6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Pytanie o monitor i tv

użytkownik usunięty

A nuż ktoś będzie mieć przekonującą odpowiedź... Ciekawi mnie dlaczego w scenach, w których
używali komputera monitor był wyłączony, obklejony i miał zaznaczone kwadraty w każdym
narożniku (dość zabawny był tekst "Ty! Łączy się!" przy używaniu martwego peceta ^^). Ze dwie
sceny z telewizorem rozwiązane tak samo. A jakoś dali radę puścić np nagrania z rozdania
Fryderyków czy pradawne teledyski. Skąd ta niekonsekwencja?
Wiem, że to nic nie znaczący detal, ale nie daje mi spokoju ; D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
kali01

Film bardzo kiepski i wersja kinowa niewiele zmienia.
Wszystko co osiagnęłam w życiu zawdzięczam sobie.
Nie ma znaczenia gdzie zyję/miezkam.
Nazywanie ludzi zerami nie jest ładne i miłe.Czy to Polska cie tego nauczyła?

Oj dziecinko dziecinko. Jak zabawne jest to twoje zadufanie w sobie. Otóż zawdzieczasz Polsce (jeśli tu mieszkasz lub tu się wychowałaś tak wiele,że nawet tego nie dostrzegasz)..
Wymienię tylko kilka spraw:
-dostajesz darmowe wykształcenie (mieszkając w innych krajach musiałabyś za to płacić i kto wie czy byś coś skończyła - np. USA)
-dostajesz "darmową opiekę medyczną" (lepszą lub gorszą ale w przeliczeniu do składek które na to płacisz jest darmowa) - a teraz jedż zachoruj w USA bez ubezpieczenia...
- dostajesz opiekę państwa (policji, straży pożarnej), możesz spokojnie chodzić po ulicach, gdybyś urodziła się np. w wielu krajach Afryki nie byłoby tak wesoło
-dostajesz "demokrację", że możesz pisac bzdury na własny kraj i go szkalować (spróbuj tego dokonać np. w Chinach)
- W ogóle się urodziłaś, a w krajach muzułmańskich z rodzącymi się dziewczynkami nie jest tak wesoło,
- to że żyjesz w spokojnym kraju (brak wojen z innymi krajami) jedz to Syrii, Iranu, krajów Afryki...
-otrzymujesz tak wiele i tak często, że przestajesz to dostrzegać i byc za to wdzięczna, bo uważasz to za rzecz oczywistą i coś co należy ci się "jak psu buda".
Brak dumy z tego że jest się Polakiem i wdzięczności za to znaczy że jesteś pusta i ograniczona. Cechuje to ludzi prostych którzy uważają że wszystko co osiągnęli im sie należy. Nikt nie odbiera ci własnych osiągnieć ale zapominasz, że to Polska dała ci możliwość osiągnięcia tego..
Smutne jest to że zawsze znajdzie się ktoś kto sr.a do własnego gniazda.... Więc zero doskonale cię opisuje!
Czy twoi rodzice są zadowolenie z tego, że tak myślisz o kraju ojczystym, przeciez może twoi dziadkowie walczyli za ten kraj, by tobie zyło sie lepiej?

kali01

Powtórzę ci jeszcze 1 na koniec:
-brak patriotyzmu i wdzięczności dla własnego kraju cechuje tylko osoby proste i o ograniczone...

ocenił(a) film na 7
kali01

kali masz Ty kogos na utrzymaniu? zarabiasz na siebie?

użytkownik usunięty
kali01

mam 50 lat.Wyjechałam z tego twojego raju wiele lat temu.kształciłam sie na tym strasznym zachodzie.
Ale tu wiem,ze wszystko zawdzięczam sobie.
A ty zyjesz w nieświadomości i może lepiej dla ciebie.
A za wszystko w tym twoim raju musisz zapłacic,tylko o tym nie wiesz

użytkownik usunięty
kali01

nazywanie mnie tępa

użytkownik usunięty
kali01

Przykre jest o ,że w XXI wieku zyja jeszcze tacy naiwniacy.
Stara prawda mówi-z próznego ie nalejesz. Za darmo nie ma nic.Jedne z najniższych wynagrodzen w Europie-i wszystko jasne.Reszta pieniązków gdzie??/?A policja i inne dobrodziejstwa-to z twoich podatków./ Polecam pouczyc się ekonomii,poczytać o dobrodziejstwach w innych krajach i zabierac głos dopiero.

