PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313859
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

To niemożliwe.Taka cudowna opowieść i nie ma Oscara...

użytkownik usunięty
Cho-Hi-Gang

Korupcja w Ameryce nie śpi. :P

Moje zaskoczenie było wielkie już w momencie, kiedy to wśród nominowanych zabrakło "Jak ukraść Księżyc", dla mnie absolutny hit tamtego roku... "Jak wytresować Smoka" plasowałem na 2ej pozycji, ale biorąc pod uwagę krótką listę 3ech wyróżnionych bajek przez Akademię rzeczywiście zasłużyła na zwycięstwo w tej kategorii. Toy Story 3 - dobre, ale bez przesady...

ocenił(a) film na 10
Cho-Hi-Gang

Dajcie sobie spokój. "Jak Wytresować Smoka" i tak ma tytuł najlepszej animacji 2010 roku za zdobycie 10 nagród Annie. Jeśli o mnie chodzi to ten film jest najlepszy i nie musi niczego udowadniać

ocenił(a) film na 10
Rago202

Dokładnie.Miarą tego jak dobry jest film jest nie to czy zdobył jakąś najbardziej prestiżową nagrodę, ale to jak wielki wpływ wywarł na nas samych.Tak w ogóle te aż 10 nagród Annie dla "Smoka" jest chyba lepszą rekomendacją aniżeli jedna czy dwie statuetki.Szkoda tylko,że te nagrody nie są,aż tak promowane jak Ooskary.

ocenił(a) film na 7
timcer

Tylko należy zwrócic uwagę na to co się działo za kulisami tych "nagród" Annie. Ale to was pewnie nie interesuje...

Rago202

To wina bojkotu i oszustwa DreamWorks. Zaplątani i Toy Story 3 to najlepsze bajki roku i JWS był jakiś taki... brudny.

użytkownik usunięty
bartekbasista

Tyle, że to właśnie Pixar z Disneyem zbojkotowali zasady przyznawania punktów animacjom.
Sam byś się umył. "Brudny film" ^^ jeszcze takiego porównania nie czytałem.

Brudny, chodziło o to, że się mi go trochę niewygodnie oglądało. Grafika nie powala i cały świat wikingów taki właśnie... brudny.
A mi właśnie chodziło o bojkot Disneya, bo gdyby nie to smoki byłyby wielkimi przegranymi.

ocenił(a) film na 10
Cho-Hi-Gang

Zgadzam się to nieprawdopodobne ;/ ''Jak wytresować Smoka'' to jeden z najpiękniejszych filmów jakie widziałam nie tylko animowanych. Toy Story 3 to naprawdę świetna bajka (tak jak i 1 czy 2 ) ale szczerze - trochę sie nudziłam i męczyłam xD natomiast ''Jak wytresować Smoka'' wciągnęło mnie niesamowicie przepiękna historia ehhh...

ocenił(a) film na 8
maja_19

Może wy uważacie, że to JWS powinno wygrać. Ale ja uważam, że Toy Story 3 zasłużenie wygrało. Film mnie rozbawił i wzruszył do łez kiedy powinien. Poza tym ma piękne przesłanie. JWS też bardzo lubię. Jest to piękna historia, i uważam, że tym filmem Dreamworks w pewien sposób "dorósł". Ale są filmy dobre i lepsze. Oczywiście, to też kwestia gustu ;). Można to zauważyć także w nagrodach - Annie dla JWS, Oscary dla Toy Story 3.

Megara

Nic nie może równać się z Toy Story. Bezapelacyjnie wygrywa z innymi animacjami. Ale nie jestem obiektywna jako ogromna fanka Toy Story. Ale muszę przyznać że Jak wytresować smoka to słuszna konkurencja.