PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491042}

Jeździec znikąd

The Lone Ranger
2013
6,6 126 tys. ocen
6,6 10 1 126112
5,2 29 krytyków
Jeździec znikąd
powrót do forum filmu Jeździec znikąd

Gdyby nie fakt że byłem ze znajomymi to wyszedłbym z kina !
Żeby go obejrzeć i się świetnie bawić trzeba być chyba nieźle upalonym lub wypić 0,5l wódy.

Dla czego ?
1) Począwszy od efektów specjalnych - film wytwórni Disney'a a bizony zrobione jak na zwykłym PC, pozostałe efekty gdzie dzieją się "cuda na kiju" też masakra.
2) Pomieszanie gatunków bez obrazy dla gatunków: raz mamy "thiler" kiedy facet na żywca wycina serce, innym razem mamy umówmy się komedię w stylu "Koń który mówi" i stoi na gałęzi, innym razem mamy rzeź Indian i zaraz za tym gag, potem jakiś fragment westernu, no i oczywiście facet w maseczce jak u "Iniemamocni" zastanawiałem się kiedy wyjdzie w rajtuzach . . . . . po prostu masakra.
3) Do tej koncepcji (czyli braku koncepcji) jak nic pasuje muzyka czyli kolejny zlepek różnych kawałków muzycznych.

No cóż trudno komentować gusty - ja czułem się oszukany i nie polecam tej produkcji bo o filmie trudno mówić.

ocenił(a) film na 4
DraCo_bb

A ja mam jedno pytanie, gdzie pod koniec filmu podział się ten cały Butch Cavendish?
To też jakby nieprzemyślane...

ocenił(a) film na 3
PrzemawiajSercem

Przecież Cavendisha zmielił pociąg i było to dosyć wyraźnie pokazane.

ocenił(a) film na 4
radan

Oglądałam dwa razy i nie zauważyłam... no cóż ;)

użytkownik usunięty
DraCo_bb

no właśnie taki trochę nijaki ten film, aczkolwiek miło się nawet oglądało. jeśli ktoś by mnie spytał o czym on był, a oglądałam wczoraj... to w sumie nie wiem. Był o indianine i gościu w masce i o tym, jak Amerykanie próbują rozłożyć wszelkie winy pomiędzy Indian i samych siebie. No właśnie bez sensu

Ale jako miły film na koniec dnia, może być

ocenił(a) film na 6
DraCo_bb

muzyka mi się akuat podobała, ale film rzeczywiście - kompletnie niespójny. sceny zbyt drastyczne dla dzieci, żarty za słabe dla dorosłych.

użytkownik usunięty
DraCo_bb

Pełna zgoda, ten film to porażka zarówno artystyczna jak i komercyjna . Jedynie co im wyszło na plus to w miarę udana muzyka

ocenił(a) film na 5
DraCo_bb

Nie sposób się nie zgodzić, jestem świeżo po seansie i do tej pory nie wiem czym miał być ten film, filmem dla dzieci, westernem, komedią, thrillerem, pastiszem, filmem przygodowym?

Nie porwał mnie ten film, w niektórych momentach zwyczajnie się nudziłem. Humor przystępny może w 3 gagach na każde 10. Nie sądzę, aby chciało mi się ten film obejrzeć raz jeszcze kiedykolwiek.