PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817417}
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122803
7,1 105 krytyków
Jojo Rabbit
powrót do forum filmu Jojo Rabbit

jojo g....wno

ocenił(a) film na 3

Parę dni temu #zostając_w_domu trafiłem na dokument na National Geographic  SSmani opowiadali jak to jako dzieci zostali zwabieni i oszukani przez Hitlera. Właściwie to się znaleźli w SS przypadkiem. To straszne ze National Geographic wyświetla takie brednie. Dokument był francuski - brakowało tam opowieści tylko o mitycznym heroizmie francuskiego ruchu oporu i rządu Vichy. Tego typu brednie mogą powstawać bo ludzie nie znają historii.Oscar dla "jojo g...ówno" to kolejny dowód jak lewactwo zakłamuje historię. Problem z tym filmem jest znacznie bardziej złożony. Prawdopodobnie Akademia zachwycila się filmem bo ten wyśmiewa "nazistów" i przedstawia ich w grotesce. Oglądając ten film zwłaszcza młode pokolenie odniesie wrażenie że wojna była śmieszna, naziści to głupki, Żydzi co prawda ukrywali się w ścianach ale jak trzeba było to mogli nakopać "nazistom" w każdej chwili do tyłka no i dobrzy Niemcy ukrywali Żydów. Istna paranoja.. No tak... jojo był paranoikiem. To mi wygląda na schizofrenie paranoidalną. Widzi miłego Hitlera z którym ucina sobie pogawędki. Film ten robi krzywdę Żydom, Polakom, wszystkim ofiarom Niemców. II wojna światowa nie była groteską, SS nie byli klaunami w czarnych garniturkach, którzy prześladowali Niemców a kapitani Wermachtu nie pomagali ukrywać Żydów.Dla mnie Oscar dla tego filmu to skandal choć rozumiem jaką intencją się kierowano. Niemcy wiele wydali pieniędzy i wiele zrobili aby przez dekady wmówić światu że to byli "Naziści" a nie Niemcy, którzy do spółki z Polakami zrobili krzywdę światu. I właściwie naród niemiecki jest ofiarą.Adolf Hitler nie dokonał przewrotu - wygrał wybory w demokratyczny sposób. Jest mnóstwo kronik filmowych aby zobaczyć jak fanatycznie Niemcy kochali swojego Fuhrera. Pochodzę z Gdańska. Do dziś przyjeżdżają wycieczki starych Niemców, którzy z nostalgią wspominają lata III Rzeszy i traktują Gdańsk jako niemieckie miasto, które nigdy nim nie było (poza okresem III Rzeszy) Ostatnio jest też głośno o skandalicznym wyroku sądu ( niby polskiego), który ukarał Polkę za to że nagrywała Niemca i jego nazistowskie poglądy.Jojo g...no to groteska, która robi sieczkę w głowie młodym pokoleniom. Lewacy myślą że to wyśmiewanie nazizmu. A to jest malowanie nazizmu na tęczowe barwy. Może dlatego że NSDAP i Hitler był socjalistą...

ocenił(a) film na 7
magik30

fajne skrzydełka, polecam film na yt w którym grzegorz braun tłumaczy prawdziwe znaczenie gwiezdnych wojen

ocenił(a) film na 8
magik30

O Boże jakie bzdury piszesz...

ocenił(a) film na 3
baker89

Szczęść Boże - jeśli zamierzasz polemizować - ARGUMENTY.
Jeśli jesteś lewakiem - to rozumiem ze to cała twoja wypowiedź.

ocenił(a) film na 8
magik30

Panie, wszystko do czego nie sięga Twój mały rozumek nazywasz lewactwem - sorry ale nie jesteś wart mojego czasu i czasem postaraj się rozszerzyć swoje horyzonty poza swoją nienawiść to może zrozumiesz o czym jest ten film i że świat nie jest taki szary i smutny jak ty go widzisz.

ocenił(a) film na 8
magik30

Ale smutne jest takie kurczowe trzymanie się przeszłości i na siłę przenoszenie jej na teraźniejszość... A wiesz ze chrześcijanie gwałcili, mordowali, nabijali na pal, palili na stosie w imię boga? A teraz robią z siebie najcudowniejsza i pokójowa religie - to ci nie przeszkadza?

ocenił(a) film na 3
baker89

jak ja kocham te lewackie stany świadomości.... :). Nie nadaje się do rozmowy wiec nie poświecisz mi czasu na dyskusje - poszerzyć mam swoje horyzonty. Znów ogólniki. Jak na lewaka przystało - nie potrafisz wyrazić swojej opinii w sposób jasny i sensowny. I jeszcze te słowa o nienawiści... Jestem faszystą prawda ?? atakuje tych biednych niemców. Poszukaj w gooogle kto to napisał - Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości. Podejrzewam że nie widzisz zależności przyczynowo skutkowej.

Co do twej typowej lewackiej wycieczki na temat religiii. To tak wiem. Najwidoczniej chrześcijanie się ogarneli a Islam robi to dalej co robił wieki temu. Natomiast nie przypisywałbym tego religii a człowiekowi jako istocie , która dąży do samozagłady.

A wiesz ze lewica wynazła dwa najbardziej zabójcze ideologie w historii świata ?? faszyzm i komunizm :)

ocenił(a) film na 8
magik30

Ale musisz mieć smutne i nudne życie  :*  trzymaj się kochany :D

ocenił(a) film na 5
magik30

Cieszę się, że nie tylko ja na to zwróciłam uwagę, bo niestety u wszystkich znajomych pełen zachwyt nad filmem i nikt nie widzi podprogowego przekazu.

ocenił(a) film na 3
shederriere

pocieszyłeś mnie ze są jeszcze ludzie, którzy nie mają wypranego mózgu przez tvn