Po pierwsze chciałbym zaznaczyć że jest to moja prywatna opinia i że w niej MOGĄ POJAWIĆ SIĘ SPOILERY (informacje na temat fabuły filmu). Po pierwsze chciałbym skomentować recenzję tego filmu, krytyków filmowych. Jeden z nich napisał : (...) produkuje lekarstwo anty wirusowe (nie pytajcie dla kogo, skoro jest ostatnim człowiekiem) (..). To według mnie jest TROCHĘ bez sensu... jak to "dla kogo" ? Ten szanowny krytyk chyba przeczytał recenzje innych krytyków, a nie obejrzał filmu. Przecież w filmie były wyraźnie pokazane próby odkażenia tych "munatnów"... ale to nie ważne... według mnie film był bardzo udany. Will Smitch w tym filmie zagrał idealnie. W moim prywatnym rankignu "najlepiej zagranych postaci" jest na drugim miejscu (zaraz po Johnie Deepie i "Piratach z Karaibów") Scenariusz jest ciekawy, ale widać niezgodności z trailerami, np. trailery przedstawiały go jako ostatniego człowieka na ziemi. A co?? Anna lub Ethan to już nie człowiek?/ HE HE. Druga sprawa: efekty specjalne... nie było ich dużo, ale naszczęście
były całkiem sympatyczne. A i koniec był zaskakujący, ale go nie zdradzę (nie wszyscy chcą wiedzieć jak się film skończy). Według mnie film był bardzo udany, i godny polecenia.