Jest akcja od początku do końca , napie....anka non stop jak ktos lubi moze sie podobac.
Sceny mocno nierealne,które ja traktuje całkowicie rozrywkowo,przez co film ogląda sie bardzo dobrze.
Licze na kolejną czesc i prequel czesci pierwszej :)
Tylko zauważ, że "John Wick" z 2014 miał tylko dobre recenzje i przyzwoite oceny widzów.
A druga część zbiera wyższe oceny widzów i krytyków. Rzadka sytuacja przy sequelach.
John Wick 2014... imdb 7.2....Metascore 68
John Wick 2 2017 imdb 8.6....Metascore 75
Ocena widzów spadnie, bo film świeży, ale i tak będzie znacznie wyższa niż pierwszej części.
A to zdarza się niezmiernie rzadko. W 99% przypadkach 1 część jest najwyżej ceniona i oceniana.
Zdziwiła mnie też tak wysoka ocena recenzji "naekranie" -9/10
Ten recenzent jednak często zawyża oceny filmów więc trzeba traktować z przymrużeniem oka.
https://naekranie.pl/recenzje/john-wick-2-recenzja-filmu
Na film wybieram się w przyszły weekend. Widziałem pierwszą część i oceniam na 7/10.
Przyzwoite kino akcji, ale do najlepszych filmów tego gatunku brakowało dużo.
Twoim zdaniem druga część rzeczywiście jest lepsza od pierwszej tak wyraźnie ?
Moim zdanim druga czesc jest conajmniej tak dobra jak pierwsza.
Wiadomo oczywiscie ze kazdy ma swój gust.Dla mnie obie czesci są zajebiste.
Jesli chodzi o zawyzanie przez kogos ocen
to zauwazyłem ze ja sam czesto zawyzam oceny widząc jak maruderzy kiepko oceniają dobre filmy.Zwłaszcza na filmwebie bo na imdb moim zdaniem jest mniej hejterów.
Stare, a bardzo dobre filmy z lat 1935-1970 na
imdb między 2001, a 2016 rokiem straciły średnio 0,2-0,3 na ocenie.
Zwłaszcza te znane filmy typu Philadelphia story 1940, Wszystko o Ewie 1950, Okno na podwórze 1954,
osiem i pół 1963, Persona 1966 itp.
Ale zgadza się, że na imdb dobre filmy zawsze mają dobre oceny. Średniaki oceny średnie.
A słabe filmy słabe oceny. Na filmweb często dobre, średnie i słabe filmy mają podobne oceny.
Zdarza się, że filmy wybitne mają bardzo przeciętne oceny lub słabe.
Dwojka lepsza i koniec:-) Mozna powiedziec, ze to niby to samo.... ale jednak wiecej i lepiej.
Cos w stylu Expendables, ktos kto spodziewa sie glebokiej fabuly, niebanalnych dialogow, zlozonych portretow psychologicznych bohaterow etc. bedzie zawiedziony.
Z drugiej strony jezeli ktos spodziewa sie ww. idac do kina na film typu Expendables, czy John Wick, to sorry...;-)
JW podobal mi sie tez ze wzgledu na ogolna estetyke, po prostu przyjemnie bylo ogladac bohaterow, wnetrza, aranzacje wszystkich scen, swietnie pasujaca sciezka dzwiekowa etc. Uczta dla zmyslow, relaks dla umyslu:-) I tym ma byc ten film w mojej opinii.
Moim zdaniem obie części są na bardzo podobnym poziomie realizacyjnym i jakościowym ,żadna z części nie wybija się znacząco .Z tym że w pierwszej części John Wick miał lepszych i bardziej charyzmatycznych przeciwników /antagonistów np Viggo ,Marcus ,Pana Perkins itd Tego zabrakło w 2 części .
Film traci ze względu na absurdalny wręcz debilny konflikt pomiędzy Neo a Cassianem.
Powód do bijatyki zawsze jest dobry ale tak głupiego jeszcze nie widziałem w kinie.