PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580478}

Johnny English Reaktywacja

Johnny English Reborn
2011
6,4 61 tys. ocen
6,4 10 1 61097
4,8 20 krytyków
Johnny English Reaktywacja
powrót do forum filmu Johnny English Reaktywacja

Tak jak w pytaniu, nie wiecie czy będzie polski lektor jak Johny Englisch wejdzie do
polskich kin? Trochę było by głupio jakby nie było ... :)

Vaylander

Swoją drogą dobrą jakość wprowadził do telewizji Canal+. Nie wiem jak na innych platformach (chodzi mi tu generalnie o np Polsat Film którego nie mam) ale premiery telewizyjne na Canal+ można oglądać tak z lektorem jak i z napisami. Wystarczy podczas filmu jeden przycisk pilota. Zapewne na HBO jest podobnie. Jak ktoś ma zatem dobry sprzęt w salonie, czy to audio czy video, może się czuć jak w prawdziwym kinie.

ocenił(a) film na 8
toporminator

Tak i nie tylko premiery, na Polsacie czy TVN-ie możesz sobie włączyć lub wyłączyć napisy ;)

twardziel100

Ja uwielbiam lektora, często czytam książki i filmy dokumentalne raczej oglądam z napisami. Lektor jest dźwiękiem napisów, to tak jakby ty czytałeś, ale jednak jak ty tylko czytasz napisy skupiasz się na dole obrazu nie na obrazie. Dlatego często wychodząc z kina więcej pamiętasz tylko co tam mówili, a co się działo już jest trochę słabiej zapamiętywane. Jakby wybrać dubbing jest jeszcze gorzej, bo on strasznie oszpeca dźwięk filmu i jego oryginalność, dlatego idąc do kina wybieram tylko napisy. Nie ma innego wyboru niestety!

LordWieslaw55

Dubbing psuje w dużej mierze jakość dźwięku, jego odcień i dlatego napisy, lektor będą od niego wiele lepsze, dla tych, którzy cenią sobie oryginalność. Bynajmniej ja do tych osób należę.

Vaylander

Ja już się przyzwyczaiłem że czasami zamiast "oh yes, yes, yes f**k me hard !!" słyszę: "Oh ja, ja, ja fick mich fest !!"