PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491042}

Jeździec znikąd

The Lone Ranger
2013
6,6 126 tys. ocen
6,6 10 1 126112
5,2 29 krytyków
Jeździec znikąd
powrót do forum filmu Jeździec znikąd

Bawią mnie troche negatywne oceny tej produkcji, nie dlatego, że uważam iz jest to arcydzieło, ale dlatego, że
włączając tej film miałem w obec niego oczekiwania, które zostały spełnione. Chodzi o to, że wybierając film
zazwyczaj wiem czego mi potrzeba i jakiego rodzaju wrażeń od niego oczekuje. Biorąc pod uwagę fakt, że film zostal
stworzony przez ludzi ktorzy są odpowiedzialni za "Piratów" możemy śmialo stwierdzić, że nie mają na celu serwować
nam ambitnego kina, ale lekkiej i czasem banalnej rozrywki. Moim zdaniem film ten jest na wysokim poziome pod
względem tego czego oczekuje widz siegając po tego rodzaju film: świetna obsada, wspaniała charakteryzacja, lekka
nuta komedii i kina akcji sprawiają, że jest to film, który jest idealny na chlodny październikowy wieczór przy piwku w
gronie przyjaciół. Wszyscy pseudokrytycy, którzy strają sie szukać głebszego sensu w tym filmie niech sobie darują
bo przyjdzie im się rozczarować, a ludzie, którzy mają ochotę czerpać z tego przyjemność i dobrze się bawić niechaj to
robia ponieważ film ten jest to w stanie zagwarantować.

szerzen

Polać mu!

ocenił(a) film na 8
szerzen

no i właśnie! i takie opinie tyczą się też innych filmów :) bardzo dobrze ujęte, w pełni się zgadzam. Ludzie w swoim "krytycyzmie" potrafią się rozpędzić w ślepe uliczki, np krytykowanie, że coś co zdarzyło się w filmie jest mało prawdopodobne, - a tyczy się to filmu akcji lub co gorsza jakiegoś filmu o superbohaterach - jest dla mnie głupotą. Dlatego fakt, zależy czego człowiek spodziewa się po filmie i czy uzyskuje z niego satysfakcję. Ludzie czasem zapominają, że istnieje coś takiego jak fikcja, świat przedstawiony, zmyślony przez twórce itd.
więc tak, polać mu! ;)

ocenił(a) film na 6
szerzen

Z jednej strony mamy wygłupy Deppa, z drugiej zjadanie serca i setki trupów. Reżyser nie wiedział na co się zdecydować i dlatego daje 6, nie więcej.