John Doe: Samozwańczy strażnik

John Doe: Vigilante
2014
6,7 8,9 tys. ocen
6,7 10 1 8926
John Doe: Samozwańczy strażnik
powrót do forum filmu John Doe: Samozwańczy strażnik

Sam pomysł tego filmy był świetny moim zdaniem, przez cały czas jego trwania na prawdę myślałem, że będzie on godny polecenie, jednak na samej końcówce bardzo mocno się zawiodłem. Wyglądało trochę tak jakby prudecenci nie mieli albo chęci, albo pieniędzy, albo pomysłu jak dokończyć ten film, żeby zwarł się w spójną całość, a szkoda, bo miał ogromny potencjał. Generalnie nie polecam.

ocenił(a) film na 6
JubyXziom

Odniosłem to samo wrażenie.
Końcówka tragiczna.
Teraz jakaś organizacja równie poje.... mścicieli ma Johna i będą go wychwalać i czcić mordując kolejnych bandytów. W końcu zamordują niewinnego lub będą krzywdzić za drobne przestępstwa. Tak jak opisała to kobieta w wywiadzie.
Sam John Doe zabijał tylko recydywistów i kompletnych porąbańców. Tych którzy kryjąc się pod sutanną, maską jednego z najlepszych dziennikarzy itp. czynią zło. Zabijał tych, którzy nigdy by się nie zmienili. Bo ile razy można dawać komuś szansę? 95 wyroków? Jaja jakieś.
Końcówka o wiele lepiej by wyglądała gdyby to bandyci chcieli sami zabić Johna. Albo gdyby po prostu podano wyrok. Moim zdaniem uniewinniający. Potem debata w tv, zmiana prawa i polityków itp.
Swoją drogą pokazano morderstwa wyłącznie zwyrodnialców, psycholi. A co z mafią? Złodziejami? Kimś kto zabił niewinnych okradając bank?
Brakuje mi tego w filmie. Choć taki złodziej może rzeczywiście się zmieni i pożałuje swych czynów... a pedofil będzie pedofilem. Tak jak pedał jest pedałem. Tego się nie leczy. Tacy się rodzą. Kuracja hormonalna? Równie dobrze można uznać, że ja jako hetero jestem zagrożeniem dla LGBT i hormonalnie mnie zmienić w kobietę bądź homosia.
Dlatego każdy pedofil powinien w kajdanach budować autostrady bez szansy na jakiekolwiek leczenie.