John Wick 2

John Wick: Chapter 2
2017
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116280
6,9 50 krytyków
John Wick 2
powrót do forum filmu John Wick 2

Jest akcja od początku do końca , napie....anka non stop jak ktos lubi moze sie podobac.
Sceny mocno nierealne,które ja traktuje całkowicie rozrywkowo,przez co film ogląda sie bardzo dobrze.
Licze na kolejną czesc i prequel czesci pierwszej :)

kuchorzyk85

Tylko zauważ, że "John Wick" z 2014 miał tylko dobre recenzje i przyzwoite oceny widzów.
A druga część zbiera wyższe oceny widzów i krytyków. Rzadka sytuacja przy sequelach.

John Wick 2014... imdb 7.2....Metascore 68
John Wick 2 2017 imdb 8.6....Metascore 75
Ocena widzów spadnie, bo film świeży, ale i tak będzie znacznie wyższa niż pierwszej części.
A to zdarza się niezmiernie rzadko. W 99% przypadkach 1 część jest najwyżej ceniona i oceniana.

Zdziwiła mnie też tak wysoka ocena recenzji "naekranie" -9/10
Ten recenzent jednak często zawyża oceny filmów więc trzeba traktować z przymrużeniem oka.
https://naekranie.pl/recenzje/john-wick-2-recenzja-filmu

Na film wybieram się w przyszły weekend. Widziałem pierwszą część i oceniam na 7/10.
Przyzwoite kino akcji, ale do najlepszych filmów tego gatunku brakowało dużo.

Twoim zdaniem druga część rzeczywiście jest lepsza od pierwszej tak wyraźnie ?

ocenił(a) film na 10
returner

Moim zdanim druga czesc jest conajmniej tak dobra jak pierwsza.
Wiadomo oczywiscie ze kazdy ma swój gust.Dla mnie obie czesci są zajebiste.
Jesli chodzi o zawyzanie przez kogos ocen
to zauwazyłem ze ja sam czesto zawyzam oceny widząc jak maruderzy kiepko oceniają dobre filmy.Zwłaszcza na filmwebie bo na imdb moim zdaniem jest mniej hejterów.

kuchorzyk85

Stare, a bardzo dobre filmy z lat 1935-1970 na
imdb między 2001, a 2016 rokiem straciły średnio 0,2-0,3 na ocenie.
Zwłaszcza te znane filmy typu Philadelphia story 1940, Wszystko o Ewie 1950, Okno na podwórze 1954,
osiem i pół 1963, Persona 1966 itp.

Ale zgadza się, że na imdb dobre filmy zawsze mają dobre oceny. Średniaki oceny średnie.
A słabe filmy słabe oceny. Na filmweb często dobre, średnie i słabe filmy mają podobne oceny.
Zdarza się, że filmy wybitne mają bardzo przeciętne oceny lub słabe.

kuchorzyk85

Dwojka lepsza i koniec:-) Mozna powiedziec, ze to niby to samo.... ale jednak wiecej i lepiej.
Cos w stylu Expendables, ktos kto spodziewa sie glebokiej fabuly, niebanalnych dialogow, zlozonych portretow psychologicznych bohaterow etc. bedzie zawiedziony.
Z drugiej strony jezeli ktos spodziewa sie ww. idac do kina na film typu Expendables, czy John Wick, to sorry...;-)
JW podobal mi sie tez ze wzgledu na ogolna estetyke, po prostu przyjemnie bylo ogladac bohaterow, wnetrza, aranzacje wszystkich scen, swietnie pasujaca sciezka dzwiekowa etc. Uczta dla zmyslow, relaks dla umyslu:-) I tym ma byc ten film w mojej opinii.

ocenił(a) film na 9
returner

Moim zdaniem obie części są na bardzo podobnym poziomie realizacyjnym i jakościowym ,żadna z części nie wybija się znacząco .Z tym że w pierwszej części John Wick miał lepszych i bardziej charyzmatycznych przeciwników /antagonistów np Viggo ,Marcus ,Pana Perkins itd Tego zabrakło w 2 części .

bradock

No to zobaczę co w trawie piszczy za kilka dni :)

ocenił(a) film na 9
returner

Ok ,to życzę miłego seansu :)

ocenił(a) film na 6
kuchorzyk85

Film traci ze względu na absurdalny wręcz debilny konflikt pomiędzy Neo a Cassianem.
Powód do bijatyki zawsze jest dobry ale tak głupiego jeszcze nie widziałem w kinie.

ocenił(a) film na 7
kuchorzyk85

Mam pytanie. Czy przemoc jest bardzo krwawa, czy jak w pierwszej części(tam nie była bardzo brutalna). Proszę o odpowiedź.