PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491042}

Jeździec znikąd

The Lone Ranger
2013
6,6 126 tys. ocen
6,6 10 1 126112
5,2 29 krytyków
Jeździec znikąd
powrót do forum filmu Jeździec znikąd

W sumie to nie rozumiem tylu negatywnych recenzji i nominacji do złotych malin. Johnny Depp jest
w tym filmie niezły (Nie tak dobry jak w Piratach z Karaibów, ale lepszy niż np. w "Turyście"). Ogólnie
to fajny film przygodowy i nic więcej. Ja daję 7/10
A co wy sądzicie? :)

ocenił(a) film na 7
Norbert5

Mnie również. Film dla relaksu w sam raz na sobotnie czy niedzielne popołudnie. Mam już lekki przesyt pościgów na motorze przez 10 min filmu co wydaje się ostatnio standardem w filmach akcji. Story banalne ale pasuje mi ten typ typ humoru. Według mnie Johnny Depp równie dobry co w Piratach, dość fajna rola konia. Osobiście polecam ale w wersji bez lektora.

ocenił(a) film na 7
Norbert5

Dokładnie, to typowy "lekki" w odbiorze film przygodowy. Depp jak zwykle nie zawiódł aczkolwiek do poziomu z Piratów duużo brakuje :) Najbardziej podobały mi się te nagłe zwroty akcji zwłaszcza na początku filmu w pociągu :D Na minus na pewno długość filmu, stanowczo za długi, gdyby był krótszy wydarzenia były by bardziej zintensyfikowane i film był by bardziej dynamiczny. Daje naciągane 7 :)

ocenił(a) film na 7
Norbert5

I Ruda strzelająca ze swojej jakże finezyjnej protezy...ta scena była po prostu dobra ;)

Norbert5

Zgadzam się z Tobą, również nie rozumiem tych negatywnych opinii. Wszystkim przed obejrzeniem, ba! przed ocenieniem radzę przeczytać linijkę, gdzie jest napisane takie magiczne słowo: GATUNEK. Jak byk jest tam napisane: przygodowy/western. Czego się spodziewać po filmie przygodowym? Jeszcze radzę sprawdzać grupę wiekową - ten za zgodą rodziców mogą oglądać dzieci poniżej 13 roku życia... Patrząc w ten sposób na film - jest dobry. Nominacja do Oskara to troszeczkę przesada, ale to nominacja w kategorii Najlepsza charakteryzacja i fryzury, no to jeszcze... można jakoś to zrozumieć.

ocenił(a) film na 7
Norbert5

Również nie rozumiem nominacji do Złotych Malin. Jeszcze Johnny Depp jako najgorszy aktor ?! Skandal.
Film mi się podobał, Depp nigdy nie zawodzi. Humor jak najbardziej na poziomie, można się nieźle pośmiać :D

ocenił(a) film na 6
Norbert5

miałem nadzieję na dobry western, a obejrzałem pseudo western z kiczowatymi scenami (jak choćby ta z królikami) jednak po zastanowieniu się i przyjrzeniu się bliżej temu filmowi (że to jednak przygodowy łamane na western i że jest dla odbiorców młodszych) daję 5 +2 za Depp'a :D

ocenił(a) film na 6
Biesiu_92

dobra, 8 :)

ocenił(a) film na 8
Norbert5

mi też się podobał :) Depp jak zwykle w formie, a w duecie z koniem tworzył niezły klimat na poprawę humoru :)

ocenił(a) film na 7
tyrisq

Dobre też było to :
Jeździec- Co to znaczy Kibosabe?
Tonto- "Nie ten brat".
To było dobre )-D

ocenił(a) film na 7
Norbert5

Ci którzy dają 1/10 są totalnymi pen***mi i ich totalnie nierozumiem. Ten Film był na wysokim poziomie humoru a Depp jak zawsze zrobił mi dużo śmiechu:-)