PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606582}

Jak wytresować smoka 3

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019
7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58938
6,4 29 krytyków
Jak wytresować smoka 3
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 3

Ten film nie zasługuje na to by skończyć jak reszta filmów, gdzie kasa jest głównym motywem do tego,aby robić kolejne części.

timcer

powinni robić dalsze części tej najlepszej na świecie bajki animowanej tylko dal fanów i dzieci ;)
i bym bardzo była zadowolona gdyby tak nie skończył . <3

ocenił(a) film na 9
vampir_tw

w 100% się zgadzam :)

ocenił(a) film na 7
timcer

Ten film, w przeciwieństwie do Shreka, jest na podstawie powieści, więc jest nadzieja na to, że mimo głównego motywu (pieniędzy) fabuła pozostanie na poziomie :)

Satsuki_YO

Po pierwsze: Shrek też jest na podstawie książki. Po drugie: "Jak wytresować smoka" nie jest na podstawie powieści, tylko opowiadania. Przeczytałam je i muszę przyznać że bardzo niewiele ma wspólnego z filmem, chyba tylko imiona bohaterów i tytuł. Fabuła jest zupełnie inna, co zresztą wychodzi filmowi na dobre, bo opowiadanie jest raczej kiepskie.

piyoko

To nie jedno opowiadanie tylko jedenaście książek (pierwsze trzy tomy przetłumaczone na polski), ale wszędzie piszą, że JWS to trylogia choć osobiście wolę by było więcej niż trzy części.

ocenił(a) film na 6
timcer

Ha, też pomyślałem o Shreku i żywię taką samą nadzieję.

DiegoTan

Imho 3 cześć Shreka była naprawdę kiepska, za to 4 (za głos Pazury dla Rumpla) i 2 (za postać Wrózki) to arcydzieła, wykorzystując całą kwintesencję Shrekowatości. Tu nie wiadomo jak będzie, niemniej wolę by to było na wyższym poziomie niż Epoka Lodowcowa która z częsci na część jest coraz bardziej efekciarska a coraz mniej treści.

timcer

Jeszcze nie wyszła 2 a oni się już biorą za 3. Pierwsza część była bardzo fajna, a jak ja widzę, że już planują 3 to prawdopodobnie skończy jak Shrek. Ale obym się mylił.

użytkownik usunięty
Ironman54321

Ale co Wy wszyscy macie do Shreka? :P Wszystkie części Shreka były świetne, nawet kiedyś 3 była moją ulubioną (aktualnie jest nią druga).
Ludzie są zbyt krytyczni moim zdaniem. Wszędzie widzą tylko wady :p

A co do HTTYD to pierwsza część była genialna to i dwie pozostałe będą! :D

timcer

To nie tyle ekranizacja, co film, do którego sam motyw przyjaźni wyrzutka ze smokiem jest wzięty z książki, reszta jest inna niż w opowiadaniu.
Zgodzę się, wg mnie to najlepszy film DreamWorksa, szkoda, żeby skończył się kasą.

użytkownik usunięty
timcer

Ale co złego jest w Shreku? Wszystkie 4 części (nie pamiętam tej krótkiej Wigilijnej już) były świetne. A HTTYD tym bardziej bo zanim oglądnąłem byłem sceptyczny co do tego filmu, a wyszedł genialny i byłem pozytywnie zaskoczony :) Więc kolejne części też będą świetne :)

Co szkodzi jak zrobią więcej części ?? Jeśli komuś się nie spodoba to nie musi oglądać i będzie żył tylko pierwszą częścią ^^ Oczywiście szkoda będzie patrzeć jak taka piękna bajka popada w ruinę, ale trzeba być dobrej myśli ;D Mam nadzieję, że wyjdą dobre i nie mogę się doczekać ^^ Z przyjemnością obejrzę

kocham_koty

Właśnie też nie rozumiem tego narzekania na kolejne części - nie chcesz nie oglądaj. Ja się cieszę i nie mogę się doczekać kontynuacji, a jak na razie oglądam w kół pierwszą część ;D

asztan

Pozostaje tylko czekać, aż pojawi się w kinach ;)

