6,7 201 tys. ocen
6,7 10 1 201043
5,1 16 krytyków
Jumper
powrót do forum filmu Jumper

Główną zaletą tego filmu jest ciągła akcja. Sceny akcji i efekty specjalne stały na całkiem przyzwoitym poziomie (w którymś momencie zauważyłam nawet, że w momencie teleportacji ciało zostało już "przeniesione" a czubek głowy pozostał na swoim miejscu - rozbawiło mnie to :)). Gra aktorska bardzo dobra - Max Thieriot w roli młodego Davida był szalenie wiarygodny ale sam Hayden - chyba jednak przerost formy nad treścią, tak bym to nazwała. Postać Griffina wprowadziła z kolei trochę humoru. Zraziła mnie tylko pod koniec Kristen "o minie zbitego psa" Stewart. Aha, i jeszcze za duży plus uważam podobieństwo młodych aktorów do ich dorosłych wersji.
Nie rozumiem tylko dlaczego Roland przeżył - David po prostu zostawił go w miejscu, z którego nie mógł uciec. Wyglądało to tak jakby starano unikać się zbyt dużej ilości krwi na ekranie i dlatego go nie zabito.

Ogółem film b. dobry, z czystym sumieniem 8/10. Czekam na drugą część!

ocenił(a) film na 7
Ewi

Zgadzam się! Mnie też zaskoczyło jak świetnie dobrano młodszych aktorów. Zdenerwowała mnie Kristen, ona chyba w każdym filmie po prostu gra tak samo niezależnie od roli. Wydaje mi się, że Ronald przeżył po to by zostawić miejce na część drugą, może scenarzysta nie miał jeszcze dokładnej wizji na sequel i zostawił sobie otwartą bramkę. Hayden dużo bardziej podobał mi się w Przebudzeniu, ale i tu nie zrobił jakieś tragicznego wrażenia. Denerwowało mnie tylko miotanie się Millie. Dziewczyna nic nie wiedziała, nie miała ciągle o niczym pojęcia, nawet nie domyślała się niczego i to mi jakoś nie pasowało...

Podsumowując! Film godny uwagi, nie nudzi się, bo nie jest zbyt długi, dobrze zrobiony. Polecam! daję 8/10! :)