Obejrzałem go właśnie pierwszy raz w HD. Nastawiony byłem raczej pozytywnie chociaż miałem na myśli wszelakie "wielkie" produkcje w 3D dla zbicia kasy.
A tu ogromne, całkowicie pozytywne, zaskoczenie!! Niesamowity! Te 90min zleciało bardzo szybko i cholernie przyjemnie! Naprawdę bardzo dobra grafika ze wszelkimi efektami, zwłaszcza zwróciłem uwagę na szczegółowość, niesamowicie zajebista animacja! To z jaką naturalnością poruszał się ten smok (chodzi i Mordkę/Szczerbatka) te jego miny i wygibasy, jak mu miło z oczu patrzyło, no aż sam chciałbym mieć takiego zwierzaka!! Dźwięk! Miecie! Oglądałem na słuchawkach, bo noc jest ale jak mi dawał popalić, m.in. ryk tego ostatniego smoka! Muszę to obczaić na głośnikach! Głosy nie przeszkadzały, niezły dubbing. Muzyka jak dla mnie wkomponowana idealnie nic dodać nic ująć! No i niespodziewajka! Prawdziwa fabuła z przesłaniem! No aż szkoda, że film skończył się tak szybko, fabuła gnała do przodu ale w odpowiednich momentach na chwilę zwalniała. Chciałby się aż obejrzeć więcej scen z tego jak Czkawka poznawał się ze swym nowym smoczym przyjacielem. Ahh Jak dla mnie film ma POWER! A tego potrzebowałem. Gorąco polecam!!!