kocham_koty

Zgadzam się

asztan

Bo to jest tak: Prawdziwy fan będzie cieszył się z każdej części i tak naprawdę będzie miał gdzieś to czy jest lepsza czy gorsza od pierwszej, bo ogląda dlatego, że pokochał daną serię. Są też i tacy, którzy muszą ponarzekać że "to już nie to", "zniszczyli potencjał" czy "ta część nie umywa się do pierwszej". No pewnie, przecież to pierwsza część wprowadziła nas do tego magicznego świata, który się pokochało i logiczne jest to, że "naj" będzie zawsze pierwsza część a dalsze są wisienką na torcie dla fanów i tyle :)

Chinatsa

Właśnie, dobrze powiedziane np. hobbit 2 część (wiadomo, że film 3 częściowy, ale tak porównam). Można obejrzeć 1 część i zrozumieć wszystko, zakochać się lub odepchnąć, 2 część bez 1 dla fana to nie to samo, a 2 dla zwykłego zjadacza chleba będzie po prostu kolejnym filmem jeśli 1 nie widział albo nie lubi takich klimatów i idzie z ciekawości, ale może też zaciekawić do 1 lub odepchnąć od serii bez przygotowania. Tak to jest z sequelami :( Ja osobiście czekam, ale przez trailer 2 znam już raczej całą fabułę i wszystkie spojlery, a fabuła wydaje mi się średnia (w 1 też jest, ale jej nie znałem przed obejrzeniem). Może jest więcej niż na trailerze (tzn. fabuły oprócz scen zapychajek czyli te przejściowe sceny np. latanie na smoku w te i we w te, gadaniny (brzmię jakbym obrażał, ale 1 oceniłem 10/10 i czekam, ale po prostu patrzę na to z góry i tak uproszczam co mówię), więc główny zwrot fabularny się zna... ehh, te trailery. Postaram się zapomnieć o tym, oglądać 1 część, dokończyć serial (w sumie dobry, niektóre odcinki są super, a niektóre słabe), i wyczekiwać części nie patrząc na zwiastuny, wtedy będzie niespodzianka do 2 części, a do 3 mogę tylko spekulować i mówić to co sam bym chciał, prawdopodobnie większość by to chciała (ślub Czkawki, rodzina itp). Do 2 też można, ale to już niewielkie ma znaczenie, w sumie dziwią mnie ludzie którzy chcą wiedzieć wszystko przed obejrzeniem filmu, ale rozumiem to :) Pozdrawiam.

Sporeczek

ale prawdopodobnie będzie mniej tych bohaterów,5cz.epoki lodowcowcowej-miłość moja do Gupty z wędrówki kontynentów w hfr 3d,nie zwykłe 3d tj.w przypadku po rio 3 i serialach telewizyjnych solowy film o przyjażni mnie do Charliego mrówkojada też w hfr3d

Chinatsa

Masz rację. Ja nie widzę tych wszystkich błędów, których inni wytykają np. Schrekowi. Dla mnie to nadal wspaniała bajka.

timcer

Żaden film nie powinien tak skończyć. Ale oczywiście się z tobą zgadzam. :D

ocenił(a) film na 10
karissaE

Ja takrze zgadzam się z tą tezą że wszyscy narzekają a prawdziwy fan beńdzie sie cieszył z tego jaki film jest i nic mu go nie zepsuje .Ja osoboście uwarzam (ale żeby nie zapeszyć)że ta część beńdzie lepsza od jedynki ale mam nadzieje że nia nakrakam się za durzo poprostu niemoge się doczekać na ten film a jeśli niedaj borze,odpukać w niemalowane wybuchnie wojna z Ruskimi to mnie coś trfi najpierw film puźniej moźe dziać się co chce.

Oczywiście żartuje wiem jestem dziwny wszyscy mi to mówią.

timcer

Wiesz, a moze oni mają już gotowy materiał? Jeśli nie to moga przenieśc datę ;P

timcer

a jak się kończy shrek ? zapomniałam xD

ocenił(a) film na 9
wikuaa

Pomiędzy "skończyć jak",a "skończyć się jak" jest różnica :>