użytkownik usunięty
kali01

jeszcze jedno pytanie,które może skłoni cie do myślenia-Darmowe wykształcenie-jak myślisz kto je finansuje? i jeśli twoja odpowiedź jest ==państwo,to powiedz mi skąd to państwo ma na to forsę,co?

ocenił(a) film na 3
kali01

A Ty gdzieś się tej miłości do socjalizmu nałykał!? Jak lubisz być lewicowcem to sobie bądź ale nie promuj tego gównianego myślenia na forum. I naucz się w końcu dostrzegać różnicę pomiędzy "darmowy" a "bezpłatny".

Janekkowalski2011

Kolejny cwiercinteligent ujawnia sie na forum. Masz jedna szara komorke do podzialu na cala twoja rodzine i dzisiaj niestety przypadla pewnie twojemu ojcu,ze takie dyrdymaly piszesz. Poczytaj najpierw co znaczy lewicowy,a co patriotyczny i nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz!! Jesli promowanie patriotyzmu jest dla ciebie gowniane tzn. Ze pewnie pochodzisz z rodziny skosnookiej albo pejsatej!! A darmowy=bezplatny polglowku hahahaha

ocenił(a) film na 7
kali01

widzę , że nawet ministerstwo propagandy się tutaj udziela :)

alone_in_the_dark

hehe mam 32lata i zarabiam bardzo dobrze...

alone_in_the_dark

PS. czy propagowanie patriotyzmu jest dla ciebie czymś złym?

ocenił(a) film na 7
kali01

patriotyzm to piekna cecha ale opowiadanie , ze w tym kraju dobrze sie dzieje to taka troche fikcja literacka... Ja tylko chcialem wiedziec czy sa to slowa osoby , ktora chociaz sama sie utrzymuje , jesli tak to nic tylko pozazdroscic

alone_in_the_dark

ja nie twierdzę ze jw Polsce jes super, ale to co innego, a czym innym jest napisanie komuś kto twierdzi, że ojczyzna jest do d...y, za co można być jej wdzięcznym.
Widzisz są to sprawy tak prozaiczne, że jak wczesniej wspomniałem wiele osob o nich nie pamięta, bo myśli że np. demokracja to oczywista rzecz.
Ja też mogę powiedzieć, że do tego gdzie jestem dzisiaj doszedłem swoją pracą, wykształceniem i umiejętnościami, ale nie zapominam, że możliwości dał mi kraj w którym się urodziłem i w którym żyję...

użytkownik usunięty
kali01

A mnie mozliwości dały zarobione przeze mnie pieniadze,moje własne samozaparcie,moja własna praca włozona w studia i szkoły.I wszystko jedno gdzie to robiłam.Ani słowa nie napisałam o tym czy sznuję moja ojczyznę.Mam sentyment.To tyle.Ale wolę uczciwe układy-płace i wymagam,płacę i mam coś w zamiam.
nazywanie zerem innych ludzi świadczy tylko o tobie.Powiedz jeszcze raz zero i skieruj paluszek n siebie.

Z idiotą nie porozmawiasz... Wegetuj sobie gdzieś tam daleko, ale skoro ojczyzna cie nie interesuje to po co wchodzisz na polskie fora i sie tu udzielasz?

kali01

Kali nie dyskutuj z takimi ludźmi jak ta Joanna. To jak rzucanie pereł przed wieprze...

użytkownik usunięty
tiggy1980

Nacjonalizm.....hmmm

Szanuje rózne orientacje polityczne pomimo,że przedtawiciele niektórych są....zostawmy to.
Pozdrawiam i dziękuje za przekrojowe ukazanie polskiego społeczeństwa.

