PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606582}

Jak wytresować smoka 3

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019
7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58941
6,4 29 krytyków
Jak wytresować smoka 3
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 3

Jak myślicie o czym będzie 3 część?

Izabela727

Nie mam pojęcia XD

dawidkrzesniak12

Ja także.

Izabela727

Mam nadzieję, że odpuszczą sobie wojny, bitwy, walki i tym podobne. Po szybkim tępie dwójki, mogliby zwolnić trochę tępo i przywrócić serii trochę magii - tego celtyckiego klimatu tak bardzo wyczuwalnego w pierwszej części.

Jedynka wprowadza nas w niesamowity świat Wikingów i wielkich latających gadów. Tam wszystko tam działo się powoli i miało ''to coś'' co sprawiło, że wszyscy z zapartym tchem czekali na kontynuację. W ciągu tego jednego, półtora godzinnego filmu zdążyliśmy pokochać ten świat, i że tak to ujmę - mieć ochotę na więcej...

Dwójka nam ten świat znacznie poszerza. To typowe rozwinięcie akcji dla tej trylogii. Poznajemy nowych ludzi, smoki... Jest dużo akcji. Nie czuć już tego klimatu, ale co się dziwić? Autorzy próbowali zmieścić tyle wątków w jednym filmie, więc nic dziwnego, że wszystko po prostu musiało dziać się szybko...
Dlatego właśnie mam nadzieję, że w trójce znów będziemy mogli poczuć ''to coś''...

Czyli tak; wstęp już był, rozwinięcie było... Teraz czas na zakończenie! Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co tam będzie. Do tej pory poruszono już chyba wszystkie wątki (choćby po trochu). Jednak dobrze widoczny, ale chyba najmniej ''rozwinięty'' był wątek Czkawka-Astrid. Szczerze? Mam nadzieję, że tak pozostanie... Czyli niby są razem, ale to tylko taki ''dodatek'' dla osób, które lubią ich relację... Jednak TO chyba najbardziej nasuwa się na myśl, kiedy zastanawiam się o czym ma być trójka. Czyli dla mnie smuteczeg :(

A co chciałabym najbardziej? Relacja Czkawka-Szczerbatek. Ewidentnie! Nic tak bardzo nie pokochałam w tym filmie jak ten właśnie wątek! W tym temacie nie mam nic do dodania. Oczywiście to moja osobista nadzieja. Niestety ten temat został znacznie poruszony w pierwszej części. Czyli raczej do tego nie wrócą... X2 smuteczeg dla mnie :(

Choć z drugiej strony mogą poruszyć sam temat smoków. Wszystkich! Poniekąd dokonano już tego w dwójce, ale wielokrotnie już czytałam, że w ostatniej części mają wyjaśnić dlaczego smoków nie ma w dzisiejszych czasach. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale dla mnie osobiście temat lepszy niż relacja z Astrid.

Warto tez pamiętać, że trójka będzie dla nas prawdopodobnie ostatnim spotkaniem ze światem wielkich latających gadów i Wikingów. To pożegnanie i ostatnia okazja na wyjaśnienie wszystkich pytań dotyczących serii. Takie jak na przykład - jak rozwinie się relacja Hiccstrid? Jak smoki zniknęły z powierzchni ziemi (według nich :D)? Czy Szczerbatek jest jedyną Nocną Furią? I tym podobne... Dowiemy się tego albo z ostatniej części albo nigdy. Ewentualnie jakiś dodatek, ale to nie to samo... I co się stanie ze smokami? Jak znikną? O ile ''wyjaśnienie ich zniknięcia'' ma być prawdą...

Tak czy inaczej ta część będzie już ostatnią, i trzeba być gotowym na wszystko. Może w krótce autorzy ujawnią jakieś szczegóły? Oby...

hasira

Ja bym najbardziej się cieszyła z rozwinięcia wątku tego domniemanego homoseksualizmu. To by było dopiero mocne. Kogo obchodzą jakieś tam smoki? ;>

Blaxi

Mnie ;)
Oczywiście to tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam. Są dla mnie po prostu ciekawsze od innych wątków i nic na to nie poradzę, nawet gdybym chciała :)
Kocham te gady <3
...To znaczy owszem, jest jeszcze kilka tematów, które są dla mnie jako tako ciekawe, i chciałabym aby poruszono je w ostatniej części, ale smoki są dla mnie ewidentnie na pierwszym miejscu ;)

Tak czy inaczej długo jeszcze będziemy czekać na szczegóły od twórców. Do tego czasu nie ma co gdybać...

Izabela727

ja tam liczę że czkawka jakoś swego ojca wskrzesi

ocenił(a) film na 6
kubav99

Może Szczerbatek znajdzie sobie dziewczynę, też Nocną Furię. Ale by było! *-*

kubav99

w tej bajce niema magii!!!!!!

Izabela727

"Although the series has taken a different path of telling a story of Hiccup and Vikings, Cressida Cowell has revealed that the trilogy and the book series will share their ends (with "an explanation as to why dragons are no more")"

Czyli przede wszystkim dowiemy się w jaki sposób smoki wyginęły/zniknęły. Nie zapominajmy o tym, że to film na podstawie książek, w których Czkawka opowiada o smokach w czasie przeszłym.

diar

Pytanie: skąd masz takie informacje ?

Film i książka różnią się od siebie całkowicie to odmienne produkcje nie sądzę byśmy zobaczyli rzeź smoków nie wiem czy bym tego chciał na pewno byłoby to najmocniejsze zakończenie serii animowanej w historii, ale podejrzewam, że przez kilka miesięcy byłbym w szoku. Skoro po śmierci Stoicka, którego średnio lubiłem byłem w szoku przez tydzień to co będzie jak zabiją mi ukochanego Szczerbatka ?

WielkiMou

artykuł o tej serii na anglojęzycznej wikipedii. " the trilogy and the book series will share their ends" jednoznacznie oznacza, że koniec będzie ten sam albo podobny. nie czytałam książek więc nie wiem jak to tam wyglądało, ale spodziewam się że to będzie jakaś naturalna śmierć, albo bardziej dziecinnie - odlecą sobie gdzieś.

co do śmierci ojca, mnie osobiście cieszy, że w takich bajkach są tak prawdziwe elementy jak śmierć. HTYD ma odbiorców w przeróżnym wieku, ale nawet ci najmłodsi powinni wiedzieć, że życie to nie bajka. niestety nie robią już tego żadne bardziej życiowe bajki (bez smoków i innej magii), więc zrobili to twórcy Smoków. dlatego też rozśmieszył mnie komentarz wyżej o tym, że fajnie by było gdyby wskrzesili ojca. przykro mi, to tak nie działa. ani ludzie ani nawet smoki nie są nieśmiertelne.

WielkiMou

też kocham szczerbatka

Izabela727

może by tak dodali w 3 cześci zagrożenie z powodu jakiegoś smoka np w filmie nie ma nic ani o berserkach ani nic o łupieżcach czy o krzykozgonie wiec powiem wam tyle nie wiadomo co siedzi w głowie producentów i co stworzą

Izabela727

mam dla was ciekawostkę w 1 części na początku jak sie zaczyna po prawej stronie księżyca widać jak smok przelatuje wśród gwiazd .
I jeszcze chciałbym zauważyć ze czkawka nie wygląda jak wiking tylko ktoś z naszych czasów to taki jakby łącznik między ich światem a naszym.
i gdyby stoik nie umarł to czkawka nie zostałby wodzem bo by nie chciał a takto spełniła sie jego wola .