A ja dla odmiany polecę Wam ten film. Od razu, jeśli ktoś czytał tu recenzję pana Marcina Pietrzyka to według mnie jest to stek bzdur. Zgodzę się jedynie w kwestii nie do końca wykorzystanego potencjału scenarusza. Film wydaje się za krótki, a zakończenie nadchodzi nagle i szybko, na szczęście większość filmu trzyma w napięciu. Co do aktorstwa Smitha to uważam, że jest on baaardzo mocną stroną filmu. Dr Neville w jego wykonaniu jest naprawdę przekonywujący, nie wiem czemu wg p. Pietrzyka powinien być on bardziej żywy.
Natomiast fragment recenzji odnośnie "najbardziej rasistowskiego obrazu komercyjnego" i wspierania polityki Busha to już szczyt głupoty. Skąd w ogóle takie chore skojarzenia u pana recenzenta??
Nie wiele osób zwróciło tu uwagę na muzykę w filmie, a raczej praktycznie jej brak, co jest ciekawym i bardzo trafnym rozwiązaniem, które dodatkowo buduje klimat i napięcie.
Ogólnie polecam Wam obejrzeć Jestem Legendą, film ciekawy, trzymający w napięciu, a jednocześnie inny niż wszystkie. Polecam też ze względu na bardzo dobrą kreację Willa Smitha.