Szkoda mojego czasu na rozmawianie z takimi imigrantami....
Nie pozdrawiam!!

użytkownik usunięty
kali01

A fora....polskie,i inne-wyobraź sobie ,że to jest właśnie demokracja ,która tak chwalisz:-)to własnie demokracja pozwala mi wchodzic gdzie chce :P

nacjonalizm?? nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz!!
Patriotyzm nie jest przyporządkowany dla narodu polskiego. Każdy uważa coś za swoją ojczyznę i to jest patriotyzm jeśli kochasz swój kraj (czy to Polska czy jak w twoim przypadku Irlandia)...

użytkownik usunięty
kali01

Brzmisz jak nacjonalista-mój kraj,najlepszy,daje za darmo....i ten tiggy jakiś. juz widze glany i czerwone szelki:P

Żartuję sobie teraz .Ale tak to zabrzmiało.
Wyjechałam z powodów politycznych i ekonomicznych.I nie ma prawa żeby mnie osadzać i oceniać.
Tak jak ja nie oceniam ciebie.
Dyskutujemy.Ja sie staram nie obrazać(chociaż palce swierzbia zeby napisać coś od serca :-))

użytkownik usunięty
kali01

a moze wolisz ksenofobię?W tym wypadku nietolerancja w stosunku do emigrantów :P

użytkownik usunięty

wpis obrażający uczucia Polaków

użytkownik usunięty
tiggy1980

który???czym obraziłam Polaków?

użytkownik usunięty
kali01

nazywanie rozmowcy idiota jest obrazliwe

użytkownik usunięty
nimportequi

A co masaz do powidzenia o filmie?Tez nie tolerujesz ,negujesz i obrażasz..Kiedy się zerka na twój profil na myślprzychodzi tylko jedno słowo-trolling

nimportequi

chyba że rozmówca (joasia) jest idiotą - wtedy to stwierdzenie faktu..

użytkownik usunięty
kali01

jakie mozliwości??drązę i pytam bo bardzo chcę,żebyś zrozumiał,że nie jestem anty patriotką.Po prostu myslę racjonalnie.
ja nie chce niczego od państwa-NIE CHCE
Chcę tylko zyć w miejscu gdzie dokładnie wiem ile płacę podatków i że owe podatki wracają do mnie w postaci pracy policji i innych służb.
I nie mów mi o wdzięczności i o walce bo członkowie mojej rodziny walczyli o demokrację a nie o totalitaryzm ,w którym sie urodziłam i dorastałam.
Pytasz mnie co zawdzięczam mojemu państwu?naprawdę chcesz wiedzieć?Samo zło.I wiem co mówie.
I nie nazywaj mnie zerem bo nie wiesz o mnie nic.
A Polska-zmieniaja sie wieprze u koryta.Pereł im nikt nie rzuca bo zostali mocno w tyle.

taaa irlandia jest rajem - tonącą zieloną wyspą....

kali01

Jesteś kolejną zgorzkniałą osobą, której w Polsce się nie udało i wyemigrowała, a teraz wszystkie żale i złości wylewa na Polskę...

użytkownik usunięty
kali01

Ależ ja nie mam do nikogo i niczego zalu!
Jest fajnie.
Nie ma znaczenia gdzie mieszkam,chcę zebyś to zrozumiał-moja ojczyzna jest tam gdzie moja rodzina,dzieci,facet.Moja mała ojczyzna to mój dom,bezpieczna przystań.
A Polska? nie odcina dię korzeni bi rzadne drzewo nie utrzyma sie na wietrze bez podpory i umrze .Nie wiem czy zrozumiasłes metafore,Mój dziadek był Polakiem i walczył i dumna jestem z niego. Rozumiesz to?To moje korzenie,polskie.

użytkownik usunięty
kali01

A wyemigrowałam bo mi pakowali do więzienia tego mojego dziadka kochanego.Bo potem nawet tych "darmowych "studów nie mogłam zacząć bo byłam jego wnuczką,eh,szkoda gadać.Było minęło.
Tak mi sie poukładało ,że wedrowałam po swiecie.
Ale na pewno nie jestem zerem:-)
I przykro mi jak wchodze na tp forum i widze tyle agresji.

