John Doe: Samozwańczy strażnik

John Doe: Vigilante
2014
6,7 8,9 tys. ocen
6,7 10 1 8926
John Doe: Samozwańczy strażnik
powrót do forum filmu John Doe: Samozwańczy strażnik

Ale kupsztal

ocenił(a) film na 2

Po prostu głupi. W dodatku źle zagrany i mało inteligentny. Żeruje na niskich instynktach, a raczej próbuje żerować, i dla takiej właśnie widowni jest przeznaczony - niskiej. Zdecydowanie odradzam, bo jest głupi.

ocenił(a) film na 7
florianf

"Glupia" jest co najwyzej Twoja ocena i uzasadnienie. Nie jest to ambitne kino, ale zeby 2? Oceniajmy filmy objektywnie, nie tylko przez pryzmat - podoba sie badz nie.

ocenił(a) film na 7
corsa90

obiektywnie*

ocenił(a) film na 2
corsa90

Mnie się ten film nie podobał, ale nie podobał mi się, bo był głupi. Prymitywny, przewidywalny, odtwórczy, próbujący szokować widza, ale wszystkie te chwyty powielane już milion razy. W dodatku - co uważam za szczególnie niskie - żerujący na prymitywnych odruchach do zemsty, które przeżywa większość ludzi, więc twórczy pewnie liczyli na to, że się podoba rzeszom i zarobią ta tym prymitywnym popędowym gównie kasiorę. No i jak się okazuje, rzeczywiście niektórym przypada do gustu. Żenujące, że podoba się ludziom film, który aż kapie od braku czegokolwiek oryginalnego.

ocenił(a) film na 7
florianf

Czesciowo sie z Toba zgodze, nie wyroznil sie niczym szczegolnym, ale tez nie byl beznadziejny. Ja ocenilem go pod wzgledem gatunku, moze troche zawyzylem, ale ogladalo sie przyjemnie, niby te same chwyty, przewidywalnosc, ale jednak cos w sobie mial. Szczerze, to ciezko teraz zeby kino amerykanskie/australijskie bylo oryginalne, wezmy na przyklad "Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych", doslawnie kopia "13 dzielnicy", nawet glowny aktor ten sam. To wg mnie zasluguje na najnizsze oceny. Wszystko teraz robione jest pod komercje, dlatego takie filmy ogladam dla odmozdzenia, a dla przyjemnosci kino europejskie.