6,7 201 tys. ocen
6,7 10 1 201042
5,1 16 krytyków
Jumper
powrót do forum filmu Jumper

No dobra, film ujdzie...taki typu 'lekki, latwy i przyjemny'. Fabula jakos nie zaskakuje specjanie, efekty w normie...no luz. bez szalu, ale milo sie patrzylo. szczegolnie na J. Bell'a :D [mrrrau]No i wlasnie mam pytanie nr 1 dot. odgrywanej przez niego postaci - Gryffina...Co sie w sumie stalo, bo albo ja przeoczylam, albo jego watek sie urwal czy co...Gonil Davida, zeby odzyskac ten detonator, gdziestam byli, go cos zatrzymalo...Powiedzial cos do Davida, ze "Nie jestes superhero, David..", a ten i tak polecial ta swoja dziewoje ratowac. Fajnie. Ale no i co..? Gryf tam zginal czy jak...?
W ogole uwazam,m ze to bylo jakies z dupy nieco...Bo zrobili z niego troche tajemnicza postac, pojawial sie juz od 'wycieczki' Davida do Londynu, gdzies w tlumie i w ogole, malo o sobie mowil i...nie wiem, czy on byl w ogole wazna i potrzebna postacia w filmie?? Bo zeby wytlumaczyc Davidowi, ze paladyni chca zabijac jumperow, to wystarczy minuta, czy 2 w filmie. A mialam wrazenie, ze Gryffin jest tam jakos wcisniety 'na chama'.
No i w ogole z tymi Paladynami..no spoko, fajnie, lapali, zabijali 'od zawsze' - ale w sumie nic wiecej o nich nie wiemy. Jakis niedosyt...

Ogolnie na serio mi sie milo ogladalo, ale jak dla mnie film jest taki hmm...'niepelny', troche jak wypite pol kufla piwa.

gwell

moze powroci w Jumper 2 ? xD

ja osobiscie tez polubiłem postać Griffina :) wiec ciekawe co sie z nim stało...

be_rude

Czyli ja nic nie opuscilam...? Na serio jego watek zostal jakby 'urwany'? ;|

Eeee...:)

ocenił(a) film na 3
gwell

no to wygląda na to, że ja tez nic nie opusciłam:] motyw filmu, efekty i gra Griffina były swietne tyle ze film był skrajnie niedokończony, ajkby rezyser dostał tyle i tyle tasmy i koniec. watek griffina był jednym z ciekawszych w samym filmie i dziwie sie ze został napoczety i nic ztym dalej nie zrobono, chyba ze to ma być wątek do jumpera 2;/ historia matki głownego bohatera, zbyt mało sie tam stało, i zostyało wyjasnone koncówka filmu jakas niezgrana i wdaje mi sie nawet niepotrzebna, w sumie poczatek był fajny, kiedy jeszcze był nastolatkiem, i motyw griffina był świetny poza tym, srednio...:)oczywiscie wg mnie!

stigma

"jakby rezyser dostal tyle i tyle tasmy" - dokadnie tak. Identyczne mam odczucia...
No nie wiem, ja mam nadzieje, ze w 2 jakos sie z Grffinem rozwinie, bo faktycznie to byla najciekawsza postac calego filmu...:)
W ogole to 2 moglaby byc o nim:P Ja nie mialabym nic przeciwko...;]

ocenił(a) film na 8
gwell

Najlepiej byłoby przeczytać książkę, na podstawie, której zrobiono film. A potem w wyobraźni dokręcić odpowiednie sceny w filmie ;p Nie wie ktoś czy ta książka została wydana w Polsce??

ocenił(a) film na 3
gwell

Jumper to film wyjęty z dupy i to nie do końca. Z chęcią przeczytałbym książkę, bo jest zawiedziony tą produkcją. Drętwy Hayden, drętwa Bell, wszystko drętwe...

ocenił(a) film na 1
ARM_y

cały ten film o kant potłuc. Chłam jakich mało. Efekty specjalne i ładne widoczki, nic poza tym.

ocenił(a) film na 1
gwell

"No i w ogole z tymi Paladynami..no spoko, fajnie, lapali, zabijali 'od zawsze'"

mnie zainteresowało, jak oni mogli walczyć z nimi w średniowieczu. Elektronicznym krzyżem :D ?

ocenił(a) film na 3
paulinako

elektroniczny krzyż?!;D chciałabym to zobaczyć;p