Nigdy nie widziałam tego filmu, ani żadnego z tej serii i mam 4 pytania:
1. Jak wyglądam twarz Jonsona pod ta maską?
2. Czy Jonson przejawiał kiedys jakies ludzie uczucia?
3. Skąd on się w ogóle wziął?
4. Czy da się go zniszczyc??
UWAGA SPOILER!
Jason nie Jonson :D
1. twarz była pokazana przez chwile w sumie masakra
2. nigdy nie przejawiał uczuć zawsze zabijał z zimną krwią
3. jest dzieckiem Pameli V. który utopił się przez zaniedbanie opiekunów, jednak w jakiś sposób przeżył/żył? widział rówież w ukryciu śmierć swojej matki i stąd ta jego nienawiść wzrosła i zaczął zabijać (mścić sie na obozowiczach)
4. heh próbowano w 4 nawet zginął lecz w 6 autorzy go ożywili i próbowano go uśmiercać i chyba nie da się go zabić bo jego tkanki szybko się regenerują... mam nadzieje że pomogłem :D pozdrawiam
Tak dziękuje, ale jednak czegoś nie rozumiem...skoro się utopił ale przezył to czemu nie wrócil do domu?? I czy jego matkę zabito w sposób brutalny? I co ma utopienie do zmasakrowanej twrzy, skoro sie utopi a otem przezył to czemu jego twarz tak wyglada?
nie wiem w sumie czemu nie wrócił... myśle że bał się pokazać tym czym jest stąd był nielubianym dzieckiem przez wygląd przez swoich rówieśników wcześniej... matce została odcięta głowa. A co do twarzy widziałem ją dopiero w "Jasonie X" może poprzez kilkakrotne zabicie go bądź poprzez próby zabicia Jasona została mu taka twarz a nie inna...
co wy za pierdoly piszecie??? Jason utonąl i koniec, najpierw zabijala jego matka... a w nastepnych czesciach Jason -Zombie... heh
Jego twarz jest pokazana w kilku czesciach... nie pamietam dokladnie ktorych ale chyba 3, 6, 7, 8...
twarz Jasona wygląda strasznie
(dołączam link do zdjęcia)
a oto link = http://abc.net.au/news/features/img/Artsblog/f13montage_orig.jpg
ps:
jego twarz morze dlatego wygląda okropnie bo:
w 3 części dostał siekierą w głowe
a w jason takes manhatan jego "piękną" twarz bohaterka oblała kwasem.
a pozatym jason NIC nie mówi i boi się wody.
Twarz byla pokazana w drugiej czesci, przez moment, kiedy jeszcze chodzil w worku na glowie, a nie w masce.
Faktycznie twarz pokazują przez moment no cóż Jason piękny nigdy nie był :P A co do serii filmów "Friday the 13th" to polecam pierwsze trzy części. Później staje się coraz bardziej bezsensownie (choć 6 część była świetna) "Piątek trzynastego VIII: Jason zdobywa Manhattan" czy "Jason idzie do piekła" jak i Jasona X odradzam. Ale jak ja obejrzałem pierwsze trzy części to stałem się fanem tego slashera i następne filmy mimo głupoty mi nie przeszkadzały :)
Twarz Jasona byla pokazana w Friday 13th :3, Friday 13th:7 new blood i Friday 13th 8:jason takes to manhattan ...
1. Jak wyglądam twarz Jonsona pod ta maską?
http://www.fridaythe13thfilms.com/multimedia/pictures/part1/jason_pt1.jpg
2. Czy Jonson przejawiał kiedys jakies ludzie uczucia?
Kochał matkę i zabijał bo go ludzie nienawidzili i wyśmiewali, czyli brał odwet a to ludzkie uczucie.
3. Skąd on się w ogóle wziął?
Urodził sie z defermowaną twarzą.
4. Czy da się go zniszczyc??
Da się, ale czego nie wymyślą producenci by zbić kasę na kolejnej cześci.