Mam pytanie czy wie kto coś o nowym serialu dziejącym się po 2 filmie, albo o 3 sezonie jeźdźców smoków
Słyszałam, że ma być serial, w którym wydarzenia dzieją się po 2 części filmu. Jeśli się nie mylę ma wyjść na wiosnę przyszłego roku.
Trzeci sezon Jeźdźców Smoków będzie dział się PRZED Jak wytresować smoka 2 producent potwierdził tą informację. Ten sezon będzie opowiadał o tym jak Czawka i Astrid zostali parą i jak Czkawka zbudował swój strój do latania. Trzeci sezon ma pojawić się na wiosnę 2015 roku. Czwarty sezon powstanie ale nie wiadomo o czym będzie i czy będzie dział się przed czy po Jak wytresować smoka 2.
Spoko :) Jak by co ja prawie wszystko co wiem o JWS i o smokach wiem z http://jakwytresowacsmoka.wikia.com/wiki/Jak_Wytresowa%C4%87_Smoka_Wiki :D
dzięki jestem często na tamtej stronce ale jakoś tego nie widziałem ( wole siedzieć na opowiadaniach) a jakby coś jestem winny ci przysługę
Tą informacje znalazłem na stronie wiki na facebooku :
,,Informacja potwierdzona - 3 oraz 4 sezon serialu, którego amerykańskiej premiery spodziewamy się na wiosnę 2015 roku, będzie miał w sumie 52 odcinki, czyli po 26 na sezon! A nie 20, jak było w przypadku "Jeźdźców smoków" oraz "Obrońców Berk".
Co ciekawe, z różnych plotek i informacji wynika, iż akcja serialu będzie się działa nie po "Jak wytresować smoka 2" (tak jak "Jeźdźcy..." po "Jak wytresować smoka"), lecz pomiędzy pierwszą i drugą częścią filmu. Dzięki temu dowiemy się m.in. w jaki sposób Berk tresowało smoki i diametralnie zmieniało swoje życie z tymi stworzeniami, jak Czkawka stworzył swój wielofunkcyjny kostium, a także poznamy historię jego relacji z Astrid...
Jeśli macie jakieś ciekawostki na temat serialu - piszcie!''
Nie nie byli parą (a przynajmniej nie oficjalną choć raczej nie ). W JWS2 są oficjalnie parą a w 3 sezonie będzie jak zostali parą ta oficjalna, pełnoprawna i wogóle.
W JWS2 zmarł Stoick, więc sądzę, że nie chcieli by, żeby zniknął z serialu, zatem 3 sezon powinien być oparty na pierwszym filmie. Chociaż w JWS2 doszła Valka, Czkawka został wodzem i Szczerbatek tak jakby też takim wodzem wśród smoków, więc tu byłoby wiele ciekawych pomysłów na odcinki. Ale myślę, że jednak akcja w serialu będzie po pierwszej części.