PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313859
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Bez pierdów bez bekania i bez niesmacznych żartów bo widzę w "Jak wytresować smoka" starego Dsineya choć Disney go nie stworzył.

Tylko tego typu bajki mają szanse na długo utkwić w pamięci i powodować ciary na plecach i przede wszystkim nieść ze sobą pozytywne przesłanie

P.S ja chce własnego smoka ;p !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
ninja_4

http://www.movie2k.to/movie-989421-Dragons-Gift-Of-The-Night-Fury-film.html

Coś dla fanów

ninja_4

Wczoraj właśnie nabyłam film, gdyż zachęciła mnie ocena i komentarze na filmwem i nie rozczarowałam się ;-) Animacja ma świetną puentę, może nie zawiera takich smiesznych tekstów jak w 'Zaplątani', ale od poczatku zaciekawia widza. Moja ocena to 8/10

użytkownik usunięty
ninja_4

Zgadzam się. Warto też dodać, że DreamWorks ma jeszcze jeden bardzo "Disneyowski " film..a mianowicie "Mustang z Dzikiej Doliny".

Moim zdaniem za dużo jest filmów z gadającymi, wrzaskliwymi zwierzakami, jak np. Madagaskar. Wcale nie uważam , że ten film jest zły, ale nie ma w sobie takiej magii jak ma Smok, czy Mustang.

ocenił(a) film na 9
ninja_4

Zgadzam się w stu procentach brak dziś takich bajek z wyrafinowanym humorem z piękną historią i jakimś przesłaniem. często oglądam z siostrą bajki na Disneyu Xd czy chanelu i gdy je porównuje do starych dobrych disnejowskich baśni to aż płakać się chce co robią z dzieciństwem w XXI wieku. Ale to samo z muzyką dziś wszyscy słuchają metalów panków i innych dziwów a ja tam wole wrócić do tych pięknych piosenkę jak What A Wonderful World Armstronga.

ocenił(a) film na 8
adrian229

oczywiście się zgodzę z kolegą ;P

ocenił(a) film na 9
Kitass

Dziękuje koledze z całego serca.

użytkownik usunięty
adrian229

Świat zrobił się strasznie głośny i szybki i to samo stało się z dzieciństwem...
Bardzo, bardzo lubię ten film, jest ciepły, zabawny, z pomysłem i jest też po prostu ładny.

ocenił(a) film na 9

Nie jak te całe Hanny Montany czy jakieś akwalanse.

użytkownik usunięty
adrian229

Nic dodać, nic ująć :)

ocenił(a) film na 9

nie no dodać to można jeszcze wiele bezsensownych bajek czy rodzajów muzyki bo nikt już nie sięga do klasyki.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Niestety prawda jest taka że teraz wszyscy chcą iść na łatwiznę i prostotę. Albo mi się wydaje albo społeczeństwo głupieje że daje się wkręcić w takie rzeczy. Przecież tak naprawdę to my kształtujemy kinematografię a nie twórcy, to my im mamy mówić co jest dobre a co nie, a nie oni nam że to ma nam się podobać.

Z niezwykłą radością obejrzałem ten film, wręcz w nim utonąłem.
Eh.... gdzie się podziały klasyki takie jak "Król Lew" gdzie przez moment zapominało się o bożym świecie a każda sekunda wywoływała radość na twarzy nie z powodu śmiesznych tekstów i humorystycznych wątków, a pięknej opowieści.

ocenił(a) film na 9
Mati_PL1993

Niestety muszę się z tym zgodzić ale czekam na kolejne takie bajki może ta Merida waleczna będzie właśnie w takim stylu.

użytkownik usunięty
Mati_PL1993

Taaak... Taka komercyjna dziedzina sztuki z zasady jest podyktowana upodobaniami widza... Najwyraźniej "nas", czyli takich, coby chcieli oglądać piękną opowieść pięknie animowaną jest za mało. Szkoda.