PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313869
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Parę rzeczy mnie zaskoczyło:
1.Trzymał w napięciu
Niby wiedziałam, że się uda i wszytko skończy się pozytywnie a jednak, nie wiem jak oni to
robią :)

2.Bohater nie wyszedł z finałowej sceny cało i zdrowo?!?!?!
to już w ogóle szok :O

3. Piękny morał wyłania się z tej animacji, pokazana jest prawdziwa przyjaźń ,mimo
przeciwności. I nie wolno oceniać ludzi po wyglądzie. Niestety dzieci takie są jak bohaterzy filmy i też wyśmiewali by Czkawkę gdyby to był ich kolega
I ta prawda życiowa:
Kobiecie trzeba zaimponować :)

Tylko nie wiem czy to dobry film dla małych dzieci. Niby nie widać morderstw na smokach
ale ciągle o nich mówią. Z drugiej strony dzieciaki chyba gorsze rzeczy oglądają.

ocenił(a) film na 10
merde

Oczywiście, że gorsze rzeczy oglądają. A z pktem 2 zrobili świetną rzecz! Wreszcie w jakiejś bajce kończy się nie w 100% dobrze! W życiu tak własnie jest i dzieciaki niech się uczą, bo potem po tylu bajkach takie wtf? Przecież w bajkach wszystko kończy się dobrze! Jak wytresować smoka to najlepsza bajka ever! Nie mam pojęcia czemu toy story 3 dostalo oscara skoro aż tak zachwycający nie był ;/

ocenił(a) film na 10
aleera89

Końcowa scena z przebudzeniem Czkawki po prostu zwala z nóg,totalny impakt.Dziwne uczucie mnie wtedy ogarnęło, coś jakby niedowierzanie,totalne zaskoczenie połączone ze smutkiem.Wspaniały film!

timcer

Bardzo udana animacja i na poziomie, a nie jak te durne baje, gdzie sensem istnienia jest wrzask, lans a humor polega na pierdzeniu i bekaniu. :P