PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96730
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

mniej niż 0

ocenił(a) film na 1

przeciętny, amerykański gniot, którego zadaniem jest wyciągnąć trochę kasy za gówniane efekty nijak nie objawiające się w 3D
zero fabuły, zero oryginalności, powielone pomysły z wielu innych filmów, szkoda było kasy i czasu na taki szajs, dla dzieci do lat 10 i umysłowo opóźnionych, pewnie wielu takich jest w naszym społeczeństwie patrząc na oceny filmu.

użytkownik usunięty
Rahabiel

Z Fassbenderem widziałem 300, X-Menów i Bękardy. Eden Lake pewnie obejrzę skoro on tam występuje, ale najpierw muszę wyhaczyć Głód oraz Wstyd, na który mam zamiar się wybrać o ile pieniądze mi nie wyparują. Generalnie jest to młody aktor i nie ma za dużo filmów, chyba zdąrzę wszystko nadrobić :)

ocenił(a) film na 7

Eden Lake leciał niedawno na HBO. Bardzo mi się podobał. Oczywiście filmy które wymieniłeś też widziałem. Każdy na swój sposób świetny. Fassbender gra też w Prometeuszu. Czekam na premierę.

użytkownik usunięty
Rahabiel

X-Men zrobił na mnie kolosalne wrażenie, nie ukrywam :)

Na Prometeusza też czekam, w ogóle cieszy mnie perspektywa współpracy Fassbendera ze Scottem, bo Crowe to dla mnie drewno i dobrze, że tamten go zastąpił.

Ale i tak czekam aż ten Carter wyjdzie na dvd bo 3D mnie za bardzo wkurza a wmultikinie nie ma w ogóle pokazów 3D. Podobno tylko Transformers 3 miał fajne 3D, ogólnie to z tym trójwymiarem to lipa i nabijanie kasy na frajerach.

ocenił(a) film na 7

Ja byłem na Transformers 3 i ogólnie byłem tym filmem rozczarowany. Nie samym 3D, a bardziej fabułą. Te roboty to chyba nie moja bajka. Jedynka mi się jeszcze podobała, ale dwójka i trójka są moim zdaniem przeładowane, akcją i efektami. Tego Cartera grają też pewnie w formacie 2D.

użytkownik usunięty
Rahabiel

W TF3 prawie nie ma fabuły, przez to jest najgorszą odsłoną. Ale i tak jakoś lubię te filmy mimo ich debilnego humoru i pompatyczności. Dwójkę jeszcze oceniam na 8/10 bo jakaś fabuła tam jest, która pchnie akcję do przodu. Ogólnie to trochę narzekam jeydnie na trójkę, ale jedno trzeba jej przyznać - jako film inwazyjny jest w dechę ;)

ocenił(a) film na 7

"Batlleship: Bitwa o Ziemię" też będzie czymś w tym stylu. Tak to jest jak producenci zabawek "HASBRO" biorą się za robienie filmów.

ocenił(a) film na 7

X-men: Pierwsza klasa, i Geneza planety małp to moim zdaniem dwa najlepsze blockbastery 2011 roku. Transformers 3, Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach, i ostatni Harry Potter to filmy słabsze, mimo że zarobiły o niebo więcej.

użytkownik usunięty
Rahabiel

Genezę mam w 'chcę obejrzeć'. W ogóle wstyd się przyznać, ale nie widziałem nigdy żadnego filmu z serii Planety Małp.

Piraci byli słabi, ale przez miłość do serii oceniłem na 7/10, Potter był najlepszy z wszystkich części bo nie był nudny - 6/10. TF3 to dobrze przeprowadzona inwazja i tyle.

