John Wick 2

John Wick: Chapter 2
2017
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116285
6,9 50 krytyków
John Wick 2
powrót do forum filmu John Wick 2

Czy jest jakaś logika w motywacji Santino D'Antonio? Zlecił Johnowi zabicie własnej siostry, aby zająć jej miejsce w Radzie, a później zleca zabójstwo na Johna jako akt zemsty za wykonanie zadania? Na początku powiedział że nie chce osobiście zabijać Gianny bo ją kocha, co wtedy uznałem za zwykłą ironię, ale potem facet faktycznie miał żal za jej śmierć? Facet zapomniał że sam slecił zabójstwo własnej siostry?

Też motywacje Johna Wicka są jakoś mało precyzyjne. Antonio mu grozi że zniszczy jego dom, czego John jest raczej w 100% pewien ale i tak odmawia zlecenia, poczym Włoch faktycznie niszczy jego dom i potem Wick decyduje się przyjąć zlecenie? Winston powiedział że nie wolno mu zabijać dłużnika z którym wiąże Signum, ale po jego zrealizowaniu już nic go nie ogranicza. Czy to znaczy, że John Wick od początku planował zabicie Antonia jako zemstę za... zniszczenie domu? Za to że zrobił dokładnie co wyraźnie powiedział że zamierza zrobić jeżeli nie spełni swojego długu?

szmyrgiel

Niestety logiki w dwójce trudno doszukiwać ;) - I ja rozumiem stylistyka komiksowa, jest więcej i szybciej tylko to nie wyjaśnia jak sam zauważyłeś głupotek w fabule - Trudno mi wiec ocenić film pozytywnie cóż nie wiem jak jest w tej kwestii z trójką, jednak po dwójce mocno się zawiodłem i jeżeli obejrzeć trójkę to tylko w necie ;)