póki co nie liczy sobie takich ''zwyczajnych'' zakończeń. Musi być więcej tragizmu...

Mój drugi pomysł; Szczęśliwi rodzice postarzeni o spory kawał czasu i ich dziecko - chłopiec albo dziewczynka, nie ważne... Dziecko, które nienawidzi smoków... Zaczerpnięte typowo z małej syrenki Disneya, której córka tak bardzo pragnęła zostać syreną - czyli typowe przeciwieństwo rodziców. Jednak w takim wypadku trzeba się liczyć z tym, że fabuła kręciłaby się wyłącznie wokół potomka. I co najgorsze - mało ujęć Szczerbatka. Na takie coś twórcy raczej nie pójdą... No chyba, że spróbują czegoś nowego... Bardzo to sobie w ostatnim czasie upodobali...

Lub trzeci wariant; trójka się kończy jako tako szczęśliwie, bo bóg jeden wie kogo tym razem uśmiercą... Na koniec Astrid wyznaje wszystkim, że jest w ciąży... To znowu trochę zbyt szczęśliwe, i trzeba się liczyć z tym, że tego dziecka już raczej nie zobaczymy (no chyba, że w jakimś dodatku)

Podsumowując; to raczej zły pomysł. Twórcy musieliby się na prawdę pogłówkować, żeby to wyszło oryginalnie. I nie wiadomo w końcu ile lat w przód nas zaniosą...
A co do innych Nocnych Furii. Już się gdzieś na ten temat rozpisywałam więc ujmę to krótko - Szczerbatek jest jeden, wyjątkowy, niepowtarzalny - przeznaczony dla jednej, wyjątkowej, niepowtarzalnej osoby - dla Czkawki. Jeśli pojawi się ich więcej, ten smok straci swój wyjątkowy czar, urok... Po prostu już nie będzie niepowtarzalny - każdy będzie mógł sobie mieć własną Nocną Furię. Czkawka natomiast straci swój przywilej posiadania czegoś czego nie ma nikt - Szczerbatka. Ten smok jest w pewnym sensie symbolem przymierza wielkich latających gadów i Wikingów więc według mnie powinien zostać jeden ''egzemplarz'' tego gatunku, nawet jeśli oznacza to dla niego samotność...

Ale tak ogólnie co do 3 części. Podobno (Spojler?) mają wyjaśnić dlaczego w dzisiejszych czasach nie ma smoków. Jak myślicie co wymyślą? Może tym razem uśmiercą Czkawkę? Wiem, że to co piszę jest straszne, ale skoro odważyli się odebrać mu najpierw nogę, a później ojca?... Może starając się iść ''do przodu'' w poszukiwaniu coraz to straszniejszych zakończeń, to czemu nie? Lub jedna z moich teorii, zainspirowana dyskusją innych użytkowników;
Życie w Berk odżyło. Wszyscy są szczęśliwi tak jak dawniej. Nagle pojawia się śmiertelne zagrożenie życia wszystkich smoków -nie mam pomysłu na rozwinięcie, i fabułę więc raczej kiepsko, ale mam na zakończenie - Czkawka postanawia się poświęcić dla smoków, pogrążając się wraz z nimi w bezkresnym letargu, gdzieś głęboko, głęboko pod powierzchnią ziemi... Lub może zginąć, próbując je tam uchronić... Aczkolwiek takie zakończenie dawałoby do myślenia - smoki są do dziś, ale daleko i głęboko pod powierzchnią - nie do odnalezienia. A Czkawka? Wiking, który niegdyś pojawił się na kinowych ekranach, zdobył sympatię publiczności - odszedł. Jest ''gdzieś'' wraz ze stworzeniami, które kochał (lub zginął próbując je ratować).

A wy jak widzicie trzecią część? I jaka tragedia według Was wydarzy się tym razem?

