Jestem taka piękna!

I Feel Pretty
2018
6,1 42 tys. ocen
6,1 10 1 42016
5,0 23 krytyków
Jestem taka piękna!
powrót do forum filmu Jestem taka piękna!

bez względu, czy jest zabójczo piękny, niezwykle inteligentny, czy obłędnie bogaty. Każdy może mieć swoja słabszą stronę, kompleks, który będzie go uwierał niczym ziarno piasku w bucie.
I wg mnie o tym jest ten film. Nie o stereotypach, że jak inteligentna to brzydka, a jak ładna to głupia.
Renee nie była przecież brzydactwem. Nie była tez jakoś wybitnie inteligentna, tzn. nie przekraczała norm ;) Była bystra, dowcipna, błyskotliwa. Ale czy to korelowało z jej przeciętnym wyglądem? Nie. Bo ja stała się „piękną” w tej kwestii nic się nie zmieniło. Oprócz tego, ze nabrała pewności siebie.
Tak samo Avery. Nie była głupia, bo była piękna. Postrzegała siebie przez prymat stereotypu. A przecież skończyła dobre studia, prowadziła firmę i była na tyle bystra, ze zatrudniła Renee. Jej głos też nie wpływał na jej inteligencje. Podobnie jak ładna buzia i blond włosy.
Koleżanka z siłowni, która rzucił facet, szok, bo przecież piękna była, przyznała się, ze ma niska ocenę, bo jest …. głupia. Ładna = głupia.
Kochani, nie dajmy się wcisnąć w stereotyp.
Wbrew pozorom, to film z przesłaniem.
I szacun dla Amy, za dystans do swojej osoby.