Jednoręki szermierz

Shin du bei dao
1971
6,8 441  ocen
6,8 10 1 441
Jednoręki szermierz
powrót do forum filmu Jednoręki szermierz

Świetny

ocenił(a) film na 9

Jednoręki szermierz (1971) - kino sztuk walki osadzone w realiach średniowiecznych Chin wyprodukowane przez legendarną wytwórnię braci Shaw z Hongkongu. Rewelacyjny film. IDG należą się podziękowania za tak doskonałe wydanie wspaniałego klasyka z nurtu kina sztuk walki made in Hongkong, który pomijając głupawe w większości komedyjki z Jackiem Chanem, nie jest u nas często wydawany. Obraz w filmie został zremasterowany i na prawdę prezentuje się bardzo dobrze. Reżyserem filmu jest Chen Chang - legenda kinomatografii z Hongkongu. W filmie wystąpiło kilka wielkich gwiazd martial arts z początku lat 70 - tych ubiegłego stulecia, przyznaje się szczerze, że mi do tej pory nie znanych, jak David Chiang, Feng Ku i Ti Lung. Świetne, brutalne, pozbawione azjatyckiego humoru, pełne doskonałych scen walki kino martial arts. Jeden z najlepszych filmów z gatunku jakie widziałem i od dziś jeden z moich ulubionych - 9/10

ocenił(a) film na 8
holstensa

nooooooooo kawal dobrego kina i dobra rzeznia :D

ocenił(a) film na 7
holstensa

David Chiang for ever ! :)

ocenił(a) film na 9
holstensa

Jestem na świeżo po seansie
REWELA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taniec z szablami + honor + vendetta