Skoro na polskim forum podburzałaś i prowokowałaś brakiem patriotyzmu, a wręcz antypatriotyzmem, to spotkałaś się z takim odzewem. Jest tysiące emigrantów i większość z nich jednak jest patriotami mniejszymi lub większymi, a ci którzy nawet nie są to nie prowokują tego typu dyskusji. I nie ważne jest czy jesteś na forum polskim, niemieckim czy angielskim. Nie ważne czy mieszkałaś tu5 czy 50 lat, to kraj twoich przodków i nawet jeśli uważasz, że nie jestes mu nic winna, to przynajmniej nie mów o nim źle, bo w ten sposób bezcześcisz tez pamięć swojej rodziny...

użytkownik usunięty
kali01

Widzę,że niełatwo cie uspokoić.Popatrz obiektywnie i poszukaj zdania ,w którym mówię ,ze nie sznuję kraju ,z którego pochodzę.Gdzie ty dostrzegłeś brak patriotyzmu???Nie moge tego zrozumieć.
Wciąż uważam,ze kazdy człowiek,w tym Ty,zawdzięcza to co osiagnął tylko sobie.
Nie ma czegos takiego jak darmowa edukacja-żadne państwo na swiecie nie serwuje darmowej edukacji-jest ona finansowana z podatków obywateli----w tym TWOICH i twoich rodziców.Więc za wszystko z czego korzystamy w instytucji zwanej państwem płacimy-posrednio lub bezpośrednio.
Dlatego napisałam ,że nie zawdzieczam państwu niczego bo tamto państwo nie dawało mi nawet ochrony i utrudniało realizacje planów. Nie kocham tamtego państwa bo krzywdziło.I zadne Twoje epitety pod moim adresem tego nie zmienią -takie sa fakty.
Dziś przygladam sie co sie dzieje na polskiej scenie politycznej i ekonomicznek.Obserwuje tez kulture ,w tym polskie produkcje filmowe i opinie Polaków na temat filmów polskich i zagranicznych.Czytanie postów na tym forum daje przekrojowy poglad na temat polskiego społeczeństwa,którego nie oceniam-obserwuję.
W życiu codziennym róznie bywa-czasem polskie korzenie to powód do dumy,a czasem nie i tego nie jest niestety więcej.
Jedno od lat sie nie zmienia-nietolerancja,pasywność i zamknietość.

użytkownik usunięty

Nie wiem na co liczysz obrazając?że przytakne i powiem mea culpa.Niby dlaczego.Ja tylko chce godnie zyć.W tamtej Polsce tego nie znalazłam,tu tak.
Czasem tam wracam na chwilę,pozałatwiac sprawy,zamieść liscie z grobów i....z radością wracam tutaj,szczęsliwa ,że nie muszę na co dzień ocierać sie o smutek,złość i złosliwość. Że nie ja jestem dla urzedasa tylko on dla mnie .Bo tu urzędas doskonale rozumie ,że ma pensję z moich podatków.

użytkownik usunięty
kali01

o!teraz ja jestem winna cos krajowi!Qa to dopiero!

Naucz się szanować odmienność.Jak już się tego nauczą w Polsce do mocno do przodu ruszycie.

użytkownik usunięty
schiz

Polacy!Wstyd mi,że też jestem Polką kiedy to czytam.
Ale poziom!To pewnie te dobrodziejstwa krajowe ukształtowały takie egzemplarze.Świetna wizytówka Polski.Pogratulować

ocenił(a) film na 1

wpis obrażający uczucia Polaków