PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491042}

Jeździec znikąd

The Lone Ranger
2013
6,6 126 tys. ocen
6,6 10 1 126112
5,2 29 krytyków
Jeździec znikąd
powrót do forum filmu Jeździec znikąd

i tyle .... ani więcej ani mniej .......

ocenił(a) film na 6
rabarbarus

Jacy Piraci z Karaibów? Widzę, że o Deppie wiesz tyle co nic. Obejrzałeś z nim zapewne tylko Piratów i twierdzisz, że każde jego zachowanie jest kopią Jacka Sparrowa. Obejrzyj jakieś jego filmy z początku kariery zanim zaczniesz zaśmiecać forum, dobrze? On od zawsze miał ten charakterystyczny sposób gestykulacji i mimiki, OD ZAWSZE, nie od roli Jacka Sparrowa. Właśnie to jego charakterystyczne zachowanie najprawdopodobniej sprawia, że gra naturalnie i zostało przyjęte wśród widzów. Obejrzyj chociażby Blow czy Jeźdźca bez głowy a nie sugeruj się pustymi domysłami czy wyrażaniu opinii po obejrzeniu jednego filmu.

mejki

Można się z tym zgodzić, jednak szerszej publiczności Depp znany jest własnie z roli Jacka Sparrowa... i niestety Tonto jest po prostu kolejną wersją tej postaci.

ocenił(a) film na 6
Hiropter

Dobrze, jest znany z Jacka Sparrowa ale denerwuje mnie to, kiedy ktoś zna go tylko z tego filmu i każdy kolejny uważa za kopię tej postaci. To tak jakby powiedzieć o Robercie Downey Jr. że w Sherlocku zagrał tak jak w Iron Manie.. owszem, takie jest jego charakterystyczne zachowanie, być może tylko aktorskie, być może nie, ale z tym kojarzą go ludzie, taki się przyjął i takiego go uwielbiają.

mejki

Też prawda, jednak patrząc na charakterystyczne cechy postaci, to Tonto jest kopią Sparrowa... niestety producenci (moim zdaniem) poszli na łatwiznę i chcieli skorzystać z już dobrze sprawdzonego wizerunku. Zresztą w przypadku Iron Mana i Sherlocka postawiono na bardzo podobny schemat.

ocenił(a) film na 7
Hiropter

Racja. Czy chcemy czy nie, Tonto jest westernowym Jackiem Sparrowem. Film też luźny, jak w przypadku "Piratów...", ale i takie filmy są potrzebne. :) Pozwolę sobie wtrącić, że muzyka z tego filmu jest kolejnym genialnym dziełem Zimmera ;)

Wojnarukf

I chyba tylko z tego względu ten film obejrzę. Nie ma to jak Hans Zimmer:)

ocenił(a) film na 7
LillyLen

Polecam również z innych względów ;) śmieszna bajeczka ;)

ocenił(a) film na 6
mejki

Nie denerwuj się...:) z Deepem oglądałem kilka filmów może nie wszystkie Blow , Marzyciel i kilka innych ...wg mnie dużo lepszych od tego dzieła ..poprostu sama konwencja filmu, komediowe gagi kojarzą mi się z "piratami" Jak widzę na forum nie tylko mnie... każdy aktor jest w pewien sposób charakterystyczny, komediowe role np Roberta DeNiro też są do siebie podobne co wcale nie znaczy że to zły aktor ..ale może się nie znam ;)

ocenił(a) film na 5
mejki

Widziałem wiele filmów z Deppem, większość jego ról mi się podoba, ale tutaj w tym filmie Lone Ranger ewidetnie kalkuje postać Jack'a Sparrowa i tylko ślepy tego nie zauważy. I myślę dokładnie tak jak Hiropter, producenci poszli po prostu na łatwiznę.

ocenił(a) film na 6
mejki

ale czemu założyłeś, że chodzi o postać i jedziesz po człowieku?
Dla mnie cały film, wykonanie,a nawet sceny prosto z piratów, z jednej strony można potraktować jako ukłon w stronę fanów, z drugiej subtelne to było jak bomba atomowa...
to jednak ten sam reżyser, prowadzący tego samego aktora.

ocenił(a) film na 6
dino40i4

Gdzie jadę po człowieku? Wskaż mi jedno słowo, które wskazuje na poniżenie lub obrażenie jego osoby, WUJKU :)
Gdybym chciał kogoś obrazić to zapewniam Cię, że użyłbym zupełnie innego słownictwa.
Jedynie mówię o sentymencie, przywiązaniu czy niewiedzy. Jednemu będzie to przeszkadzało, innemu nie. Film nie należy do hitów ale do obejrzenia jest jak najbardziej, własnie za sprawą Depp.a

ocenił(a) film na 6
mejki

Dla Ciebie pojazd to tylko wyzywanie? Całość od początku do końca oparta na założeniu, że chodziło o postać, a nie o film w całości...frazy : "wiesz tyle co nic", albo "pustymi domysłami", zresztą zdanie z "sugeruj się" jest bez sensu bo on ma się sugerować pustymi domysłami? Może chodziło Ci o snucie takich domysłów, tyle, że wtedy dodatek "puste" jest czym? Po prostu połóż po sobie uszy i przyznaj, że niepotrzebnie się oburzyłeś.

ocenił(a) film na 6
mejki

Tylko ślepy nie zauważy tutaj zrzynania z PZK, nie chodzi tutaj nawet o Sparrowa ale o wiele innych momentów w filmie. Pierwszy lepszy przykład to ten jeden, który lubił damskie ciuszki.

ocenił(a) film na 6
meret12

dziękuję wszystkim za obronę ;) chyba z moim gustem nie jest tak źle ....

ocenił(a) film na 5
rabarbarus

oj mniej i to dużo mniej...