P.S.: Tylko proszę, nie zjedzcie mnie za to co napisałam o dzieciach :) A jeśli się w czymś pomyliłam to przepraszam - poprawiajcie :D

hasira

Zgadzam się z tobą w 99% nie podoba mi się twój drugi pomysł ale bardzo podobał mi się twój pomysł z tymi smokami nie do odnalezienia od ziemią :)

hasira

Śmierć Czkawki ? Świetny pomysł takie nietypowe zakończenie serii rzekłbym wstrząsające, ale proszę o jedno Nie tykać Szczerbatka !!!
Niech go zranią, niech pokażą cierpienie, ale niech go nie zabijają !!! Chyba, że chcą zabić wszystkich wtedy zdecydowanie tak.

WielkiMou

BOZE to film dla dzieci do jasnej to musi byc zakonczenie na pewno nie z smiercia przeecie nawet sami widzicie smierc stoicka nie ma krwi an nic bo to film dla dzieci !! spokojnie jak 3 czesc zrobia to raczej cczkawka z brodą nie to za wczesnie jeszcze

Radeks103

Właśnie śmierć Stoicka i kalectwo Czkawki to dowody na to, że w 3 części wszystko może się zdarzyć.

WielkiMou

Właśnie ...

Radeks103

sorka ale nie moge postu edytować a pomyśleliscie tez o czym takim ze smokom zagraża niebezpieczenstwo wiec czkawka np obmyslił plan dzieki ktrm je uratuje np tak : odleci ze wszystkim smokami gdzies nwm gdzie ;p i przeczeka to zagrozenie gdyz w berk jego matka bedzie rzadzic i postara si je przegonic czy jakos tak troche bez ensu napisalem

Radeks103

sorka nie moge edytować a moze po prostu czkawka po jakiejs walce na koniec obudzi sie a smoki sie schowają na niespodzianke dla niego ;p

hasira

może teoria 2 jest trochę beznadziejna ale 1 bombowa. W HTTYD 3 nie będzie smoków ? Zgadzam się z tobą też nie lubie miłosnych wątków i dzieci, nie zjadam Cię.

angob10

a jesli juz musi nie byc tych smoków to moze w 2 cz jak wytresowac smoka 3 albo w jak wytresowac smoka 4 jesli bedzie smoki wracają albo cos albo po prostu to wytłumaczenie tych smoków czemu nie ma zostanie przełozone na inna cz .

hasira

treść

hasira

W sprawie dzieci masz całkowitą racje! One zniszczyłyby całkowicie piękną historie! A jeśli chodzi o Czkawke i Astrid to moim zdaniem jest to ciekawy akcent :)

Gidzia365

Ja mam jeszcze do was pytanie. Kiedy będzie można obejrzeć film Jak Wytresować Smoka 2 w telewizji lub w Internecie na stronach typu Zalukaj ???

zMajor

Na zalukaj jest juz flm transformers czas zagłady czy jakos tak to niedługo pewnie dodadzą jak wytresowac smoka 2 poczekaj z tydzien dwa moze i miesiac ;p a w telewizji nie mam pojecia

Gidzia365

Czkawka ma juz brode przyjrzyj sie jego twarzy na jakims zdj

JumperoSKY

No masz rację też to widziałam :F A Czkawka to ma długie imię Hiccup Horrendous Haddock III to są jego 3 imiona czy nazwiska ?

PandaSylwia

Hiccup imie a Horendus Haddock III nazwisko chyba

JumperoSKY

Hiccup - na bank imię, a Haddock - na bank nazwisko co wynika z serialu,

lll - no bo jest trzecim Haddockiem, a to Hondeus (czy jak to tam) to może być drugie imię, bo w serialu przedstawiał się tylko jako Hiccup Haddock, a jak już to np. Dagur nazwał go Hiccup Haddock lll, bez Hondeusa, więc Hondeus to raczej nie nazwisko.

patimarkus20

Horendus* ;)