PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6547}
7,2 25 tys. ocen
7,2 10 1 25103
6,5 2 krytyków
Janosik
powrót do forum filmu Janosik

Pomysł bezsensowny - 13 odcinków upychać w 3 to naprawdę kiepski pomysł. Ale parę lat temu podobnie zrobiono z jakimś serialem kryminalnym puszczanym w TVP i efekt ponoć był podobny.

Tu już nie chodzi tylko o to że w z tego wycięli prawie wszystkie fajne akcje i pozostawili same jatki które powodują że film staje się zupełnie depresyjny w miarę trwania seansu. Pozatym nawet to co zostało jest zupełnie wypaczone z powodu braku wielu wątków - nie wiesz co chwila dlaczego to się dzieje, a czemu tu to tam i td. Gnida dworska która wpadła na pomysł tego filmu zasługuje na łoberżnięcie głowy lub na którąś z form ćwiartkowania.

Podsumowując - nie zaczynać w ogóle oglądania tej historii od filmu. A nawet jak się juz pozna serial - nie oglądać filmu który jest zupełną stratą czasu.

tc1987

zgadzam się film słaby :/

dominik1989

tak też uważam ten film za słaby i drażni mnie zmiana dialogów Janosik który mówi gwarą , ale i pozostali aktorzy mówią co innego niż w serialu przecież gołym okiem widać z ruchu ust że mówią tak jak w serialu , ale słychać inne kwestie wiele kwestii z serialu znam na pamięć , a tu byłem zdziwiony że inaczej brzmią

tc1987

chłopcy od wiedźmina zrobili dokladnie to samo

ocenił(a) film na 7
tc1987

I zgodzę się i nie. Fakt faktem, że ucięto wiele scen z wielu odcinków i film leciał tak szybko, że miało się wrażenie, że czas za szybko płynie. Myślę jednak, że jest to wina tego, że pierwszy oglądało się serial i czowiek przyzwyczaił się do tego, że historia trwa dłużej, jest podzielona na odcinki. Więc faktycznie zabieg upakowania obciętych odcinków w pełnometrażowy film nie za bardzo. Jednak z drugiej strony mam wrażenie, że film wyszedł bardziej poważny niż serial, pewnie dlatego, że wycięto masę scne komediowych, a pozostawiono większość tych tragicznych i wyszła jakby spójna historia życia i tragicznego końca Janosika. Takie moje zdanie.
Nie powiedziałbym, że film jest tragiczny, ale na pewno gorszy od serialu

ocenił(a) film na 10
chemas

wersja filmowa jest trochę do kitu bo wycieli wiele śmiesznych scen które były w serialu ale ja to z wielkim sentymentem oglądam.

ocenił(a) film na 5
tc1987

Mam dokładnie takie samo zdanie!!
W tym filmie są Po upierdalane najlepsze sceny które były w serialu!!!