Jestem ciekawy jak Carter sobie poradzi, bo jest mocna konkurencja w postaci chociaż nowego Mrocznego Rycerza.

ocenił(a) film na 7

To prawda "Harry Potter i insygnia śmierci, część II" był najlepszy z całej serii, może na równi z Więźniem Azkabanu, ale mimo to X-men.... i Geneza.... podobały mi się bardziej. Podniosłem też ocenę ostatnim Piratom....Nie zmienia to jednak faktu że są najsłabszą częścią cyklu.

użytkownik usunięty
Rahabiel

Z blockbustetrów 2011, które widziałem tworzy się taki ranking:

1. X-Men Pierwsza Klasa 10/10
2. Super 8 8/10
3. Transformers Dark of the Moon 7/10
4. Piraci z Karaibów Na Nieznanych Wodach 7/10
5. Thor 7/10
6. Harry Potter i insygnia śmierci część 2 6/10
7. Kapitan Ameryka 5/10

Nowym Piratom wszystko już wyżygałem w ostatniej recenzji, Genezę obejrzę bo wszyscy mówią o niej dobrze/bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 7

Kapitan Ameryka faktycznie najsłabszy. Były jeszcze Szybka 5, Któraś tam część Zmierzchu, i Jestem numerem cztery.

użytkownik usunięty
Rahabiel

FF nie dokończyłem i raczej już nie dokończę, za dużo jak dla mnie tych blockbusterów. Może kiedyś obejrzę najnowszy Zmierzch bo nie mogę pogardzić dobrą komedią.

ocenił(a) film na 7

Narka idę spać. Do jutra.

ocenił(a) film na 7

Rodriguez nie wiem czy wiesz ale podpisałeś na siebie wyrok hahaha :))

Jak Buttle - Krytyk z Bożej łaski zobaczy Twój ranking to suchej nitki na Tobie nie zostawi :)

Z tej siódemki tylko 3 filmy widziałem. Super 8, Thor'a i Kapitana Amerykę. I przyznaję KA jest najsłabszy. :)

użytkownik usunięty
kasado

Wisi mi co ten śmieszny troll nabazgroli. Oceniam filmy na tyle na ile uważam, że zasługują a jak coś mu się nie podoba to naprawdę nie wiem jak mogę mu pomóc ;)

użytkownik usunięty

A tak poza tym prawdziwi znawcy oraz znaffcy filmowi nie wysiadują na forach takich durnych filmów tylko piszą jakieś przeintelektualizowane sentencje o Almadovarze czy kimśtam innym.

ocenił(a) film na 7

Dobrze gada. Wódki mu dać! ;)

"Prawdziwi znawcy" widzę że wiesz o tym tyle co mówisz, a sęk jest taki że nie ma znawców bez psychologów i znawców rynku, jak już o tym mówisz podaj jakieś przykłady ale nie w sensie filmowym i heroicznym, bo trzeba być pajacem żeby wierzyć że na ekranie kina ogląda się niezależną produkcję, która pochodzi wprost z serca jego rezysera, gdyby tak było nie mielibyśmy takiej miazgi w efektach specjalnych, dalej to dopowiedz sobie sam...

ocenił(a) film na 5

Szacunek za jasne określenie po co służą te oceny na filmwebie. Mam dwóch znajomych: jeden po doktoracie, jeden przed z filmoznawstwa i opbydwaj np. uważają, że nowi X-meni film miazga, a co jak co gwarantuje, że oni na filmach sie znają. Nie daj się pseudo znawcom, którzy uwazają, że film musi być o dramacie wielodzietnej rodziny ukazanej przekrojowo przez trzy pokolonia, gdzie córka ma dziecko z bratem i wyszła z tego drukarka hp inaczej to film komercha i dla nastolatków.

Co do Johna Cartera jako osoba, która dałaby podobne oceny filmom (może poza Transformersami i Piratami) to odradzam wprost odwiedzenia kina. Nie zobaczysz niczego nowego czy oryginalnego - lepiej poczekać poprostu na dvd, bo nawet jako prosty film, który ma zachwycić oko i zrelaksować człowieka na parę godzin Carter niestety zawodzi.

ocenił(a) film na 3
wingtsun

popieram w całej rozciągłości... Brak efektów 3D na filmie 3d, ogólnie nudaaaaaaaaaaaaaaaa, schemat oklepany do bólu......3 dałem za psa... tak byłoby 1....

ocenił(a) film na 4
wingtsun

Jak to ktoś określił "śmiertelnie nudny". Potwierdzam, wieje nudą.