6,7 201 tys. ocen
6,7 10 1 201043
5,1 16 krytyków
Jumper
powrót do forum filmu Jumper

Mam prośbe czy ktoś wie jak się nazywa melodia która leci od połowy 2 zwiastunu?Bardzo proszę o tytuł i wykonawcę ;) Z góry dziękuje ;D

Snajper_21

wykonawca to Immediate Music. jest to, podobnie jak X-Ray Dog, producent muzyki przeznaczonej do zwiastunow filmowych. na jego plytach jest ok.30 krotkich utworow,ktore wykorzystuja w teaserach i trailerach. Tytul tego utworu to Final Omen 2.0

Snajper_21

sorki,jednak pomylilem sie co do tytulu utowru.ale wykonawca na 90% jest X-Ray Dog albo Immediate Music.

Nox

Wyglada na to ze nie jest to ani X-Ray Dog ani Immediate Music a Two Steps From Hell i raczej ciezko bedzie znalezc orginalny kawalek. Za to na torrentach dostepna jest wersja zremixowana przez jakiegos fana na podstawie kawalka z trailera. Jest rozszezona do prawie 4 minut. Jak dla mnie calkiem porzadnie zrobione.
Znalezc ten kawalek na torrentach mozna wpisujac chocby "jumper trailer music" w google.

Vallo

Na myspace na profilu tej grupy jest pełny kawałek do ściągnięcia. Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał samplów soundtracku do Jumper to koniecznie musi pod adresem poniżej:
http://www.soundtrack.net/albums/database/?id=4787
Sama orginalna muzyka też nie zawodzi większość kawałków jest jak dla mnie genialna.Czytam obecnie książkę i jestem pod ogólnym wrażeniem, aby nie wyszło z tego filmu coś kiepskiego.

Snajper_21

Musze was rozczarowac ale caly soundtrack do "Jumper" zostal skomponowany przez John'a Powell'a... To ten sam, ktory robil muzyke np: do "X-Men The Last Stand"... POLECAM !!!

Saker

Apropo... Edward Nożycoręki dodał super stronke(patrz 2 posty wyzej)... Jeżeli chodzi o soundtracki to jedna z lepszych ;D Również POLECAM !!!

użytkownik usunięty
Saker

Albo też... Shrek, Mr & Mrs Smith, The Bourne Identity- Ultimatum, Alfie etc. Bardzo dobry kompozytor.
Pozdrawiam.