6,7 201 tys. ocen
6,7 10 1 201043
5,1 16 krytyków
Jumper
powrót do forum filmu Jumper

Co waszym zdaniem było lepsze? Dla mnie była ta książka. Jakoś bardziej mnie wciągnęła.

ocenił(a) film na 10
mark1618

Książka też jest fajna :) Nie potrafiłabym wybrać pomiędzy nią ,a filmem.

mark1618

Ja najpierw obejrzałam film, a jakiś czas później natknęłam się na książkę (nawet nie wiedziałam wcześniej, że to na podstawie książki). I byłam bardzo zaskoczona, że film i książka to właściwie dwie różne historie. Tylko motyw głównego bohatera, jego miłości i ogólny zarys są zbliżone. (UWAGA SPOILER) Zacznijmy od tego, że w książce w ogóle nie ma motywu Palladynów, co uważam za dość istotną różnicę, bo w filmie ten wątek jest jednym z głównych. Postać ojca jest też zupełnie inna, w książce przewija się ciągły strach przed nim, później też wątek wybaczenia i wewnętrznej walki z własną przeszłością.

Jak dla mnie ciężko te dwie rzeczy porównać. Film jest bardziej spektakularny, ma fajne efekty, jest wartka akcja. Ogólnie nieźle zrobiony, choć brak mu nieco głębi. Za to książka jest o wiele głębsza, w niej wciąga treść, a nie szybka akcja.

ocenił(a) film na 7
mark1618

Po przeczytaniu książki postanowiłem obejrzeć film i według mnie mimo, że miał z książką niewiele wspólnego był całkiem niezły jak na film, który ogląda się dla relaksu. Zdecydowanie jednak książka bije na głowę.