PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10059894}

Jedna bitwa po drugiej

One Battle After Another
2025
7,5 tys.
chce zobaczyć
Jedna bitwa po drugiej
powrót do forum filmu Jedna bitwa po drugiej

"Jedna bitwa po drugiej"

Jedna bitwa po drugiej, watch the trailer, still no poster
3,4 tys. chce zobaczyć
leonardo
davinci
i to
czy tom york z Radiohead™ nagra dobry soundtrack...

witamy na Filmweb, stronie głównej polskiej prawicy w internecie.

maciej_filululu

fani andersona byc jak

maciej_filululu

o co chodzi

Dedeelo777

poezja... wyższa forma sztuki... (możesz nie zrozumieć)

maciej_filululu

do tego widzę, że jesteś fanem raperra apapa rockyiego - więc powiem Ci tylko tyle: yuh! slatt! słeeeg 8) bijaaacz

maciej_filululu

moje pytanie głównie dotyczyło ostatniego zdania twojego wpisu odnośnie polskiej prawicy. co miałeś z tym na myśli?

Dedeelo777

Tak, już Ci odpowiadam. Od dłuższego czasu zauważam ciekawe zjawisko szerzenia się komentarzy, opinii i ocen bazowanych na głównie prawicowych poglądach politycznych. Podczas obserwacji takich profili widzimy oceny głównie filmów wojennych, blockbusterów i dzieła "Skazani na Shawshank (9/10)". Jest to interesujące ponieważ ludzie Ci barwnie wypowiadają się na temat sztuki filmowej, konkretnych dzieł, konceptów narracyjnych (co jest śmieszne bo sztuka sama w sobie, by ją poprawnie doświadczać, wymaga umysłu w typie "otwartym") - doszukując się ideologii, teorii spiskowych, często waląc cynizmem. W moim wierszu ostatni wers oddaje moją frustrację paradoksem strony FilmWeb i kontrast debilnie brzmiącego polskiego tytułu - "Jedna bitwa po drugiej" do najstraszniejszego zjawiska jakim jest trywializacja sztuki, przejaw zagarniania sztuki przez osoby które po prostu nie powinny z nią obcować (bo ich mózg nie jest zbudowany w sposób umożliwiający się poprawne o niej wypowiadanie). Uprzedzając, jestem wyborcą Szymona Hołownii. Kocham go. Uważam, że jest bardzo przystojny i elokwentny.

maciej_filululu

[error] commentCreation=type:invaild [ErrorMessage: Odpowiedź brzmi jakbym próbował brzmieć mądrze] [SzymonHolownia=true]