7,3 137 tys. ocen
7,3 10 1 136967
5,7 45 krytyków
Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa
powrót do forum filmu Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa

Ogólnie nie jestem zwolennikiem polskiego kina, nie oglądałem ani jednego filmu Vegi (bo często widzę porównania tych dwóch filmów) bo już sam zwiastun mnie nie przekonywał. Tutaj poszedłem z paru powodów, otóż mam kartę Unlimited Cinema City i często wybieram się do kina, a że nie było nic co mnie interesuje teraz lub filmy które już obejrzałem to postanowiłem pójść na ten tutaj film. Też pozytywne opinie i ta średnia ocen (nie powinno się sugerować tym ale dobra, niech będzie:)
Miło mnie zaskoczył ten film, spójna historia, nie było bałaganu! Fajnie zagrany przez głównego odtwórcę i jego kompana (Marcin Kowalczyk i Tomasz Włosok) muzyka dobrze dobrana do scen. Wulgarny? owszem, były przekleństwa, narkotyki, seks ale w wielu zagranicznych filmach to jest i jakoś ludziom, którzy tutaj narzekają to nie przeszkadza. Może dlatego, że wiele osób nie zna angielskiego i ogląda filmy z lektorem, po prostu nie słyszycie tych wszystkich przekleństw, uwierzcie, że w amerykańskich filmach występuję więcej wulgarnych słów niż sobie wyobrażacie :)
Obejrzyjcie sobie na przykład Człowieka z Blizną z napisami (zwracam się do osób narzekających na wulgaryzmy i przemoc) to będziecie mieli porównanie. Przy tym ten film tutaj to soft! :)