PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486824
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

nie wiem czy tylko ja to zauważyłam, że ten przywódca zmutowanych ludzi chciał się zemścić, bo ten doktor złapał jego partnerkę, czy jakkolwiek to nazwać, czego już doktor nie widział.
to trochę przerażający film, ale też smutny.
w każdym bądź razie warty obejrzenia.

muahhh

No oczywizda, że zachowanie przywodcy mutantów zadaje kłam wypowiedzi głownego bohatera, że w mutantach zanikły wszelkie ludzkie odruchy. Przecież zaplanował pułapkę na Willa, chciał się zemścić itp. Ale brak logiki w tym filmie bardzo mi przeszkadzał: psy mutanty?! A czemu nie atakują ludzkich mutantów (przecież to inny gatunek)? Jak to możliwe, że mutant rozbija własnym ciałem szkło pancerne? Rzoumiem, że jest wściekły ma maksa, ale fizyka i biologia mają swoje prawa... Raczej by się rozbił na kaszankę, niż w ten sposób sforsował taką ścianę. Kolejna, typowa produkcja made in hollywood, ckliwa, z happy endem gloryfikującym american style of life (kościelny dzwon w osadzie jak fort z czasów osadnictwa)...

ocenił(a) film na 8
muahhh

Przecież on porwał mutantów bardzo wielu i co miał mówić w notatniku, że zabija rozumne i w jakiś sposób lubiące się istoty, już to że mówicie "przywódca mutantów", zadaje kłam teorii o zaniku instynktów! Chciał wierzyć że są bezrozumne i tyla... Jak w laboratorium zabijam sto myszy, to też wolę nie mysleć, że najpierw je hodowałem i karmiłem... Dlatego go rozumiałem.