Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 487916
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Błagam!

ocenił(a) film na 8

Czytając niektóre posty, dostawałam białej gorączki! Ludzie! Porównujecie ten film do "28 dni później", "Resident evil", a nawet "The stand" Kinga. Ale "Jestem legendą" jest ekranizację książki Mathesona, która pierwszy raz zastała wydana w roku 1954! To z tej książki Romero zaczerpnął inspirację i nakręcił swa kultową serię o zombie. Ciężko, więc żeby ten film był o czym innym niż jest sama książka. "28 dni..." czy "Resident..." pojawiły się wcześniej w kinach. Ale "Jestem legendą" powstał w latach '50 XX w. w umyśle Mathesona, a potem pojawił się na kartkach książki.

ocenił(a) film na 8
xandrale_b

Potwierdzam i popieram w 100%.Kto nie wierzy niech sprawdzi.I wychodzi na to,że to cała reszta kopiowała pomysł Mathesona.

ocenił(a) film na 8
xandrale_b

W końcu ktoś o tym napisał, bo też dostawałem białej gorączki.

ocenił(a) film na 1
xandrale_b

Co z tego że film jest adaptacją jakiejś tam książki? Czy to czyni z niego lepszy film? Raczej nie...

ocenił(a) film na 8
Pafnucy_2

Może i nie czyni.Ale TA książka ma niezaprzeczalny wpływ na cały temat tego typu,to od niej zaczyna się całe kino o zombi.I przez to nie można twierdzić,że temat filmu jest ściągnięty jak to czyni wiele osób.