PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313869
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Witam, jak dotąd oglądałem Happy Feet i How to Train Your Dragon, wiec nie za wiele. Bardzo mi się podobały, wiec szukam czegoś podobnego.

ocenił(a) film na 8
Shakhal

Shrek, Madagaskar- jest wiele świetnych animacji.

ocenił(a) film na 8
szymon0018

Dziękuję.

użytkownik usunięty
Shakhal

Zerknij na mój profil - szybciej będzie :P Ocenionych 66 animacji. ;D
Co prawda każdy ma swój gust, ale zawsze to jakiś ranking.

Jakoś ich tam nie widzę, a szkoda bo chętnie bym zobaczył.

użytkownik usunięty
bartekbasista

Spróbuj teraz. Nawet niezalogowani zobaczą moje oceny.

użytkownik usunięty

EDIT: Teraz rozumiem - nie ma tak łatwo na filmwebie. ;)

10/10
Shrek ma wielkie oczy - krótkometrażówka
Kung Fu Panda: Sekrety Potężnej Piątki - kolejna krótkometrażówka
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole - sówki w wersji 'na ostro', animacja nie do końca dla dzieci :) genialne CGI
Toy Story 3 - kontynuacja przygód zabawek, przy czym TS3 > TS2 > TS1
Katedra - nasza polska krótkometrażówka... znaczy Bagińskiego :P
Król Lew - co jak co ale tego opisywać nie wypada :P

9/10
Azureus Rising - odmóżdżający pseudo-trailer z bardzo ładnym CGI, gatunek SiFi
Batman w cieniu Czerwonego Kaptura - must see dla wielbicieli batmana... i nie tylko
Noc i Dzień - jedna z wielu krótkometrażówek Pixara
Jak ukraść Księżyc - dawno się tak nie uśmiałem, jak na tym filmie
Pingwiny z Madagaskaru: Misja Świąteczna - ... no chyba, że wezmę pod uwagę tę krótkometrażówkę
Beowulf - kolejna ekranizacja skandynawskiej legendy... jakby wersji aktorskiej było mało :P
Koralina i tajemnicze drzwi - mroczne fantasy od Pana Burtona
Gnijąca panna młoda Tima Burtona - j.w.
Pocahontas - klasyka

8/10
Sintel - dla tych co lubią smoki... już widzę las rąk ;D
Wallace i Gromit: Kwestia tycia i śmierci - komedyjka w brytyjskim stylu

I na tym zakończę.
Mógłbym pewnie dodać parę tytułów do powyższej mini-listy, lecz oceny dla nich wystawiałem jakiś czas po ich obejrzeniu. (mogą być zawyżone/zaniżone) Dlatego wstrzymam się z publikacją tych animacji. Miłego oglądania. :)

Całkiem trafnie. Tylko jednego nie mogę pojąc. Wspaniałą, pierwszą częśc Lilo i Stitch oceniłeś na 2/10, a dwójkę, która jest o wiele gorsza na 8/10.

użytkownik usunięty
bartekbasista

Gdybym oceniał Lilo 1 jako kilkuletnie dziecko, dałbym temu filmowi nawet 10/10. Niestety mam już 20-pare lat i jak dla mnie Lilo 1 jest zbyt... dziecinne :P , naiwne... mimo, że to tylko animacja. Dwójka była pełna emocji, natomiast jedynka była jak dla mnie bezpłciowa. Stich się starał jak mógł, ale nic z tego nie wyszło. :P

użytkownik usunięty

EDIT:
P.S.: Lilo 1 oceniłem na 3/10 - co by nie było :P

Nie działa edycja na filmwebie -,-'

A mnie jedynka bardzo wzruszyła.

Ale to przecież nie o Lilo i Stitch temat. Ja polecam Zaplątanych, Iniemamocnych, Odlot, Trylogie Toy Story, Wall-ego, Piękną i Bestię, Aladyna, Pocahontas, 101 Dalmatyńczyków, Epokę Lodowcową, Atlantydę:zaginiony ląd, Planetę Skarbów, Królewne Śnieżkę i siedmiu krasnoludków, Drogę do Eldorado, Lisa i Psa (ale to dla wrażliwców) i jeszcze więciej.

ocenił(a) film na 8

Jedna rzecz - Koralina jest w reżyserii pana Henry'ego Selicka, który co prawda współpracował z Burtonem przy okazji np. Miasteczka Halloween (Nightmare Before Christmas - świetna animacja, aż dziwne, że o niej nie wspomniałeś, dziesiątkowa sprawa), ale autor Corpse Bride przy Koralinie już nie maczał palców ;)

Shakhal

od siebie polecam 'Odlot' i 'Kung Fu Pandę'... Chociaż mnie osobiście Happy Feet nie przypadł do gustu...

użytkownik usunięty
Shakhal

Z lżejszych animacji pełnometrażowych poleciłbym:
- Shrek 1 i 2 (3 i 4 dużo słabsze)
- Kung Fu Panda
- Legendy sowiego królestwa
- Toy Story 1, 2 i 3 (koniecznie oglądać od pierwszej do ostatniej części)
- Król lew
- Jak ukraść księżyc
- Madagaskar 1 i 2
- Pocahontas
- Odlot
- WALL-E
- Ratatuj
- Epoka lodowcowa 1, 2 i ewentualnie 3
- Iniemamocni
- Mulan 1 i chyba 2 (dawno nie oglądałem :P )
- Gdzie jest Nemo i Rybki z ferajny oglądałem dawno temu i kiedyś mi się spodobały, nie wiem jak teraz :P
- Droga do Eldorado

Myślę, że to wszystko :D

ocenił(a) film na 8

Dziękuję, teraz wiem co oglądać :)

użytkownik usunięty

Wezmę się poprawię: :P
- Droga do El Dorado!!!

Shakhal

Dorzucam Małą Syrenkę i Wpuszczonego w kanał. Księżniczka i żaba też dobra (chyba że ktoś nie lubi jazzu).

ocenił(a) film na 8
Shakhal

Bardzo polecam poklatkowe dzieła Tima Burtona - Nightmare Before Christmas (Miasteczko Halloween) i Corpse Bride (Gnijąca Panna Młoda). Oba zabawne, pięknie wykonane, okraszone masą fajnych piosenek, no i niepokojące swoim cmentarno-gotyckim klimatem (przy czym wcale nie są straszne, ani smutne) :)